• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

O noua pasarela pietonala

Pe sensul Bucuresti-Bragadiru, imediat dupa podul centurii, incepand din 28 ianuarie veti vedea o pasarela pietonala care a costat 120.968 lei din bugetul local prevazut pe anul 2015.
Acesta era unul dintre locurile unde este necesara o astfel de pasarela pentru a permite traversarea in siguranta a pietonilor, cetateni care locuiesc in Cartierul Mihai Eminescu, totul fara a perturba traficul auto.

pasarela1
Cu ajutorul site-ului si a facebookului am aflat despre mai multe probleme cu care se confrunta locuitorii cartierului Independentei. De aceasta data este vorba despre cei care stau pe str. Monumentului, si despre demersurile facute pana in acest moment de alti vecini pentru a solicita o trecere de pietoni in zona rondului Leroy, care a fost respinsa de Politie.

Astfel, o alta propunere de amplasarea a unei pasarele este la rondul de la Leroy Merlin, caci in acest moment, desi exista o statie RATB a autobuzului 438 – PECO, locuitorii nu pot trece pe partea cealalta si intra in Cartierul Independentei, pe str. Monumentului, fara a isi pune viata in pericol traversand ilegal.

In acest sens am facut o solicitare, pe care va rog sa o completati cu datele dvs si sa o trimiteti pe emailul primariabragadiru@yahoo.com si primar@primariaorasbragadiru.ro  daca aveti unde sa o printati si sa o scanati dupa ce o semnati si sunati la numarul de telefon 021.4480795 pentru a obtine numarul de inregistrare. Daca nu puteti asa, atunci printati-o si depuneti-o la registratura vineri pana in ora 13.30, luni pana la 16.30.

Este foarte important momentul pentru ca inca nu s-a votat bugetul local pe 2016, iar data limita pentru Consiliul Local este 5 februarie 2016.

Cu stima,

Teodora Desaga

solicitare pasarela

 

 

Către PRIMARIA ORASULUI BRAGADIRU

Şoseaua Alexandriei  nr. 249, Bragadiru, Ilfov

 

Stimate domnule Primar, Vasile CIMPOERU

 

Am vazut ca incepand cu data de 29 ianuarie 2016 este functionala pasarela pietonala amplasata dupa podul centurii Bucuresti pe sensul de mers Bucuresti – Bragadiru, investitie ce a costat bugetul local pe anul 2015 120.968 lei echivalentul a 27.000 euro.

In mai multe randuri, alti vecini care locuiesc in zona Strazii Monumentului au facut solicitari la CNADNR privind trasarea unei treceri de pietoni in apropierea rondului de la Leroy Merlin pentru a permite traversarea cetatenilor care se deplaseaza cu mijloace de transport in comun si coboara in statia RATB 438 – PECO.

In acest moment, acestia isi pun in pericol viata, traversand ilegal strada. Pentru a asigura siguranta cetatenilor, accesul locuitorilor in cartier pe Str. Monumentului, fara a perturba traficul auto, singura solutie este amplasarea unei pasarele pietonale imediat dupa rondul de la Leroy Merlin de pe Soseaua Alexandriei.

Prin prezenta, va solicit sa introduceti pe lista investitiilor finantate din bugetul local pe anul 2016 o pasarela pietonala, precum cea deja montata dupa podul centurii, si sa o considerati o prioritate astfel incat sa fie amplasata in primul trimestru al acestui an.

In speranta ca veti lua in serios solicitarea mea, doresc să îmi fie furnizat raspunsul dumneavoastra în format electronic pe adresa de email ……………..

Vă mulţumesc pentru solicitudine.

Semnătura

 

Nume Prenume

Adresa completa

Numar de telefon

8 thoughts on “O noua pasarela pietonala

    • Author gravatar

      De ce nu o trecere de pietoni semaforizată? O pasarelă ridică dificultăți persoanelor cu dizabilități și persoanelor în vârstă. În plus, un semafor poate contribui la calmarea traficului pe DN6, unde au loc foarte multe accidente.

      • Author gravatar

        Buna ziua. Propunerea dvs este buna si nici nu ar implica o cheltuiala asa mare ca pasarela, insa, din ce am inteles nu se doreste amplasarea unei treceri de pietoni in acea zona pentru a nu fragmenta traficul auto. Nu am la dispozitie raspunsurile primite de alti vecini la sesizarile mai vechi, dar asta este concluzia generala.

        • Author gravatar

          Motivul asta cu fragmentarea traficului auto este destul de pueril. Autobuzul trece in zona o data / ora, nu se fragmenteaza nici un trafic. Ba dimpotriva, soferii vor incetini si vor fi mult mai atenti la intrarea in sensul giratoriu.

          • Author gravatar

            Doar nu e Bd. Magheru, cu fluxuri importante de pietoni. Avem calatorii RATB care coboara in fata la Leroy merlin, un autobuz ce trece o data/ ora cu 15-20 de calatori care coboara acolo fragmenteaza traficul?

    • Author gravatar

      S-ar putea să vă intereseze proiectul de Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) București-Ilfov care se discută lunile astea. Am găsit acolo două chestii interesante pentru Bragadiru. Prima ar fi că un număr foarte ridicat de accidente se concentrează între Bragadiru și șoseaua de centură și vor trebui luate măsuri în segmentul acela. A doua este că cea mai importantă propunere a specialiștilor PMUD constă în modernizarea și combinarea liniilor de tramvai 32 și 21, cu extinderea lor până la Bragadiru și Voluntari/Afumați.
      Proiectul de PMUD se găsește pe Facebook. Pe moment cei de la optar punct ro sunt foarte activi în încercarea de a sensibiliza publicul cu privire la conținutul PMUD.

      • Author gravatar

        Modernizarea și combinarea liniilor de tramvai 32 și 21, cu extinderea lor până la Bragadiru și Voluntari/Afumați ar fi o masura bine venita pentru fluxulmare de persoane pe acest traseu..
        As dori sa mentionez ca SEMAFORIZAREA intersectiei intre sos de centura si sos Alexandriei – loc unde au loc frecvente accidente foarte grave de circulatie, asa cum s-a semnalat- ar fii o solutie mai buna decat acel pasaj pietonal.

    • Author gravatar

      Nu este viabil o pasarela pietonala din mai multe motive:
      1. Cost de realizare mai mare fata de o trecere de pietoni clasica la sol.
      2. Pericol de accidente (agatare masini de mare tonaj – transporturi agabaritice de structura metalica)
      3. Imposibilitatea de utilizare a pasarelei de catre diverse categorii de persoane (batrani, pers. handicap, persoane cu copii in carucior, etc).
      4. Afectarea imaginii spatiului public, avand in vedere ca zona se doreste a fi poarta de intrare in Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *