• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Liber la salarii in administratia publica locala

Dragi vecini,
Legea salarizării permite ca, de la 1 august, consiliile locale să aprope o nouă grilă de salarizare a personalului instituţiei, în sensul majorării şi armonizării salariilor, în aşa fel încât nicio leafă să nu o depăşească pe cea a viceprimarului, pentru personalul cu funcţii sub acesta, inclusiv cel contractual.

Va reamintesc ca ministrul Muncii „a explicat că, în urma unor discuţii cu aleşii locali, s-a ajuns la concluzia că primăriile din localităţile mici nu vor putea să asigure plata salariilor preconizate iniţial întrucât veniturile abia le permite plata salariilor la nivelul actual şi a utilităţilor.

”În acelaşi timp, sunt primării cu bugete foarte mari care, la fel, au solicitat să poată să facă dumnealor aceste plăţi în funcţie de cum îşi doresc. Sumele vor trebui să fie stabilite de consiliile locale şi consiliile judeţene”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.”

Situatia in Bragadiru: bugetul nu este foarte mare incat sa permita majorari, fiind prima scuza a primarului pentru care nu face investitii majore in cartierele noi, cu toate astea s-a facut majorari substantiale ale grilei de salarizare la nivelul Primariei Bragadiru, de la 1 iulie 2017.

Consilierii locali, pe care știm ca nu ii cunoașteți pentru ca nu au făcut nimic pentru a fi cunoscuți, au aprobat pe 28 iulie 2017, la propunerea primarului, intr-o ședință extraordinara, 2 proiecte de hotărâre care vizează majorarea cheltuielilor de personal: indemnizația de consilier creste la 9,5% din salariul primarului, salariile tuturor angajaților din primărie sunt majorate. 

Pentru a înțelege amploarea situatiei va dam câteva exemple: salariul brut al secretarului orașului – 6303 lei, consilierii intre 3800 – 5000 lei, polițiștii locali cu studii superioare între 3400 – 5000 lei, referenții si polițiștii locali cu studii medii intre 2991 – 4405 lei, funcții contractuale cu studii medii si generale intre 2175 – 4336 lei.
Va rugam sa ne spuneți cum vi se par aceste salarii?!
Le puteți găsi in detaliu pe 
http://primariaorasbragadiru.ro/downloads/hcl/PROIECT_DE_HOTARARE_privind_aprobarea_salariilor_de_baza_pentru_functionarii_publici_si_personalul_contractual_din_cadrul_aparatului_de_specialitate_al_primarului.pdf

New Picture (1) New Picture

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *