Inițiativa pentru Bragadiru
Revoltă….
Aşa aş putea sintetiza într-un cuvânt sentimentul care mă încearcă de fiecare dată când părăsesc comfortul casei mele….
Fie că este vorba despre sistemul de utilităţi publice – apă şi canal – existent, dar nefuncţional sau inexistent pe alocuri, despre asfalt sau mai ales lipsa acestuia , precum şi a trotuarelor, sau despre lipsa unor unităţi de învăţământ de tipul creşă, grădiniţă, şcoală primară, afterschool, sau de un parc…Concluzia este aceeaşi: nu există un plan de dezvoltare locală.
Mi-am imaginat că nu sunt singura în această situaţie şi mi-am luat inima în dinţi să încerc să găsesc soluţii la problemele cu care ne confruntăm în oraşul nostru, în cartierul nostru.
Dar pentru asta este nevoie de ajutorul fiecăruia, vecin de bloc, de stradă, de cartier, să ne mobilizăm, să nu mai stăm nepăsători sau revoltaţi doar în sinea noastră, ci să ne organizăm, să ne punem la dispoziţie cunoştinţele, problemele, ideile, proiectele şi să găsim soluţii comune, de dragul comunităţii.
Noi trebuie să contribuim la dezvoltarea comunităţii noastre, doar aşa vom determina autorităţile publice locale să fie responsabile în faţa cetăţenilor!
Îţi scriu aceste rânduri pornind de la crezul meu într-o vorbă populară “Omul sfinţeşte locul!”. Dacă şi tu eşti de acord, atunci haide să demonstrăm asta în oraşul nostru!
Aşa a pornit ideea acestui site, a paginii de facebook, a scrisorii adresată ţie, vecinul meu!
https://www.facebook.com/InitiativaBragadiru
Localiatea denumită Bragadiru a fost iniţial de la prima menţionare la sfârşitul secolului al XIX-lea un sat şi a fost ridicată la rangul de oraş în 2005, iar de atunci se află într-o continuă dezvoltare.
O spun datele din recensământul populaţiei din 2002 de 8.165 locuitori raportat la cel din 2012 de 15.329. În urma unei solicitări recente am aflat că la 01.01.2015 erau înregistraţi 15.671 locuitori.
De asemenea o spun mai des cifrele de la alegerile electorale, numărul locuitorilor majori cu drept de vot crescând de la un scrutin la altul, iar acest fapt se datorează dezvoltării cartierelor din apropierea capitalei, care au fost arondate oraşului Bragadiru. Este vorba despre cartierele Independenţei, Verde, Fortuna, Latin, în care în ultimii ani s-au mutat mulţi cetăţeni, veniţi mai ales din Bucureşti, şi procesul continuă, căci încă sunt multe construcţii nefinalizate şi terenuri de vânzare.
Câteva informaţii statistice:
În 2012 în oraş trăiau 15 329 de locuitori, dintre care 7413 bărbaţi, 7916 femei, dintre care preşcolari 1254, de vârsta şcolii generale 1578 persoane, adolescenţi de vârsta liceului 656 persoane, tineri cu vârsta între 19-34 ani 4482 persoane, adulţi activi pe piaţa forţei de muncă cu vârsta între 35 – 60 ani 5594 persoane, pensionari cu vârsta peste 60 de ani 1765 persoane, cu menţiunea că femeile au o viaţa mai longevivă.
În ceea ce priveşte numărul persoanelor cu drept de vot, acesta a evoluat într-un ritm vizibil, din 2008 până anul viitor cel mai probabil aproape se va dubla. În 2008 erau doar 7559 alegători înscrişi în 4 secţii de votare, patru ani mai târziu deja au început să îşi facă simţită prezenţa noii locatori ai oraşului din apropierea capitalei, numărul crescând la 10.152 şi înfiinţându-se 3 noi secţii de votare. În anul 2014 între cele două tipuri de alegeri s-s simţit o creştere de la 11.821 votanţi la 12.413 în turul doi al alegerilor prezidenţiale.
Creşterea aceasta se datorează strict numărul crescut de locuitori proaspăt mutaţi în cartierele nou construite. Dacă în 2012 erau 1839 alegători în 2 secţii de votare, în 2014 vorbim despre 4772 de alegători în 3 secţii de votare, 1 în Cartierul Independenţei, 1 în Cartierul Fortuna şi 1 în Cartierul Latin.
Din numărul total de votanţi din Oraşul Bragadiru, mai mult de o treime o reprezintă aceştia, în mare parte familii tinere, oameni cu principii de dreapta, care muncesc în special în mediul privat şi care îşi plătesc în mod conştiincios taxele şi impozitele pentru că ei îşi doresc o schimbare a societăţii în care trăim, pentru că ai lor copii să beneficieze de alte oportunităţi în propria ţară.
Comentarii recente