Inițiativa pentru Bragadiru

Revoltă….

Aşa aş putea sintetiza într-un cuvânt sentimentul care mă încearcă de fiecare dată când părăsesc comfortul casei mele….

Fie că este vorba despre sistemul de utilităţi publice – apă şi canal – existent, dar nefuncţional sau inexistent pe alocuri, despre asfalt sau mai ales lipsa acestuia , precum şi a trotuarelor, sau despre lipsa unor unităţi de învăţământ de tipul creşă, grădiniţă, şcoală primară, afterschool, sau de un parc…Concluzia este aceeaşi: nu există un plan de dezvoltare locală.

Mi-am imaginat că nu sunt singura în această situaţie şi mi-am luat inima în dinţi să încerc să găsesc soluţii la problemele cu care ne confruntăm în oraşul nostru, în cartierul nostru.

Dar pentru asta este nevoie de ajutorul fiecăruia, vecin de bloc, de stradă, de cartier, să ne mobilizăm, să nu mai stăm nepăsători sau revoltaţi doar în sinea noastră, ci să ne organizăm, să ne punem la dispoziţie cunoştinţele, problemele, ideile, proiectele şi să găsim soluţii comune, de dragul comunităţii.

Noi trebuie să contribuim la dezvoltarea comunităţii noastre, doar aşa vom determina autorităţile publice locale să fie responsabile în faţa cetăţenilor!

Îţi scriu aceste rânduri pornind de la crezul meu într-o vorbă populară Omul sfinţeşte locul!”.  Dacă şi tu eşti de acord, atunci haide să demonstrăm asta în oraşul nostru!

Aşa a pornit ideea acestui site, a paginii de facebook, a scrisorii adresată ţie, vecinul meu!

time-for-action-no-excuses

https://www.facebook.com/InitiativaBragadiru