• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Dreptul la informare

Dragi vecini,

Vă invit să facem primul pas comun după identificarea problemelor comunităţii noastre.

 1. UTILITĂŢI PUBLICE : finalizare proiect staţie de epurare, introducere şi punere în funcţiune reţea apă curentă şi canalizare
 2. INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ : asfaltare şi reasfaltare, delimitare trotuare, marcare treceri de pieton, montare indicatoare rutiere, panou intrare în cartier, iluminat public
 3. EDUCAŢIE : construcţie unitate de învăţământ cu creşă, grădiniţă, şcoală primară cu program prelungit
 4. TRANSPORT PUBLIC : prelungire rută RATB 302 astfel încât să intre în Cartierul Independenţei, amenjare staţii cu refugiu acoperit
 5. MEDIU : amenajare spaţii verzi, parc în Cartierul Independenţei cu loc de joacă pentru copii, coşuri de gunoi

Şi anume, haideţi să solicităm informaţii cu caracter public despre problemele care ne interesează şi la care vrem soluţii. Dacă vom fi mai mulţi preocupaţi de aceste aspecte, vom avea mai multe şanse de reuşită să punem presiune pe autorităţile locale pentru a ne rezolva problemele în anul viitor.

Mai jos veţi găsi un model de cerere, la care dacă doriţi, mai puteţi adăuga şi alte solicitări, pe care vă rog să o completaţi cu datele dumneavoastră, să o semnaţi şi să o scanaţi. Apoi să o trimiteţi la adresa de mail relatiicupublicul@primariaorasbragadiru.ro şi sunaţi la numărul de telefon 021.448.0795 interior Relatii cu Publicul pentru a obtine numărul de înregistrare.  După această procedură vă rog să puneţi într-un comentariu la această postare numărul de înregistrare.

CERERE – TIP

Către CONSILIUL LOCAL BRAGADIRU

Şoseaua Alexandriei  nr. 249, Bragadiru, Ilfov

Data

Stimate domnule Primar, Vasile CIMPOERU

Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Doresc să primesc răspunsuri la următoarele probleme, precum şi o copie de pe documentele solicitate:1.

 1. Hotărârile Consiliului Local prin care s-au transferat anual fonduri din bugetul local al Oraşului Bragadiru către SC. APĂ – CANAL ILFOV SA în baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare semnat în 2009,
 2. Stadiul punerii în funcţiune a Staţiei de Epurare Bragadiru, având în vedere că cele 36 de luni pentru construcţia ei au expirat, iar dvs. aţi argumentat că singurul lucru care împiedică punerea în funcţiune a canalizării este staţia de epurare.
 3. Fondurile anuale alocate din bugetul local din 2008 în prezent pentru asfaltarea străzilor şi realizarea trotuarelor în Cartierul Independenţei,
 4. Fondurile avute în vedere pentru anul 2016 în vederea asfaltării străzilor şi realizării trotuarelor în Cartierul Independenţei,
 5. Contractul de execuţie a lucrărilor de asfaltare cu operatorul economic responsabil,
 6. Stadiul construirii a trei grădiniţe cu o capacitate de 120 de locuri fiecare în cartierele Scandinavia, Latin şi Fortuna din care să reiasă fondurile alocate pentru aceste obiective asumate de la începutul anului 2014, având în vedere ca terenurile de câte 1.000 mp există, fiind primite ca donaţie de la dezvoltatorii acestor cartiere rezidenţiale. De asemenea, vă rog să îmi comunicaţi ce soluţie aveţi în vedere pentru cartierul Independenţei.
 7. Traseul actual al liniei de RATB 302 nu deserveşte bine populaţia din Cartierul Independenţei, căci singura staţie de pe Şoseaua Alexandria este foarte departe şi inaccesibilă pentru locuitorii cartierului, motiv pentru care mulţi folosesc în continuare mijloacele de transport privt în regim maxi taxi, care sunt supra aglomerate. Vă rog să luaţi în calcul extinderea traseului 302 atfel: De la staţia Cartier Fortuna continuarea traseului pe str. Diamantului şi ieşire pe Şoseaua Alexandria, întoarcere la sensul giratoriul de la Leroz Merlin şi staţie acolo, continuarea drumului pe Str. Muzelor până la intersecţia cu Str. Libertăţii şi staţia acolo, continuarea drumului pe Str. Libertăţii până la intersecţia cu Str. Smârdan şi staţie acolo, ieşirea din cartier pe Str. Smârdan până la actuala staţie Smârdan.
 8. Realizarea unui parc cu loc de joacă în Cartierul Independenţei pe unul din multele terenuri lăsate în paragină.

Menţionez că aceste solicitări vin în urma constatării unor probleme grave privind starea asfaltului, sau mai degrabă lipsa acestuia şi prezenţa zonelor inundate pe timp de ploaie, care ne îngreunează accesul în propriile locuinţe, precum şi necesitatea introducerii sistemului de canalizare astfel încât să se renunţe la fosele septice pe care blocurile şi casele din aceste zone le au şi care determină un miros neplăcut pe stăzi.

De asemenea, având în vedere numărul mare de familii mutate în ultimul an în aceste cartiere, în special tineri, cu copii mici, cred că se impune crearea în zonă a unor unităţi de învăţământ pentru preşcolari şi şcolari de timpul creşă, grădiniţă, after school pentru clasele primare, pentru a se evita deplasarea ş-aşa greoaie fie în centrul oraşului Bragadiru, fie în Bucureşti a copiiilor.

Doresc ca informaţiile solicitate, precum şi răspunsurile concrete la fiecare punct să îmi fie furnizate în format electronic pe adresa de email ………………..

Vă mulţumesc pentru solicitudine.

Semnătura

Nume Prenume

Adresa

Nr. Telefon