• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Cine este Teodora Desagă?

Înainte de toate, sunt mamă, soție, fiică, vecină, omul care își găsește timpul necesar pentru a îmbina activitatea profesională și viața de familie cu implicarea pe care mi-am asumat-o cu toată responsabilitatea față de comunitatea în care locuiesc. Sunt singura femeie și cel mai tânăr candidat înscris în competiția electorală pentru reprezentarea cetățenilor Orașului Bragadiru din funcția de Primar.

Sunt un om obișnuit, crescut într-un oraș de provincie, care a înțeles că implicarea civică și politică pot produce schimbarea comunității, dar pentru a face asta este nevoie de oameni care au calități umane, competențe profesionale și cunoștințe academice care să le permită să lase în urma lor investiții de care să fie mândri. De aceea, întreaga mea pregătire academică și experiență profesională sunt axate pe domeniul administrației publice, așa cum se poate vedea și din CV-ul meu

Din timpul adolescenței am învățat, că investind în educația mea, aveam să investesc în propriul viitor. Așa că am absolvit Colegiul Național Anastasescu din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, la profil uman, specializarea filologie intensiv engleză, cu diplomă de bacalaureat cu media 9,66 și am obținut un atestat de competențe lingvistice cu media 10.

Mi-am continuat studiile la Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice, pe care am absolvit-o cu diplomă de licență cu media 9,50. Ulterior, am absolvit cu media 10 programul de masterat „Evaluarea Politicilor și Programelor Publice Europene”, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA.

Fac ceea ce am studiat și îmi place, motiv pentru care sunt o persoană mulțumită de locul său de muncă, iar remunerația este pe măsura muncii prestate și poate fi consultată în declarația mea de avere.

Legile au impact asupra calității vieții,  chiar și atunci când nu suntem conștienți de asta. De aceea mi-am dorit să lucrez în Parlamentul României, fiind fascinată de acest domeniu. Din iunie 2013 lucrez la Camera Deputaților, ocupând pe rând funcții publice sau contractuale diferite în funcție de vechime și în structuri parlamentare diferite. În prezent sunt consilier la o comisie de specialitate și am ca principală responsabilitate întocmirea documentației legislative aflată în lucru la comisie pe anumite domenii.

Sunt un om implicat în viața comunității în care trăiesc, pentru că m-am săturat să aștept de la alții să facă treabă mai bine.

Trăiesc în Bragadiru din anul 2015 și întâmpin aceleași probleme ca și dumneavoastră, mă lovesc de același zid birocratic, de nepăsare, de pilele și interesele altora care sunt puse mai presus de comunitate de către cei care conduc orașul de 13 ani. De aceea, am înființat Grupul Civic Inițiativa pentru Bragadiru prin care am făcut mai multe demersuri în interesul comunității. M-am hotărât să candidez în 2016, dezamăgită fiind de atitudinea reprezentanților administrației publice locale. Pe 28 iunie 2018 deveneam consilier local, prin depunerea jurământului, la doar 8 zile după ce devenisem mamă. De la bun început mi-am organizat timpul și activitățile, astfel încât să îmi desfășor activitatea pentru care m-au votat oamenii în paralel cu viața de familie și locul de muncă.

Unii consideră că în politică tinerețea este un defect, eu cred că tinerețea mea este un atuu.

Consider că am energia, voința și forța necesară pentru ca împreună să schimbăm comunitatea noastră și de aceea nu mă voi lăsa învinsă de sistem! Viitorul copilului meu și viitorul copiilor dumneavoastră reprezintă cea mai serioasă motivație pentru a fi puternică și verticală în lupta pentru comunitatea noastră. Vreau ca ei să aibă parte de un oraș dezvoltat armonios, să meargă pe trotuare și străzi asfaltate, să aibă grădiniță și școală bună, dar și locuri de joacă în apropierea casei. Sunt convinsă că împreună putem duce la împlinire acest țel!

Sunt încrezătoare în realitatea pe care o putem construi doar împreună, prin administrarea participativă a orașului nostru! Aceasta se datorează faptului că sunt un bun cunoscător al realității în care trăim actualmente.

Voința și viziunea sunt atuuri dobândite și din discuțiile cu cetățenii, multe din lucrurile semnalate de aceștia putând fi schimbate dacă acționăm rapid împreună Există și probleme care presupun soluții de durată, proiecte realizabile cu surse financiare externe, investiții care nu mai suportă amânare, pentru că orice zi de întârziere este o zi pierdută. Un mandat de primar poate însemna o schimbare majoră, dacă trăiești printre oameni și faci schimbările la timp și în puncte cheie. 

Sunt un om transparent, căruia îi place să discute cu cetățenii, astfel că puteți afla oricând despre propunerile, demersurile și realizările mele, citind www.bragadirumeu.ro, pentru că mare parte dintre proiecte sunt propuse deja de mine, în calitate de consilier local în ultimii 2 ani și jumătate.

Împreună pentru Bragadiru! Numai așa poți reprezenta o comunitate!

Cu stimă,

Teodora Desagă

4 thoughts on “Cine este Teodora Desagă?

  • Author gravatar

   Felicitari! Cred ca toti cei care te contesta sau nu te cunosc suficient de bine, ar trebui sa citeasca integral aceasta postare.
   Succes la noile alegeri!

   • Author gravatar

    Meriți să fi votată, în primul rând pentru determinarea și puterea de muncă de care ai dat dovadă din plin! Administrația locala a orașului Bragadiru chiar are nevoie de cât mai mulți oameni principiali și bătăioși ca tine!

  • Author gravatar

   Mult succes! E mare nevoie de oameni tineri, de valoare, cu inițiative și implicați în viața comunității!
   Sper ca alegerile astea să fie cu noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *