• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Bragadiru sub lucrari

Intrebarea pe care o primim cel mai des la locuitorii orasului Bragadiru este: cand o sa am pe strada apa, canalizare si asfalt?

La sfarsitul anului 2021 s-au emis ordinele de incepere a lucrarilor in cadrul a 2 proiecte gestionate de SC APA CANAL ILFOV SA de extindere a retelelor de apa si canalizare si de infiintare a canalizarii pluviale.

In 2022 lucrarile au inceput timid pe cateva strazi si s-au oprit nefinalizate fiind acele strazi, lasandu-i pe locuitori in asteptare cu bransamentele nefinalizate, cu santurile pe drumurile de pamanr sau asfaltate.

Dupa letargie au inceput zgomotul si praful, deoarece s-au deschis mai multe santiere in 2023. Din cauza lipsei de corelare intre proiecte, pe strazile pe care s-a sapat deja pentru introducerea unor retele, acum oamenii asteapta nervosi sa vina si celelalte echipe sa termine treaba.

In acest timp, strazile au devenit impracticabile, la orice ploaie santurile pline de apa sunt un adevarat pericol, in care fie masinile mici isi rup pragurile, cauciucurile, fie masinile mari raman impotmolite.

Stim ca orice constructie se face cu dezordine si deranj, dar mai stim ca atunci cand se lucreaza organizat, lucrurile se misca mult mai repede si cu minim disconfort pentru locuitori, dar asta presupune implicare totala din partea institutiilor publice si a firmelor contractate.

Din pacate, la noi se asteapta cu lunile intre lucrarile de extindere a retelelor de apa si canalizare si infiintarea canalizarii pluviale si asfaltare.

Pentru ca am primit multe intrebari de la cetateni cu privire la stadiul acestor lucrari, am solicitat la randul nostru informatiile de la institutiile publice care gestioneaza proiectele, ale caror beneficiari finali suntem noi, locuitorii din Bragadiru.

Este trist ca unii dintre noi asteapta de 15 ani apa, canalizarea si asfaltul, si nici acum nu se regasesc in listele de strazi incluse in proiectele aflate in derulare, ci vor mai astepta ca alte proiecte sa fie aprobate si abia apoi sa fie asfaltate strazile, precum cele 37 de strazi pentru care a fost depusa cererea de finantare prin PNRR, despre care gasiti detalii AICI https://bragadirumeu.ro/infrastructura/utilitati/apa-si-canalizare/.

Mai jos gasiti un tabel centralizator cu cele 3 tipuri de lucrari: apa si canalizare menajera (galben mustar), canalizare pluviala (albastru), asfaltare (gri). Veti vedea usor ca este decalat graficul. Luati in calcul 15-30 zile ca marja de eroare, care poate fi din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Despre fiecare subiect am mai postat deja informatii de-a lungul anului, pe care le reiau mai jos, pentru a afla detalii despre proiecte:

 1. EXTINDERE APA SI CANALIZARE https://bragadirumeu.ro/infrastructura/utilitati/apa-canal-in-bragadiru-ii/ , https://bragadirumeu.ro/infrastructura/retea-de-apa-canal-in-2023-in-cartierele-noi/
 2. INFIINTARE CANALIZARE PLUVIALA https://bragadirumeu.ro/infrastructura/utilitati/apa-canal-ilfov/
 3. ASFALTARE https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid02ifzrrsH2Nn3wyDq9CEDjwFGvKpGX8vvYQrrQxcyCPWz7U7jhgwcfJxw5JFR22iiyl

Va rog fiti activi in a sesiza problemele de pe strazile voastre catre contact@acilfov.ro si registratura@primariaorasbragadiru.ro. S-ar putea sa fiti surprinsi placut, iar unele chiar sa fie rezolvate prompt.

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider Consilieri Locali PMP Bragadiru

2 thoughts on “Bragadiru sub lucrari

  • Author gravatar

   Felicitari Teodora pentru acest articol minunat despre lucrarile de extindere a retelelor de apa si canalizare, infiintarea canalizarii pluviale si asfaltare. Acest material detaliat si informativ pe care l-ai realizat va fi de mare ajutor comunitatii din Bragadiru, care se asteapta ca strazile lor sa fie asfaltate si sa primeasca canalizarea si apa in cele mai scurte timpuri posibile. Multumim pentru cercetarea ta riguroasa si informarea activa si eficienta a cetatenilor!

  • Author gravatar

   Un sfat folositor pentru locuitorii orasului Bragadiru ar fi sa fie mai activi in a semnala problemele legate de lucrarile publice in derulare. Daca se iau in considerare nevoile lor, lucrarile se pot desfasura mult mai rapid si poate chiar sa le bucure pe toate strazile. Multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *