Bragadiru Oraș Curat

Pentru a îndeplini acest deziderat, avem nevoie de implicarea celor 3 actori: cetățeni responsabili, primărie corectă, operator eficient.

Astăzi, înainte de ședința Consiliului Local Bragadiru am fost împreună cu colega mea, Valentina Cojocariu, în Primărie pentru a discuta cu șefii serviciilor de specialitate Buget și Gospodărire despre activitatea SALSERV pe domeniul public, despre gestionarea deșeurilor vegetale și despre depozitarea ilegală a deșeurilor.

1. Am parcurs prin sondaj o parte dintre documentele care au stat la baza plăților efectuate către SALSERV pentru acțiunile de măturat mecanizat, întreținere căi publice, ridicare deșeuri voluminoase și deșeuri din construcții de pe domeniul public, la care se adaugă pe timpul iernii înlăturatul zăpezii și combaterea poleiului. Am regăsit din păcate străzi pe care am informații că nu a fost văzut vreun angajat SALSERV pentru realizarea acțiunilor de mai sus în ziua programată conform nota informativă de plată. Având în vedere că este făcută recepția calitativă și cantitativă de către un angajat din Primărie, ca să demonstrez contrariul mi-ar trebui dovezi video de pe străzile unde locuitorii au afirmat că nu au fost, cum este cazul și străzii pe care locuiesc.

Scopul acțiunilor noastre este ca cetățenii chiar să beneficieze de curățenia stradală pe care o plătim oricum din bugetul local. Nu vreau să văd doar campanii de imagine cu angajați SALSERV care ies primăvara pe câteva străzi și își fac poze și așa încearcă să liniștească situația. La fel ca în acest an, au procedat și în 2019 șî în 2020, doar ca aceste acțiuni arată exact situația pe care noi o reclamăm: acțiunile de întreținere căi publice, măturat mecanizat și spălat nu se fac cu recurența menționată în programul regăsit mai jos, dar plățile sunt făcute.

În 2019 atrăgeam atenția asupra aceleiași probleme: https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/2092926314148603https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/2196048820503018

Mai jos găsiți programul valabil al străzilor pe care se intervine, dar care urmează a fi actualizat, conform spuselor șefului serviciului Gospodărire. :

2. În ceea ce privește ridicarea deșeurilor vegetale, am transmis în 10.03.2021 un referat adresat Viceprimarului și Consiliului Local Bragadiru, care a fost pus în discuție azi la ședință, în care propuneam ca SALSERV să vină regulat să ridice gratuit de pe domeniul public deșeurile vegetale cu o mașină specială si să le recicleze corespunzător obligațiilor în vigoare, până la adoptarea unei noi hotărâri de consiliu local în acest sens, și să fie comunicat public orarul de ridicare a deseurilor vegetale, pentru ca locuitorii să cunoască acest lucru. Consilierii locali au fost de acord să fie transmis SALSERV referatul și să vină cu un punct de vedere pe acest subiect. Șeful de la Gospodărire mi-a confirmat că în trecut toate deșeurile vegetale ridicate de pe domeniul public în trecut erau depozitate în Parcul de Agrement, într-o zonă neamenajată( aspect semnalat de mine anul trecut, fără să își fi dat acordul.

3. Un alt subiect abordat astăzi plecă de la sesizările multiple privind depozitările ilegale de deșeuri, majoritatea din construcții, pe terenurile virane din oraș, cu accent pe anumite zone critice: GLADIOLELOR( între Ametistului și Parfumului) , LEGENDEI ( între Plevnei și Celofibrei), IERNII ( Aleea Mărăcineni și Strada Mărțișor, în spatele sTației APA NOVA), JADULUI ( între Safirului și podul centurii), RÂUL DOAMNEI (lângă pod centură).

În 18.03 am preluat sesizarea făcută de un vecin pe grupul cartierului Independenței cu privire la depozitarea ilegală de deșeuri. A venit răspunsul de la Garda de Mediu Ilfov: au verificat la fața locului si au dispus măsuri, pe care le puteți citi mai jos.

Ca urmare a acestui răspuns, astăzi am propus în timpul discuției cu șefii serviciilor Buget și Gospodărire, să fie relocate și achiziționate camere de SUPRAVEGHERE VIDEO mai aproape de aceste zone unde frecvent se depozitează ilegal deșeuri, precum și să fie achiziționați stâlpi pentru montarea lor, căci nici aceștia nu există în zonele menționate mai sus. În felul acesta, Poliția Locală îi va putea sancționa pe vinovați.

Dacă există și alte zone unde constant sunt aruncate deșeuri, vă rog să ne transmiteți și să sesizați de fiecare dată Poliția Locală (registratura@primariaorasbragadiru.ro și politialocala_bragadiru@yahoo.com) și Garda de Mediu Ilfov (cjilfov@gnm.ro).

Un mediu curat se păstrează cu mult sprit civic!

Cred într-o bună colaborare a autorităților, cred că doar împreună, dându-ne interesul să rezolvăm problemele semnalate de cetățeni, vom reuși să facem schimbarea!

Cu stimă,

Teodora Desagă

Consilier Local Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *