• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Impozitul local pe 2024

In sedinta Consiliului Local Bragadiru din 28 decembrie 2023, a fost adoptata HOTARAREA privind nivelurile taxelor si impozitelor locale pe anul 2024.

Valoarea nivelurilor a fost indexata cu inflatia de 13,8%, asa cum au facut toate localitatile!

Colegii de la USR au propus si noi am sustinut, ca de la 0,12 sa se scada la cota impozabila minima de 0,08, pentru ca impactul financiar sa fie cat mai mic. Bineinteles, nu a trecut amendamentul.

Mai jos gasiti taxele si impozitele aplicabile in 2024.

Am avut si noi amendamente, pentru a imbunatati Regulamentele din anexe, dar niciunul nu a fost adoptat. Au preluat insa proiectul de hotarare respins anul trecut de PNL PSD PRO ALDE, despre care puteti citi aici, privind scutirea de la plata impozitului, doar ca au dat doar 50%, pentru cladirile de locuit cu fotovoltaice si sisteme ecologice de colectare si tratare a apei uzate.

Va invit sa le cititi ca sa intelegeti ca oricate argumente logice si legale ai, cand nu ai cu cine discuta…situatia este grava. In acest caz, determina plata unui impozit majorat de catre mii de oameni, pentru ca criteriile propuse de mine si colegii mei in 2021, si copiate de primar, fara sa recunoasca acest lucru, nu sunt aplicate in mod corespunzator!

Ne intoarcem in urma cu 4 ani, cand un alt primar si un alt arhitect sef semnau o lista in care erau trecute informatii false. Speranta lor a fost ca nu va observa nimeni si ca vor incasa bani la bugetul local in mod nemeritat, pentru ca in 2020 an electoral sa aiba ce promite ca vor face.

Am facut toate demersurile de a ii convinge sa indrepte greselile, dar nu am avut cu cine discuta, asa ca am mers in instanta si am castigat. Cititi aici ce ii scriam in octombrie 2021 actualului primar https://bragadirumeu.ro/2021/scrisoare-deschisa-despre-impozitul-local/ si proiectul de hotarare privind criteriile de delimitare a zonelor, care nu este aplicat corespunzator.

Am crezut ca a inteles atunci cand a actualizat lista strazilor, numai ca a avut lipsa de bun simt si a copiat criteriile propuse de mine si colegii mei, fara a recunoaste asta nici macar in ziua de azi, cand i-am atras din nou atentia pe acest subiect.

Citind materialele pentru sedinta de azi, m-am simtit din nou ca acum 4 ani cand descopeream cu stupoare ca strada pe care locuiesc are apa, canalizare si asfalt. Asa a pornit totul atunci, facand o analiza comparativa anevoioasa, iar cetatenii mi-au confirmat exact ce banuiam: au fost modificate din pix pentru a obtine mai multi bani la buget.

Am explicat si astazi ca pe strazile pe care s-a lucrat anul acesta la retele de apa si de canalizare, atata timp cat retelele nu sunt functionale, nu se pot bifa ca fiind existente. Ca sa va faceti o idee, bifarea in mod incorect a 2 subcriterii poate determina trecerea dintr-o zona in alta si implicit duce la majorarea impozitului pe cladire si teren. Vă reamintesc că, potrivit Codului Fiscal, impozitul se stabilește în funcție de suprafața terenului, de rangul localității în care se află terenul, de zona și de categoria de folosință a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local.

Dragi vecini, va invit sa urmariti AICI daca pe strada pe care locuiti sunt bifate corect toate criteriile din tabel, verificand intai pagina 19 pentru a intelege cum se aplica criteriile.

Eu voi depune plangere prealabila cel tarziu pe 15 ianuarie. Daca mai sunt si alti cetateni care vor sa se alature demersului, va rog sa ma contactati pe numarul de whatsapp 0724.959.100.

 

Reamintesc: In sedinta Consiliului Local Bragadiru din 28 decembrie 2023 a fost adoptata HOTARAREA privind nivelurile taxelor si impozitelor locale pe anul 2024. Nu s-a modificat rangul localitatii, tot III suntem, pentru ca nu indeplinim criteriile de a deveni municipiu, deci nici impozitele nu au fost majorate, asa cum in mod eronat anuntau unii pe online. S-a schimbat doar categoria orasului din II in I, pentru ca am depasit 30.000 locuitori. Mai exact la 1 iulie 2023 figurau 33813 locuitori cu domiciliul in orasul Bragadiru, mult sub numarul real!

Pe langa impozitele pe proprietati mobile si imobile pe care le avem in Bragadiru, cei mai multi bani vin de la bugetul de stat din impozitul pe venit al celor care sunt salariati.

6,3% din salariul brut al fiecaruia dintre noi ajunge in bugetul localitatii unde isi are domiciliul! Va indemn din nou sa va stabiliti domiciliul aici unde locuiti!

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider consilieri locali PMP Bragadiru

1 thought on “Impozitul local pe 2024

    • Author gravatar

      Cum se impozitează faptul ca proprietarii și-au tras utilitățile de la o distanta de 100m și mai mult, pe banii lor. Asta nu înseamnă că primăria a avut un aport pentru cele trei utilități :curent, gaze, apa-canal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *