• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Minut sedinta Consiliul Local Bragadiru 29.09.2022

Sedinta Consiliului Local Bragadiru din 29 septembrie 2022 a fost prezidata de consilierul local PNL, Patachia Valeriu, in prezenta tuturor consilierilor locali, a secretarului general al orasului, a administratorului public, a contabilei sef, a sefului Serviciului Achizitii si a directoarei Casei de Cultura, si a 6 cetateni, printre care si redactorul  Ziar de Bragadiru.

A fost introdusa o rectificare bugetara suplimentar fata de ordinea de zi. Au fost adoptate toate cele 16 proiecte de hotarari. Noi am votat IMPOTRIVA primelor 3 proiecte si ABTINERE la proiectul nr. 15.

Cele mai importante informatii din aceasta sedinta vizeaza proiectele de la numerele:

9. MODERNIZARE SISTEM RUTIER, inclusive colectare si evacuare ape pluviale in Cartierul Independentei finantat din PNAS  cu o cofinantare locala de doar 327.489 lei din totalul de 12.372.721 lei pentru executarea lucrarilor pe 6.544 ml drum de 6m latime, trotuare de 12.266 ml, canalizare pluviala de 2.055 ml, la un standard de cost de 330euro fata TVA pe 1km. Gasiti detalii aici https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid02qUkDqKRTsoZop9PBA8HyApjxPtBhY1GVpHpfxLfoYE2og7FAgEqtGgBpP4u3XcMrl si aici https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid0tiNSPxbY63nEuCdaeeVwLMLVTxqumuVxw6mApiDHNgS48tCtvN9txscw7AoPLXw9l

10. CONSTRUIREA DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE finantat din PNRR cu o cofinantare locala de aproximativ 90.000 euro, daca ne este acceptata cererea de finantare, pentru 13 insule supraterane si 5 insule subterane, care vor fi puse doar in zona veche a orasului.

Valentina Cojocariu a intrebat unde vor fi amplasate si a propus un amendament: suplimentarea numarului de insule supraterane la 27, astfel incat sa fie acoperita si zona noua. Iar pentru a face acest lucru, am propus sa se ia legatura cu asociatiile de proprietary de indata pentru a gasi doritori care au terenul in proprietate si sunt dispuse sa il dea in comodat catre primarie prin hotarrae de consiliu pana in 2035, astfel incat primaria sa obtina un drept de proprietate. Cea mai mare aglomerare de blocuri si locuitori este in zona noua, iar noi i-am trimis in acest sens un referat dlui Primar , pe care il gasiti mai jos.   Bineinteles, amendamanentul grupului PMP a fost respins cu 7 voturi Pentru si 11 Impotriva.

11. ACHIZIA UNUI TEREN PENTRU CONSTRUCTIA GRADINITEI IN ZONA PRELUNGIREA GHENCEA cu 10 grupe, din fondurile CNAI, dupa cum am aflat de la dl administrator public. Este a doua oara cand se aproba acest proiect, dup ace prima oara oferta depusa a fost invalidata.

Si atunci si acum, Valentin Scintee a propus un amendament: suplimentarea suprafetei la 7500 mp, avand in vedere ca in analiza de preturi aferenta proiectului de hotarare se regasesc si terenuri mai mari de 5000 mp, pe care proprietarii s-ar putea sa isi doreasca sa le vanda la un pret pe mp mai mic decat cel estimate de evaluator si astfel s-ar cumpara o suprafata mai mare unde sa se poata face si cresa. Bineinteles, amendamentul a fost respins cu 7 voturi pentru si 11 impotriva.

Valentin Scintee a atras atentia si asupra faptului ca I se par dubioase urmatoarele lucruri: este acelasi evaluator ca la toate terenurile de 4 ani incoace, care supraevalueaza preturile, in analiza de preturi se face referire si la un teren din Prelungirea Ghencea, sector 6, care ridica media preturilor, nu intelege rationamentul pentru care s-a suplimentat suprafata doar cu 500 mp.

Pana la urma, a fost modificat proiectul in sensul adaugarii sintagmei PESTE 5000 MP.

In inregistrare veti putea asculta o discutie halucinanta intre opozitie si majoritatepe acest subiect!

15. MANIFESTARI CULTURAL-ARTISTICE pana la sfarsitul anului, 3 evenimente in valoare de 300.000 lei.

Elena Irimia a cerut clarificari in ceea ce priveste modul de cheltuire a banilor, in mod special la Zilele Orasului, avand in vedere ca mai este mai putin de o luna pana la eveniment., pentru care nu am primit niciun desfasurator. Fiind prezenta in sala, dna Stan a incercat sa raspunda.  Asa am aflat ca se doreste cheltuirea a 220.000 lei impartiti astfel: concert Alina Sorescu – 30.000lei, concet muzica populara – 30.000 lei, targul mestesugarilor – 140.000 lei. Din cauza lipsei de informatii, ne-am abtinut la vot!

In urma discutiilor cu administratorul public, Elena Irimia a aflat un nou termen de 15 noiembrie pentru realizarea traseului prelungit al liniei 185.

Va invit sa urmariti sedinta intreaga pe canalul de youtube https://youtu.be/DcCQe-GbYek .

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider Grup Consilieri Locali PMP

1 thought on “Minut sedinta Consiliul Local Bragadiru 29.09.2022

    • Author gravatar

      Buna! Acesta este primul meu comentariu aici, asa ca am vrut doar sa dau un strigat rapid si sa spun ca imi place cu adevarat sa citesc articolele tale. Puteti sugera alte bloguri/site-uri web/forumuri care acopera aceleasi subiecte? Multumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *