Intalnire cu cetatenii 04.11.2019

Cum sunt singurul consilier local din Bragadiru care isi respecta obligatia de a organiza intalniri publice cu cetatenii si pentru ca audientele reprezentantilor Primariei Bragadiru sunt suspendate, dna administrator public a venit la intalnirea mea cu cetatenii, „ca sa auda ce am de zis cetatenilor”, asa cum ea insasi a spus.
Numai ca la acest tip de intalniri, cetatenii sunt cei care vorbesc mai mult, iar eu in calitate de consilier local, iau act de problemele sau propunerile lor, ii informez pe ceilalti consilieri locali si incerc sa le gasesc raspunsuri la serviciile de specialitate.
Cetatenii prezenti au semnalat probleme privind:
-realizarea proiectului de canalizare pluviala,
-circulatia cu viteza pe strada din fata gradinitei de la parc si necesitatea montarii unor limitatoare de viteza,
-intretinerea parcului de agrement in care elementele de joaca sunt deteriorate,
-asfaltarea strazii Libertatii inspre centura,
-amenajarea trotuarelor pe strada Safirului,
-amenajarea unui drum care sa faca legatura intre Cartierul Latin si Bragadiru,
-autorizatii cu acelasi numar,
-desfintarea terenului de fotbal si extinderea in locul lui a unui spatiu verde cu banci sau elemente de joaca pentru copii pe strada Coralului,
-obligatia dezvoltatorilor de a amenaja spatiu special pentru pubelele de gunoi,
-limitatoare de viteza pe strada Safirului,
-pietruire si stalpi de iluminat pe strada Simbolului,
-construirea unei gradinite in locul cresei, care nu ajuta atat de mult parintii din zona, si construirea scolii in cartierul independentei,
-de ce s-a construit o scoala de la 0 in centru in loc sa se extinda cladirea existent,
-Politia Locala nu aplica sanctiunile conform HCL 112/2018, desi sunt transmise diverse sesizari de catre cetateni,
-nu se respecta retragerile si unii isi amplaseaza gardurile pe spatial dedicate trotuarelor,
-suplimentarea numarului de masini STB la ore de varf,
-telefon inchis al Politiei Locale in zi lucratoare la ora 17.30,
– verificarea cu rigurozitate a respectarii de catre dezvoltatori a prevederilor din autorizatia de construire.

In urma intalnirii am aflat totusi ceva ce nu stiam de la dna administrator public:
-se lucreaza la un studiu de fezabilitate pentru instituirea unei curse permanente in interiorul cartierului Independentei, la acelasi pret ca pe STB, 2linii de transport care vor fi asigurate de un operator privat al ADITPBI. (Cetatenii au cerut acest lucru si in anii trecuti, dar s-a revenit de curand cand cei din Adora Urban au ramas fara transport!)
-nu se poate prelungi inca traseului liniei 185, pana cand nu se amenajeaza trotuare pe strazile respective, iar pe strada Safirului exista 5 persoane care nu au renuntat la dreptul de proprietate asupra retragerii si, desi au fost convocate la primarie, nu s-a prezentat niciuna pentru a discuta despre acest aspect. (Daca s-ar fi facut aceste demersuri de fiecare data cand se semna o receptie a constructiei, poate nu mai ajungeam in situatia asta, sa vrem sa facem investitii, dar sa nu avem unde!)
-se lucreaza la actualizarea sistemului rutier sistematizat din cartierele noi astfel incat Politia Locala sa poata interveni la sanctionarea proprietarilor autoturismelor parcate pe trotuar. (Codul Rutier prevede stationarea interzisa pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m, asa cum sunt multe strazi din cartierele noi. Deci Politia Locala poate actiona si in lipsa indicatoarelor de stationare interzisa, sau a asfaltului, sau a trotuarelor. Acesta este motivul pentru care eu am cerut actiuni periodice pentru degajarea trotuarelor de masini).
-trebuie sa fie o distanta de minim 5 km intre 2 scoli, ca sa poata fi construita alta noua, iar momentan legislatia nu permite construirea unei alte scoli in Bragadiru. ( Am consultat Normativul privind construirea de scoli si licee si nu am gasit nicaieri astfel de prevederi mentionate de dna administrator public).

Multumesc tuturor celor prezenti!

Cu stima,
Teodora Desaga
Vocea TA in Consiliul Local Bragadiru!

One thought on “Intalnire cu cetatenii 04.11.2019

  1. Buna ziua! asfaltarea străzii Crisul Repde aveti în plan? si noi platim taxe si impozite dar in schim nu se face absolut nimic. este ft mult praf care ne afectează sănătatea .Nu putem sta in curte din cauza prafului. si cauzează multe alte probleme. Aş dori sa vina cineva de la primărie să vada cum e sa stai acolo….. Dar probabil nu vă interesează……

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *