• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Scrisoare deschisă despre impozitul local

Din decembrie 2019, de când am făcut comparația între hotărârile privind nivelul taxelor și impozitului local, am avut mai multe demersuri pe acest subiect, despre care am scris pe facebook și pe acest blog.

Reamintesc: https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/2634795416628354 , https://bragadirumeu.ro/administratie-locala/taxele-si-impozitele-locale-pe-anul-2020/ , https://bragadirumeu.ro/administratie-locala/impozitul-pe-anul-2020/ , https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/2809357345838826, https://bragadirumeu.ro/administratie-locala/impozitul-local-pe-anul-2020/ , https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/3263301297111093, https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/3594054327369120 , .

Toate demersurile noastre au dat roade, căci Tribunalul Ilfov ne-a dat dreptate. Rămâne să mai convingem și decidenții politici de la nivel local să îndrepte un fals.

Stimați locuitori ai orașului Bragadiru, care locuiți pe o stradă care figurează în lista din HCL nr. 53/2020 ca având utilități publice care de fapt nu există, vă rog să trimiteți un mail pe registratura@primariaorasbragadiru.ro în atenția Primarului și Consiliului Local Bragadiru.

Cereți îndreptarea erorii din Lista cuprinzând zonele din cadrul localității pentru determinarea valorii impozabile a clădirilor, a impozitului pe teren intravilan în ceea ce privește strada pe care locuiți, menționând ce utilități lipsesc de fapt, și aprobarea proiectului de hotărâre privind aprobarea criteriilor de delimitare a zonelor de impozitare din intravilanul orasului Bragadiru judetul Ilfov depus de consilierii PMP Bragadiru și înregistrat cu nr. 50961/07.10.2021, pe care îl regăsiți mai jos.

Domnule Primar al Orașului Bragadiru,

Tribunalul Ilfov a decis prin Hotărârea nr. 2866 din 01.10.2021 că cetățenii orașului Bragadiru, reprezentați de mine, au avut dreptate în cele susținute în fața instanței de judecată în contradictoriu cu Consiliul Local Bragadiru în ceea ce privește HCL nr. 53/2020.

Din decembrie 2019, alături de locuitori ai orașului care au înțeles că trebuie să sesizeze falsul din Lista cuprinzând zonele din cadrul localității pentru determinarea valorii impozabile a clădirilor, a impozitului pe teren intravilan, am semnalat INFORMAȚIILE FALSE/ GREȘITE care au stat la baza stabilirii impozitului pentru mii de locuitori.

În martie 2020 am avut o primă reușită când a fost modificată parțial lista, însă primarul, arhitectul-șef și majoritatea din Consiliul Local de la acel moment au preferat să rămână orbi și indiferenți la amendamentele mele prin care ceream corectarea și a restului de străzi pe care cetățenii semnalaseră în continuare probleme.

În iunie 2020 am depus un proiect de hotărâre care corecta nedreptatea făcută, dar el a ajuns pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bragadiru abia pe 28 mai 2021, doar pentru a fi respins de noua majoritate politică, la fel de oarbă și indiferentă la problemele semnalate de cetățeni.

În octombrie 2020, împreună cu un grup de cetățeni, am chemat în judecată Consiliul Local Bragadiru și Primăria și am cerut anularea HCL nr. 53/2020 din motive argumentate și susținute la fiecare termen de judecată. Iar la un an distanță, decizia instanței a venit și recunoaște că hotărârea trebuie anulată.

Domnule Primar al Orașului Bragadiru,

Eu nu îi reprezint doar pe acei reclamanți din dosarul câștigat în primă instanță, ci pe sutele de proprietari de locuințe situate pe străzi din Orașul Bragadiru care au fost încadrate în mod eronat într-o bază de impozitare superioară prin HCL nr. 53/2020, din cauza unor informații false care au fost folosite de Primarul și Arhitectul-Șef de la acel moment pentru a convinge membrii Consiliului Local Bragadiru să adopte proiectul.

Primăria Orașului Bragadiru prin Primarul, Arhitectul-Șef și Biroul de Urbanism, precum și Consiliul Local Bragadiru au avut la dispoziție 21 de luni ca să corecteze de bună voie o greșeală, un fals, să modifice în concordanță cu realitatea din teren lista străzilor, mai ales că au primit sesizări individuale și plângeri prealabile de la cetățeni afectați de pe diverse străzi.

În loc să facă acest lucru, toți cei de mai sus au preferat să dea dovadă de rea-voință în formă continuată.

Domnule Primar al Orașului Bragadiru,

Aveți ocazia să rupeți lanțul nedreptăților și să admiteți greșeala făcută de primarul anterior. Așa că vă cer public pe această cale:

 1. Luați în considerare faptul că un apel la Hotărârea Tribunalului Ilfov nu face altceva decât să prelungească aplicarea unei hotărâri ilegale ce prejudiciază bugetele locuitorilor orașului!
 2. Puneți pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bragadiru din luna octombrie 2021 proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor de delimitare a zonelor de impozitare din intravilanul orasului Bragadiru judetul Ilfov inițiat de consilierii Partidului Mișcarea Populară și convingeți-vă consilierii din majoritatea politică pe care o conduceți să voteze pentru aprobarea acestui proiect, pentru că este în interesul cetățenilor!
 3. Dispuneți verificarea temeinică prin aparatul de specialitate a situației reale din teren cu privire la existența rețelelor edilitare pe toate străzile orașului și faceți diferențiere între numerele poștale, dacă pe o stradă există câteva locuințe racordate la rețele, în timp ce celelalte nu au acces la ele!
 4. Inițiați un proiect de hotărâre cu Lista cuprinzând zonele din cadrul localității pentru determinarea valorii impozabile a clădirilor, a impozitului pe teren intravilan, în funcție de criteriile de delimitare a zonelor de impozitare și conform cu realitatea, și supuneți-l votului Consiliului Local Bragadiru până la sfârșitul anului 2021, pentru ca cetățenii să nu mai plătească încă un an un impozit majorat pe nedrept!

Cu stimă,

Teodora Desagă

Consilier Local PMP Bragadiru

Tags :

3 thoughts on “Scrisoare deschisă despre impozitul local

  • Author gravatar

   Pe Safirului nu avem apa potabila

   • Author gravatar

    Cum se impozitează locuințele și terenurile în cazul în care toate utilitățile au fost trase pe cheltuiala proprietarilor la distante de 100m și mai bine. Aceste racordări au fost făcute unele acum 8 ani, altele acum 5ani iar primăria ne-a încadrat în zona A, cu toate ca nu a avut nici o contribuție.

  • Author gravatar

   Din august 2015, când mi s-a făcut recepția locuinței, impozitul care mi s-a pus de către Primăria Bragadiru, a depășit impozitele din București în zonele rezidențiale. Inspectorii din primărie nu au luat în calcul faptul ca locuiam într-o zona care avea depozitate gunoaie și molozuri de la Cartierul Latin din apropiere și nici faptul ca ne-am tras utilități pe banii noștri de la 100de metri din strada principala, str TOAMNEI. De asemenea, Drumul de acces în aceasta zona, care era de fapt o mocirla tot timpul anului, l-am făcut din banii noștri, împreună cu alți doi vecini, plătind câteva zeci de camioane de pământ și pietriș pentru care va pot pune la dispoziție pozele făcute la data respectiva. Când am intrebat-o pe D-na Inspector de la Biroul Impozite pentru ce ni s-a pus un impozit atât de mare într-o zona care era de fapt un maidan și pe care noi am amenajat-o, mi-a răspuns ca ne-am asumat acest lucru când am construit aici. Între timp, noua ni s-au alăturat locuințe făcute de către dezvoltatorii imobiliari și prevăd ca nu se va lua în calcul toate cele relatate și iar ni se va aloca un impozit la fel de nesimțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *