• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov
Alegeri locale 2020
Candidez pentru functia de Primar al Orasului Bragadiru

Candidez pentru functia de Primar al Orasului Bragadiru

https://www.facebook.com/1381632865277955/posts/3080223162085575/

Experiența de consilier local din ultimii doi ani mi-a demonstrat că informația este arma cea mai puternică a cetățenilor, de aceea mi-am desfășurat activitatea cu transparență și mi-am asumat rolul de legătură între cetățeni și Consiliul Local Bragadiru, de unde nu vin informații către comunitate. Faptul că și eu m-am confruntat cu atitudinea administrației publice locale de sfidare față de problemele locuitorilor din cartierele noi, m-a ajutat pe mine să răspund nevoilor cetățenilor. Chiar dacă sunt în opoziție față de actuala majoritate, am reușit să îmi fac vocea auzită și de câteva ori să obțin și rezultate benefice comunității.

Dar nu vreau să mă opresc aici, mai ales că am reușit să devin vocea vecinilor mei în Consiliul Local Bragadiru. De aceea, vreau să candidez pe funcția de Primar al orașului la alegerile locale din acest an.

În primul rând, am câteva principii după care îmi ghidez activitatea și o voi face și în continuare:

 1. RESPECT față de cetățeni, deoarece aleșii locali și instituțiile publice sunt în slujba comunității, nu invers, așa cum am simțit pe propria piele de multe ori în interacțiunea cu administrația publică locală.
 2. RESPONSABILITATE față de cetățeni în cheltuirea bugetului local, deoarece banii trebuiesc cheltuiți pe proiecte de investiții care aduc plus valoare nivelului de trai al locuitorilor, investiții care trebuiesc prioritizate în funcție de problemele și nevoile reale ale locuitorilor.
 3. TRANSPARENȚĂ  față de cetățeni, deoarece activitatea administrației publice locale trebuie adusă la cunoștința cetățenilor prin toate mijloacele media, pentru ca aceștia să aibă acces la informațiile publice de interes cu ușurință.
 4. SERIOZITATE față de cetățeni în răspunderea la petițiile și sesizările acestora, deoarece ne-am săturat de răspunsuri vagi care de fapt nu spun nimic, precum și în rezolvarea problemelor semnalate.

În al doilea rând, am alături oameni de calitate, cu pregătire profesională diversă, care locuiesc în toate zonele orașului și care sunt determinați să își asume calitatea de consilier local în slujba vecinilor lor. Experiența de consilier singur în opoziție m-a determinat să apreciez munca în echipă și mai mult decât o făceam înainte.

În al treilea rând, am o serie de proiecte în care cred, pe care am încercat deja să le propun, proiecte despre care vorbesc din 2015, cu care m-am făcut cunoscută și recunoscută la nivel local, o parte dintre ele devenind și realitate în acest scurt timp de când sunt consilier local.

Pentru mine sunt prioritare următoarele proiecte, pe care le susțin de ani de zile, iar de când sunt consilier local le-am și propus ca obiective de investiții:

ADMINISTRAȚIE – Tot mai mulți cetățeni mi-au semnalat percepția lor asupra Primăriei Bragadiru ca instituție publică, motiv pentru care vă asigur că:

 • Voi transparentiza activitatea Primarului și a Consiliului Local, prin program de audiențe zilnice, informări săptămânale despre activitatea derulată de aparatul de specialitate al primarului, transmiterea în direct a ședințelor Consiliului Local și desfășurarea lor după-amiaza pentru ca cetățenii să poată participa,
 • Voi publica informații actualizate despre contractele încheiate de primărie,
 • Voi informa cetățenii periodic despre stadiul de derulare a proiectelor de investiții,
 • Voi asigura rezolvarea cu promptitudine a solicitărilor către serviciile de specialitate din Primărie, pentru ca niciodată răspunsurile către cetățeni să ajungă după expirarea termenului maxim,
 • Voi eficientiza munca desfășurată de angajații din Primăria Orașului Bragadiru,
 • Voi digitaliza instituția astfel încât cetățenii să nu mai trebuiască să se deplaseze la primărie pentru diverse documente, căci timpul este prețios pentru noi toți.
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/videos/365916137925893/

URBANISM – Problemele locuitorilor din cartierele noi pleacă de la construcțiile haotice, mai ales a derogărilor prin PUZ de la regimul de înălțime și schimbarea încadrării în subzonă a terenurilor pe care s-au construit blocuri înalte, precum și de la nerespectarea legilor în ceea ce privește construirea. De aceea, am susținut politica fără blocuri între case și am mobilizat locuitorii afectați de astfel de PUZ-uri să își spună cuvântul prin contestații. Sustin :

 • Actualizarea Planului Urbanistic General prin revenirea la P+2E+M pe terenurile cu PUZ –uri aprobate dar unde nu au început construcțiile,
 • Respingerea proiectelor de construcție a blocurilor în zone de case,
 • Modificarea Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General prin obligativitatea asigurării unui loc de parcare la fiecare unitate locativă,
 • Respectarea Regulamentului Local de Urbanism și a documentelor de urbanism eliberate de Primăria Bragadiru.
 • Verificarea șantierelor și sancționarea constructorilor care nu respectă legislația în domeniu.
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/videos/632644914329062/

UTILITĂȚI PUBLICE – Existența rețelelor publice de utilități ( apă și canalizare) pe o parte dintre străzile din cartierele a creat mari probleme din cauza subdimensionării rețelei, în condițiile eliberării de avize de racordare în lipsa investițiilor de modernizare care sunt în sarcina SC APĂ CANAL ILFOV SA.

 • Prin membrul din Consiliul de Administrație mă voi asigura că problemele semnalate de locuitorii orașului privind apa și canalizarea vor fi tratate cu seriozitate și se vor găsi soluții pentru a primi un serviciu de calitate.
 • Ca primar consider că este obligația mea să asigur iluminat public, curent electric și gaze pe toate străzile de pe raza localității,
 • Investirea în rețeaua de canalizare pluvială, în condițiile în care știm cu toții care sunt zonele afectate la orice ploaie.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ – Suntem din ce în ce mai mulți, iar traficul a devenit o problemă serioasă și în zona noastră, de aceea avem nevoie de rute alternative la Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei pentru accesul în cartierele noi. Pentru asta susțin:

 • Amenajarea DN6-Șos. Alexandriei între Str. Gladiolelor și Pod Centură cu acostament, canalizare pluvială, trotuare, spațiu verde, pistă biciclete,
 • Sistematizarea rutieră de urgență pe străzile Celofibrei – Dunării, Gladiolelor – Diamantului, Verii – Mărțișor, pentru fluidizarea traficului pe căi de acces în cartierele noi alternative la Șos. Alexandriei și Prelungirea Ghencea,
 • Susțin asfaltarea cu introducerea rețelei de canalizare pluvială și amenajare trotuare pe străzile care nu sunt incluse în proiectele desfășurate de ACI din fonduri europene sau de la CJI ( pentru ca oamenii să nu mai aștepte în gropi, praf și inundații).
 • În cazul străzilor care sunt pe lista de extindere a rețelei de apă-canal și nu sunt asfaltate, mă voi asigura că sunt făcute reparații astfel încât să fie practicabile.
 • Toate străzile principale circulate de pietoni trebuie să aibă trotuare.

ÎNVĂȚĂMÂNT – Din ce în ce mai mulți copii trăiesc în cartierele noi din Bragadiru, copii care sunt duși la unități de învățământ din București, deoarece cele 3 grădinițe și 1 școală nu au suficiente locuri. Susțin nevoia achiziționării de terenuri în vederea construirii unor unități de învățământ în cartierele noi, astfel:

  null
 • Grădiniță și școală în Cartierul Independenței,
 • Școală în Cartierul Ghidiceni,
 • Creșă și grădiniță în Prelungirea Ghencea.
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/videos/3240046302699311/

MEDIU – Din cauza construirii permanente, aerul este plin de praf care afectează calitatea vieții locuitorilor din cartierele noi, iar în lipsa spațiilor verzi publice aceștia au și mai mult de suferit. De aceea, susțin o serie de măsuri astfel încât pe o rază de 1 kmp să existe un spațiu verde public:

 • Amenajarea spațiilor verzi de pe marginea drumurilor, prin plantarea de gazon și copaci,
 • Amenajarea zonei de pe dreapta din parcul de agrement,
 • Amenajarea zonei de protecție sanitară de pe strada Ghidiceni,
 • Amenajarea altor scuaruri disponibile între străzi,
 • Realizarea perdelei forestiere de-a lungul Centurii București.
 • Achizitionarea unui teren si amenajarea unui parc in zona Cartierului Latin.
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/videos/753142375508287/

SIGURANȚĂ – Poliția Locală trebuie să fie mai activă în a pune în aplicare hotărârile de Consiliu Local care permit sancționarea unor comportamente deviante, care prejudiciază traiul celorlați locuitori, precum construirea fără respectarea normelor, parcarea pe trotuar ș.a..

 • Susțin patrularea non-stop,
 • Constatarea și sancționarea  contravențiilor semnalate de cetățeni,
 • Implicarea polițistilor locali în campanii de informare și prevenire a anumitor contravenții.

CURĂȚENIE – Salserv trebuie să își respecte obligațiile contractuale față de locuitori și față de administrația publică locală, ceea ce momentan face parțial.

 • Susțin evaluarea și monitorizarea activității operatorului în vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale la parametrii optimi. În caz contrar, operatorul va fi sancționat.
 • Îmi doresc realizarea curățeniei stradală săptămânal pe toate străzile asfaltate, deszăpezirea după un plan operativ de intervenție pe timpul iernii, colectarea periodică a gunoaielor vegetale sau voluminoase depozitate stradal,
 • Voi propune încurajarea măsurilor de colectare selectivă prin reducerea tarifului pentru cetățenii care colectează selectiv în mod responsabil.
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/videos/919299561896190/

După ce voi depune jurământul în funcția de Primar al Orașului Bragadiru, cu o majoritate în Consiliul Local, cu un Viceprimar și un Administrator Public, mă voi asigura că proiectele despre care vă vorbesc acum vor deveni realitate.

În ultimul rând, cred că orașului Bragadiru i-ar prinde bine o schimbare în administrația publică locală, care este considerată de o parte dintre cetățeni ca fiind coruptă, ineficientă și nepăsătoare. Iar eu pot fi acel primar corect, eficient, implicat, care să aducă schimbarea mult dorită.

Acestea sunt doar o parte dintre ideile și propunerile pe care îmi bazez candidatura la funcția de primar al orașului Bragadiru din partea Partidului Mișcarea Populară.

Cei care doresc sa semneze pentru sustinerea candidaturii noastre, puteti descarca lista de sustinatori si ne putem intalni sa o recuperam pana pe 10 august 2020. Va rog sa imi scrieti pe pagina de facebook
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga

Cu stimă,

Teodora DESAGĂ

Consilier Local Bragadiru

Candidat la funcția de Primar al Orașului Bragadiru

2 thoughts on “Candidez pentru functia de Primar al Orasului Bragadiru

  • Author gravatar

   Verificarea șantierelor și sancționarea constructorilor care nu respectă legislația în domeniu.

   UTILITĂȚI PUBLICE – Existența rețelelor publice de utilități ( apă și canalizare) pe o parte dintre străzile din cartierele a creat mari probleme din cauza subdimensionării rețelei, în condițiile eliberării de avize de racordare în lipsa investițiilor de modernizare care sunt în sarcina SC APĂ CANAL ILFOV SA
   Este mai mult decât vitala această acțiune din partea administrației publice locale. E un haos în construcții și asta datorită fix absentei acestei acțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *