• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Stadiu investitii publice anul 2017

Dragi vecini,
Astazi am depus o noua solicitare de informatii publice, incluzand si unele proiecte din planul de investitii aferent bugetului local pe anul 2017( cel aprobat fara sa fie in dezbatere sau macar comunicat cetatenilor, desi am solicitat pe mail acest lucru, a stat pe site de vineri pana luni dimineata cand a fost votat de Consiliul Local).
De asemenea, am transmis si o cerere de inscriere in audienta colectiva pentru luna iunie.
De la ultima audienta nu s-a mai intamplat nimic, ba mai mult noi ne afundam in aceleasi gropi si lacuri si ne sufocam de praf in cartier.

New Picture (1) New Picture (3)

A venit răspunsul de la Primăria Orașului Bragadiru, dar așa cum ne-am obișnuit acesta este incomplet, deoarece informații care țin de termene concrete de realizare a investițiilor nu există!
Puteți vedea și dvs ce am cerut în imagini și ce răspuns am primit mai jos:

Urmare adresei dumneavoastra inregistrata la Primaria Orasului Bragadiru cu nr. 23227/06.06.2017, va aducem la cunostinta urmatoarele:

1. Pentru constructia „Scoala gimnaziala cu 28 sali de clase, 10 laboratoare, cabinete, spatii activitati aplicative si program prelungit tip after-school in Orasul Bragadiru, judetul Ilfov ” a fost depusa Anexa nr. 3 cu Solicitarea de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, inregistrata cu nr. 11699/16.03.2017, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene;
2. Pentru constructia „Gradinita cu 6 grupe si program prelungit in Orasul Bragadiru, judetul Ilfov”, lucrarile de executie au inceput odata in data de 18.04.2017. Stadiul lucrarilor se poate vedea la adresa Str. Coralului, nr. 2, Bragadiru.
3. In ceea ce priveste studiul de circulatie, pentru fluidizarea traficului, suntem in faza de studiu de piata, deoarece valoarea alocata proiectului este insuficienta pentru studiul intregului oras. Se cauta o societate care poate realiza aceste servicii cu valoarea alocata in buget.
4. Referitor la actiunea de erbicidare la care faceti referire, in cel mai scurt timp, se va proceda la atribuirea contractului de achizitie publica, conform prevederilor Legii 98/2016.
5. Strazile care au fost pietruite in anul 2016 sunt urmatoarele: Ofrandei, Idealului, Intrarea Draganului, Onix, Freamatului, Biruintei, Aleea Biruintei, Smardan, Mandriei, Puscasului, Aleea Simbolului, Facliei, Simbolului, Columnelor, Muzelor, Neamului, Ortacului, Tortei, Vidin, Macului, Gladiolelor, Diamantului, Epocii, Eliberarii, Facliei, Viei si Vitejiei. Valoarea totala a lucrarilor a fost de 396.903,56 lei.
6. In ceea ce priveste “proiectul de asfaltare”, procedura de atribuie este Acord-cadru pe o durata de patru ani, procedura finalizata prin incheierea Acordului- Cadru nr. 18398/02.05.2017.
7. Investitia la care faceti referire va fi realizata in functie de posibilitatile financiare, de care vom dispune in anul 2017.
8. Investitia la care faceti referire va fi realizata in functie de posibilitatile financiare, de care vom dispune in anul 2017.
9. A fost incheiat contractul pentru elaborarea documentatiei tehnice „Infiintare canalizare pluviala in Cartierul Independentei ”
10. Au fost efectuate studii de piata in zona, dar pana la aceasta data nu a fost identificat un teren care sa se incadreze in suma prevazuta in bugetul local.
11. Strazile racordate la reteua de canalizare si apa potabila sunt urmatoarele: Povernei, Alexandriei, Florilor-pod Ciorogarla, Vitejiei, Gliei.
12. Referitor la proiectul de canalizare pluviala, este unul complex si analizam posibilitatea includerii acestuia intr-un program de finantare guvernamental sau UE.
13. Dupa realizarea studiului privind fluidizarea traficului in orasul Bragadiru, se va proceda, in functie de ce va fi inscris in acest studiu, ori la exproprieri pentru cauza de utilitate publica, ori la achizitionarea unor terenuri.
14. Politia locala a procedat la aplicarea unor sanctiuni contraventionale in temeiul prevederilor HCL nr. 117 /2016 si continua actiunea de depistare a abaterilor de la aceste prevederi.

 

Cu stimă,

Teodora Desagă

2 thoughts on “Stadiu investitii publice anul 2017

  • Author gravatar

   Buna ziua,
   Nu stiu de unde a scos dom primar ca a pietruit str facliei. Sunt mutat de 11 ani si aceasta strada a fost putin ”aranjata” acum 2-3 ani nu mai stiu exact, dar in nici un caz anul acesta. Daca se poate va rog sa-i transmiteti din partea mea Sa-i fie rusine. Va multumesc!

  • Author gravatar

   Iar eu am mari dubii ca ”strada” Gladiolelor ar fi fost pietruita in anul 2016, cum spune Primaria Bragadiru in raspunsul de mai sus. In decembrie 2017 am incercat sa trec cu masina pe ”strada” Gladiolelor venind dinspre str. Ghidigeni si a trebuit sa renunt fiindca Gladiolelor este doar o fasie lata de pamant plina de gropi mari si adanci, pline cu apa. Jumatate din Gladiolelor tine de Bucuresti, jumatate tine de Bragadiru asa ca ma indoiesc sincer ca ar fi pietruit-o Bragadiru vreun pic. Am si poze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *