Minuta sedinta 10.02.2022

Sedinta extraordinara a fost condusa de consilierul PNL, Ancu Marius-Iulian, in prezenta a 18 consilieri locali, primarului, administratorului public, secretarei generale, contabilei si 3 cetateni.

Presedintele de sedinta a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect, propunere adoptata cu unanimitate.

Toate cele 9 proiecte de hotarare au fost adoptate, iar noi am votat pentru 8 proiecte si ne-am abtinut la 1 proiect cel referitor la bugetul local pe anul 2022.

Am sustinut in fata celor prezenti urmatoarele: ”Am transmis 25 de note de fundamentare privind justificarea obiectivelor de investitii, dintre care ati preluat doar 3: achizitia terenului pentru gradinita in zona Prelungirea Ghencea, studii de fezabilitate pentru infiintare canalizare pluviala in zonele cuprinse intre Diamantului si Prelungirea Ghencea.  Am transmis 24 de amendamente de modificare, completare a anexelor, in mod special a listei de investitii. Apreciem ca la dezbaterea publica de marti ati dat raspunsuri punctuale la fiecare amendament, facand promisiuni de realizare a unora dintre ele anul viitor.  Apreciem ca bugetul alocat investitiilor este mai mare de 2 ori si ceva decat cel de anul trecut, dar ne exprimam ingrijorarea cu privire la modul de cheltuire a banilor, pentru ca avem experienta anilor trecuti cand proiectele cu adevarat importante pentru comunitate au fost lasate spre finalul anului si apoi nu au mai fost realizate pe motiv ca nu mai sunt bani. Nu mai reiau toate amendamentele ci doar 4 dintre ele”, toate respinse de majoritatea PNL+PSD+PRO+ALDE:

-alocarea sumei de 100.000 lei pentru curatarea terenurilor virane acoperite de vegetatie spontana – Primarul ne-a asigurat ca este prevazuta in contractul cu Salserv erbicidarea.

– introducerea obiectivului construire gradinita cu program prelungit in cartierul Bulgaru – Primarul ne-a adus la cunostiinta ca in zona este un sit arheologic si a transmis o solicitare la Ministerul Culturii. Daca va fi totul in regula, sustine proiectul.

– modificarea titlului obiectivului achizitie teren pentru constructie gradinita, in sensul adaugarii si cresei, pentru a ne asigura inca de la inceput ca vom opta pentru un teren mai mare pe care sa se construiasca ambele unitati de invatamant – Primarul a zis ca se rezolva cand gasim teren, dar nu avem nicio garantie.

– introducerea obiectivului extindere retea apa si canalizare pe 30 de strazi, care nu sunt incluse in proiectul ACI si vor ramane pe dinafara – Primarul a promis ca va gasi o solutie de cofinantare cu ACI si CJI printr-un alt proiect din fonduri europene pentru alte strazi. Numai ca eu i-am atras atentia ca asta inseamna un orizont de timp indepartat.

De asemenea, deoarece nu am gasit in bugetul judetean pe 2022 aceasta finantare, am cerut garantii ca gradinita din Dealului se va face cu cofintarea de 90% a Consiliului Judetean Ilfov, pe acelasi teren care era prea mic pentru construirea gradinitei din fondurile Companiei Nationale de Investitii, deoarece ei au niste conditii legate de suprafata minima a terenului. Primarul mi-a spus ca are adresa oficiala de la CJI care isi asuma aceasta cofinantare.

Elena Irimia a solicitat informatii actualizate despre linia 185, deoarece nu se mai regaseste nicio suma alocata amenajarii refugiilor pe traseul propus spre prelungire. Primarul i-a raspuns ca au inceput lucrarile de ingropare a stalpilor de pe strad Diamantului, si va fi ingropat si cel din intersectia cu Cristalului, astfel incat autobuzul sa ia virajul. Fara sa raspunda concret la intrebarea privind traseul prelungit, primarul a promis ca se va prelungi traseul pana la Intrarea Diamantului in 4-5 luni.

Consilierii locali de la USR au avut cateva nelamuriri si intrebari, carora li s-a raspuns de catre contabila si primar, fara a depune amendamente. Am aflat astfel ca sunt 300 de dosare de executare silita a debitelor cetatenilor si ca urmeaza pentru sume care vor insuma aproximativ 6 mil lei.

Nemultumiti de faptul ca nu s-a dorit modificarea bugetului in niciun fel, in ciuda multitudinii de amendamente si nebazandu-ne doar pe promisiuni, ne-am abtinut la votul pe bugetul local pe anul 2022. Dar vom face tot ce sta in atributiile noastre de consilieri locali, sa ne asiguram ca promisiunile spuse de primar in aceasta sedinta si la dezbaterea publica ( https://bragadirumeu.ro/buget/1711/ )vor fi respectate!

Cu stima,

Teodora Desaga

Liderul Consilierilor Locali PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.