• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov
2016
Ești prea deștept ca să ignori! Mergi la vot!

Ești prea deștept ca să ignori! Mergi la vot!

Dragă vecine,

Au fost mulţi ani în care analiştii vieţii politice puteau afirma că avem conducătorii pe care îi merităm, ani în care i se dădea dreptate lui George Orwell că <Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice>, pentru că se părea că uitasem jertfa unei generaţii la Revoluţie.
Au trecut mai mulţi ani decât prezisese Silviu Brucan, dar o altă vreme a venit. S-a auzit un strigăt de disperare, apoi un STOP pe mai multe voci în toate colţurile ţării şi am strigat în stradă <corupţia ucide!> şi <vrem oameni noi în politică!>.
Rapid am revenit la treburile cotidiene pentru că timpul este necruţător şi nu ne permite să facem atâtea câte am vrea, dar în continuare rămânem solidari şi nu uităm ce am cerut în stradă, deși unii sunt cuprinși din nou de o scârbă generală față de politică.

„Profitând de absența acestora absolut justificată, de protestul mut, toți penalii și borfașii ăia de pe liste vor fi votați cu entuziasm de cealaltă Românie, de compatrioții tăi mai indolenți, mai neinformați, mai ușor de manipulat și de cumpărat decât tine. Tu, am convenit deja, nu mai poți fi tras pe sfoară prea ușor încă o data. Nu poți spune însă că n-ai de unde alege. Unii sunt ok,  am văzut destui independenți, chiar partide sau figuri noi. (…)

Și atunci, ce-ai rezolvat?  De data asta nu doar că n-ai rezolvat nimic, dar ai legitimat corupția. Da, tu, cel care refuză să i se opună, cel care-i întoarce spatele când corupția candidează și cere să fie votată. Poate n-ai privit suficient de atent la miza uriașă a acestor alegeri anoste. Mai gândește-te puțin.(…)

Corupția votată acum te va copleși în toamnă, după generale. Iar iluzia ta se va spulbera când corupția se va lăfăi din nou peste țară, de data asta votată în mod democratic. Toți borfașii îți vor râde în nas când vei începe să țipi din ecosistemul tău împotriva lor, și-ți vor închide gura scurt: poporul m-a ales! ”

Anul 2016 ne oferă însă posibilitatea de a împlini la urne ceea ce ne dorim pentru că votul rămâne cea mai puternică armă a cetăţeanului, <mai puternic decât un glonte> după cum spunea Abraham Lincoln.
A venit timpul să fim proactivi, să ne facem buletinele acolo unde locuim, să mergem la vot, să interacţionăm cu aleşii locali, iar dacă aceştia din urmă nu îşi îndeplinesc atribuţiile legale, să îi determinăm în mod democratic şi transparent să îşi schimbe atitudinea, căci administraţia publică trebuie să fie în slujba cetăţeanului, nu cetăţeanul în slujba politicianului.
Anul 2016 conţine cele mai importante două tipuri de alegeri, căci reprezentanţii locali şi parlamentarii, prin acţiunile lor, ne influenţează cel mai mult viaţa.
Pe 5 iunie putem oferi o şansă unor cetăţeni ca noi, tineri entuziaşti, idealişti, ambiţioşi, integri, competenţi, cu spirit civic, fără prea multă experienţă; dar dacă ne uităm în urmă experienţa în administraţia publică în România postdecembristă nu este neapărat cea mai imaculată batistă.

„Dacă mai ești cu mine, nu mai am să-ți spun mare lucru decât că mă simt la fel de scârbit ca tine, cu o mică diferență. Eu încă mai cred în forța teribilă a fiecărui vot în parte.”

Pe 5 iunie mergeţi la vot pentru că fiecare vot contează, iar cine vă spune altfel doar se teme de forţa majorităţii, şi alegeţi-vă omul care să vă reprezinte!

Vă invit să aveți răbdare să citiți în integralitate articolul lui Dan Tapalaga din care regăsiți câteva pasaje citate de mine.

Cu stimă,

Vecinul tău

vot

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *