Gospodarirea terenurilor intravilane I

Proprietarii de terenuri si imobile aflate in intravilan au obligatii conform ORDONANŢĂ nr. 21 din 30 ianuarie 2002 (*actualizată*) privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, iar neindeplinirea lor se sanctioneaza. In aceeasi masura, si administratia publica locala are obligatii in privinta respectarii si aplicarii acestei ordonante.

Problema cu care ne confruntam in Orasul Bragadiru, in cartierele noi, se refera la neintretinerea terenurilor neconstruite de catre proprietarii acestora. Cu totii avem pe strada cel putin o parcela de teren neingradit, de cele mai multe ori, cu vegetatie crescuta haotic pana la dimensiuni de 2m, care creeaza disconfort la trecerea pe langa acestea din cauza tipurilor de ierburi, unele dintre ele putand crea alergii puternice.

La nivelul consiliilor locale din orase mai mari au fost adoptate hotarari care prevad clar sanctionarea proprietarilor care nu isi ingradesc si nu isi tund periodic vegetatia crescuta pe terenurile acestora, iar sesizarea se face de catre autoritati prin controale periodice sau prin reclamatia vecinilor.

Astazi am solicitat o copie a acestei hotarari a Consiliului Local Bragadiru pentru a vedea care sunt obligatiile si responsabilitatile detaliate  care revin persoanelor juridice si fizice care detin terenuri in Orasul Bragadiru. Pana cand o primesc, va propun sa redactam o sesizare comuna catre Consiliul Local, semnaland terenurile neingrijite corespunzator din cartierul in care locuim.

Pana pe 5 august, va invit sa faceti o fotografie terenului identificat de dvs. si sa postati un comentariu la acest articol pe site sau pe facebook, in care sa mentionati adresa, sa incarcati fotografia, si sa spuneti „Si eu sustin sesizarea privind gospodarirea terenurilor in Orasul Bragadiru!”.

In felul acesta vom avea o radiografie completa a terenurilor neutilizate si neingrijite, pe care le voi puncta pe harta interactiva.

Vreau sa mentionez ca aceasta actiune nu isi propune altceva decat sa ne asiguram dreptul la traiul intr-un mediu curat, deoarece deseori aceste terenuri devin gropi de gunoi, adapost pentru animalele fara stapani, focar de alergii si de infectii. Din respect fata de noi toti, proprietarii acestor terenuri trebuie sa le ingrijeasca! Si cum noi nu putem sti cine detine aceste terenuri, singura solutie este ca autoritatea publica locala sa ii notifice pe proprietari!

ASA DA                                                                                                                        ASA NU

162444

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *