• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Minuta despre Gradinita

Ceea ce parea a fi o sedinta de indata rapida, s-a prelungit putin.

Desi nu am primit un raspuns in scris la solicitarea de clarificari pe care i-am adresat-o dnei director a gradinitei din Bragadiru luni, 06.07.2020, dupa ce mai multi pariniti mi-au spus situatia prin care trec, astazi, 10.07.2020, la finalul sedintei de Consiliu Local, am cunoscut-o pe dna director, care a venit pregatita sa tina un monolog de mustrare a mea, fara sa fie interesata sa asculte ce am de spus, drept dovada mi-a intors spatele in timp ce eu vorbeam si a parasit sala de spectacole a Casei de Cultura.  Nu treabuia sa se deranjeze dna director sa vina sa sustina acest monolog, ci era suficient sa imi raspunda in scris!

  • Problema principala a dnei director este ca prin problemele pe care eu le semnalez nu fac altceva decat sa arunc cu noroi in institutie si sa creez razvratire in mediul online. – Daca i s-a parut dnei director ca arunc cu noroi o fi din cauza faptului ca strada pe care locuiesc si altele pe care locuiesc parinitii din cartierul Independentei si nu numai sunt in noroi dupa ploaie. Iar parintii nu au nevoie de un instigator, se “instiga” singuri  cand vad nedreptatea si lipsa de comunicare, ba mai mult cand stiu ca administratia publica locala nu a investit suficient in crearea de noi unitati de invatamant pentru copii.
  • Imi spune doamna director ca am facut referire la criteriile specifice, fara sa le fi citit pe cele din anuntul privind reinscrierea si inscrierea la gradinita, care au fost aprobate de Consiliul de Administratie in data de 13 mai. – In anunt sunt doua criterii de departajare specifice, care nu raspund intrebarii cum au fost selectati copiii, in conditiile in care domiciliul parintilor in circumscriptie este valabil la toti, iar din varsta copiilor nu se intelege care ar avea prioritate. Mai ales ca sunt copii si de varsta mijlocie care au fost respinsi.
  • Imi spune doamna director ca are aprobarea ISJI din 18.03.2020 pentru capacitatea institutionala si ca daca ar fi respectat-o intocmai 49 de copii ar fi trebuit respinsi, lucru probabil daca la nivelul comisiei intr-adevar se faceau magarii. – Desi nu am facut nicio acuzatie, sunt convinsa ca a fost deranjata de comentariile parintilor din mediul online.
  • Doamna director spune ca a trebuit sa ii accepte pe toti copii de 5 ani si peste pentru ca legea nr. 46/2019 prevede obligativitatea grupei mari. In concordanta cu Regulamentul de Organizare si Functionare al institutiilor de invatamant preuniversitar se poate face suplimentarea efectivelor.  – Nu are nimeni nimic impotriva la obligativitatea grupei mari, iar legea la care face referire este 56/2019, dar la momentul publicarii listei cu copii admisi in gradinite nu s-a facut niciun fel de mentiune la situatia aceasta, nestiind ca sunt atat de multi copii de grupa mare care au fost nou inscrisi in Bragadiru.
  • Pe langa aceste explicatii date pe un ton deranjant, dna director a continuat sa faca niste afirmatii in ceea ce ma priveste: “In planul acesta politic ar fi bine sa renuntati la tot ce inseamna gradinita. Sunteti intr-o eroare totala in ceea ce priveste aplicarea legislatiei invatamantului. Bateti campii fara doar si poate. Nu ma mai deranjati pe numarul personal de telefon, pentru ca institutia de invatamant are date de contact. Va recomand sa faceti campanie electorala fara sa aruncati in noroi in activitatea  unor oameni care au grija de copiii din Bragadiru. Functia de director o ocup prin participarea la un concurs, nu pentru ca lucreaza mama la primarie. Daca aveti impresia ca ma intimidati cu reclamatiile sa stiti ca nu functioneaza cu mine! Am venit intr-o varianta asumata.” – Ceea ce nu intelege dna director este ca sunt mama unui baietel de 2 ani si sunt foarte interesata de ce se intampla in invatamant prescolar si scolar tocmai pentru ca vreau sa ma asigur ca el si generatia lui au drept la educatie in apropierea casei, ca parintii lor nu isi mai fac viza de flotant prin Bucuresti doar ca sa isi inscrie copilul acolo, pentru ca in Bragadiru nu sunt locuri.
  • Dintre cele spuse sunt de acord cu o afirmatie, singura la care am avut timp sa ii dau replica: As dori ca activitatea dvs sa se vada in construirea de noi unitati de invatamant, aici sa veniti sa puneti punctul pe I. – Reamintesc ca sunt singurul consilier local care in 2019 si 2020 a facut propuneri pentru obiective de investitii – achizitionarea de terenuri in vederea construirii unei scoli in Cartierul Independentei, a unei scoli in Cartierul Ghidiceni, a unei gradinite in Cartierul Latin. De asemenea, sustin nevoia constructiei unei gradinite in Cartierul Independentei si a unei crese in Cartierul Latin.

Monologul si abordarea dnei director au fost aplaudate la scena deschisa de o parte dintre consilieri, ba chiar unii au simtit nevoia sa isi demonstreze inca o data lipsa celor 7 ani de acasa, dl Dumitru Adrian spunand ca face bine ca imi intoarce spatele in timp ce vorbesc, ca oricum sunt in stare sa arunc cu noroi in oricine pentru a imi face campanie electorala. Dna Tabacu m-a acuzat ca intimidez, pentru ca prin postarile mele permit oamenilor sa comenteze ca inscrierea la gradinita s-a facut pe pile. Iar dna consilier Cleopatra Serban, care este si educatoare, a spus cu atata nonsalanta ca doar grupa mare este obligatorie, ca si cum restul parintilor mai mici trebuie sa se descurce cum pot, nu sa aiba pretentii de la gradinita de stat din orasul in care locuiesc

Nu cred ca mai este ceva de spus.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *