• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedintei CLB 29.12.2020

2La sedinta prezidata de consilierul local PNL, Dumitru Adrian, au participat 16 consilieri locali. Am votat impotriva aprobarii ordinii de zi, deoarece a fost respinsa propunerea lui Dimache Cristian de la USR-PLUS de a scoate punctele 3, 7 si 8 pentru ca nu le-am primit si astfel nu am putut sa le consultam.

Pe ordinea de zi au fost 8 proiecte de hotarari, toate fiind adoptate. Noi,  cei 3 consilieri ai PMP prezenti, am  votat PENTRU 2 hotarari, IMPOTRIVA la 3 hotarari si ABTINERE la 3 hotarari. Am luat cuvantul la 6 proiecte si am avut propuneri la 2 dintre acestea, astfel:

 • La punctul 1 ne-am abtinut, ca urmare a dubiilor privind modul in care s-a desfasurat activitatea la Directia de Asistenta Sociala in perioada pandemiei, a lipsei HCL care reglementeaza situatiile deosebite care permit acordarea de ajutoare de urgenta prin dispozitie de primar. Cozmeci Daniela de la USR-PLUS a semnalat o serie de neclaritati.
 • La punctul 2 am votat pentru.
 • La punctul 3 ne-am abtinut deoarece nu am inteles si nu ne-a putut explica nimeni care este rationamentul dezmembrarii unui lot de 3989 mp din Parcul de Agrement, si ne-am exprimat ingrijorarea ca s-ar putea sa existe un plan de inchiriere sau concesionare a suprafetei de teren care cuprinde constructii( cladirea abandonata, vestiarele de la terenul de fotbal) si teren arabil(spatiu verde), pentru a se desfasura o activitate economica de natura sa altereze spatiul verde.
 • La punctul 4 am votat impotriva schimbarii dlui Mitroi cu dna Tabacu. Am atras atentia in sedinta trecuta ca nu trebuie votat acest domn pentru ca a fost condamnat, iar celalalt Paun, pentru ca nu are competente de a ne reprezenta in Consiliul de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov. Am transmis si o sesizare de nelegalitate la Prefectura Judetului Ilfov, dar nu am primit inca raspuns. Asa ca am intrebat-o pe dna secretar cum se face ca i-a incetat contractul de munca dlui acum. Aceasta mi-a spus ca au fost informati printr-o adresa de Agentia Nationala a Functionarului Public de calitatea de condamnat a dlui Mitroi abia acum, desi condamnarea e din 2019. Am atras atentia asupra faptului ca, desi am informat consilierii despre aceasta situatie, ei s-au incapatanat sa voteze ca o persoana condamnata sa ne reprezinte orasul. Fiind de acord cu necesitatea inlocuirii, Dimache Cristian de la USR-PLUS m-a propus pe mine reprezentant in acest CDR B-I, fiind votata de 7 colegi, in timp ce propunerea initiala din proiectul de hotarare a trecut cu 9 voturi din partea PNL-PSD-ALDE.
 • La punctul 5 am votat pentru, fiind de acord ca trebuie indreptata eroarea facuta de arhitectul sef, care ne-a transmis initial ca a facut verificari pe teren si ca la acel lot atribuit in anul 2018 nu exista constructie. Acum nu isi mai asuma greseala facuta, motiv pentru care am cerut sa fie mentionat acest lucru in procesul verbal, caci nu este prima data cand face asa.
 • La punctul 6 am votat impotriva, pentru ca am avut din nou o discutie pe subiectul incadrarii strazilor in zone si le-am oferit sansa consilierilor locali sa repare ilegalitatea facuta de arhitect pe acest subiect, dar nu au luat in calcul argumentele si amendamentele mele, despre care am scris aici https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/3594054327369120. In continuare sunt zeci de strazi care figureaza ca au apa si canalizare desi acestea lipsesc cu desavarsire in realitate, iar altele figureaza la asfalt ca pietruit, motiv pentru care se acorda 10 puncte si trec astfel dintr-o zona in alta, generand un impozit majorat. In loc sa inteleaga ca problema este in primarie si consiliu, reprezentantii conducerii primariei arunca in continuare cu acuze la adresa cetatenilor ca nu si-au platit impozitul si la adresa mea ca i-am instigat. Oamenii vor plati, chiar si cu penalizari, in momentul in care situatia va fi cea reala! Altfel este furt din buzunarelele cetatenilor. Astept primul termen in instanta pe acest subiect.
 • La punctul 7 am avut o discutie cu dna contabil sef, care a venit la solicitarea mea, deoarece nu am primit materialele inainte de sedinta, motivand dumneaei ca bugetul este in plina miscare si ieri la ora 15.42 a primit o adresa de la finante privind contul de executie. Desi am inteles ca trebuie aprobata executia bugetara la sfarsit de an, ne-am abtinut pentru ca nu am avut acces la documente.
 • La punctul 8 am continuat discutia cu dna contabil sef si am intrebat punctual ce se intampla cu cresa si achizitionarea terenului pentru scoala in cartierul Independentei. Ne-a spus ca au scazut veniturile, din cauza nivelul mic de colectare a impozitelor si din cauza scaderii cotelor deflacate de la bugetul de stat. Banii din excedentul bugetar din 2019 de 10 mil lei au fost folositi pentru acoperirea cheltuielilor de la sectiunea de functionare (4,2 mil lei), achizitionarea mobilierului de la scoala nr. 1 (800.000 lei), achizitie locuinte sociale (4,2 lei – inca nefolositi) si cresa (800.000 lei- din care au fost decontati doar banii de proiectare). Nu suntem de acord cu modul in care au fost gestionate fondurile din bugetul local pentru realizarea unor obiective de investitii in acest an si cu utilizarea banilor pentru acoperirea golului de bani de la sectiunea de functionare, fiind sacrificata sectiunea de dezvoltare la fiecare rectificare bugetara, asa ca am votat impotriva.

La lucrari curente am inceput dezbaterea cu:

Am primit acelasi raspuns de la Primarie pe care l-am primit si in februarie 2020, care nu reprezinta un raport de evaluare a activitatii operatorului, din punctul meu de vedere.

Am primit si raspunsul de la Salserv in privinta numarului de utilizatori ai serviciului.

Mai multe detalii despre acest subiect in alt articol.

 • A fost respinsa o solicitare de concesionare a terenului de fotbal de 5000 mp din spatele gradinitei nr 2 venita din partea unei persoane fizice care dorea sa desfasoare acolo activitati sportive. Dar acest teren, ca si celelalte din Parcul de Agrement sunt inchiriate mai multor cluburi sportive.
 • A fost admisa solicitarea de inchiriere a terenului de 9 mp din spatele primariei venita din partea unei firme care vrea sa deschida un birou de asigurari langa noul sediu secundar al Biroului pentru Inmatriculari si Permise Auto. Noi am votat impotriva.
 • A fost respinsa solicitarea de inchiriere a terenului de 35 mp de la intersectia Strazii Biruintei si Aleea Biruintei  din partea unui locuitor care dorea sa mentina curatenia acolo, fiind un spatiu verde bine ingrijit. Cum s-a dovedit ca face parte din domeniul public, am solicitat ca Salserv sa mentina curatenia.
 • A fost respinsa o petitie privind predarea unor drumuri de servitute insumand 7.406 mp. Desi noi am sustinut ca trebuie sa fim deschisi spre primirea donatiilor de drumuri de servitute si trecerea lor in domeniul public, tocmai pentru a rezolva o problema majora cu care se confrunta locuitorii de pe aceste drumuri referitoare la facturarea la comun a consumului la apa si canalizare, consilierii PNLS-PSD-ALDE au votat impotriva, tocmai din teama ca cetatenii vor cere conditii pe aceste drumuri ( trotuare, asfalt, iluminat, apa si canalizare).
 • A fost aprobata solicitarea de prelungire a contractului de inchiriere a spatiului din Csa de Cultura venita din partea unei firme.
 • A fost refuzata cererea de esalonare a platii debitului acumulat in urma vanzarii in rate a unui apartament catre o persoana fizica. Noi ne-am abtinut, deoarece nu este de competenta consiliului aceasta speta, fiind un contract in vigoare in baza caruia se pot lua masuri.
 • Au fost prezentate adresele asociatiilor de proprietari din Cartierul Latin care cer ca Primaria sa inceapa demersurile astfel incat drumurile de acces din cartier sa ajunga in domeniul public. Am explicat ca situatia in cartier este complicata, fiind proprietari multiplii pe drumuri, parte dintre locuitori avand cota indiviza, altii doar drept de servitute, dar care doresc sa se clarifice situatia juridica a drumurilor, pentru a putea rezolva alte probleme cu care se confrunta.

Cu aceasta ocazie am aflat de la dna secretar ca in viitorul apropiat va initia un proiect de hotarare de revocare a HCL 77/2020, deoarece am acceptat donatia cu sarcini, iar sarcinile nu au fost stinse de catre proprietar. Uitandu-ma, dupa sedinta, peste extrasul de carte funciara, scos cu ocazia intalnirilor publice cu locuitorii din Latin, a vazut ca exista notata oferta de donatie catre UAT Bragadiru si sarcinile privind dreptul de servitute/trecere pentru locuitorii din blocurile la care se ajunge folosind acest drum – A1, C3 si D5 si alte 3 blocuri identificate cu nr. cadastral.

 • Au fost prezentate succint concluziile din decizia Curtii de Conturi, care constata ca trebuiesc inlaturate neregulile sesizate, ca trebuie sa se imbunatateasca nivelul de colectare a veniturilor.

Presedintele de sedinta a declarat inchisa sedinta. Am apucat sa mai spun in baza art 225, care ne obliga sa informam consiliu in urma intalnirilor cu cetatenii, faptul ca acestia sunt foarte nemultumiti de faptul ca interactiunea in mediul online cu primaria a lasat de dorit in aceasta luna in care primaria a fost inchisa pentru interactiunea cu publicul, in sensul ca sunt mailuri si apeluri fara raspuns. In acest moment a intervenit dna contabil sef sa imi spuna ca a murit o angajata de covid pe 17.11, iar in zilele urmatoare au fost testati angajatii, dintre care 30 au fost confirmati pozitiv, ceea ce a determinat o blocare a activitatii unor servicii din primarie.

A fost o sedinta care a durat aproape 3 ore, in care au fost multe puncte de vedere exprimate, dar care din pacate nu au influentat votul, proiectele unde am avut propuneri sau obiectii au fost oricum votate de cei 9 consilieri locali ai majoritatii politice din Consiliul Local Bragadiru.

Continuam sa va informam, pentru ca cetatenii au dreptul sa stie ce fac consilierii locali in sedinte.

Cu stima, Consilierii Locali PMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *