Serviciul de salubrizare

Stimati locuitori ai orasului Bragadiru,

Continuam demersurile in ceea ce priveste optimizarea serviciului de salubrizare prestat de operatorul SC SALSERV ECOSISTEM SRL, deoarece cetatenii continua sa sesizeze o serie de disfunctionalitati, intens discutate in mediul online.

Pentru a avea un oras CURAT, avem nevoie de un parteneriat solid intre cei 3 actori implicati, asa cum am mai spus si in anii trecuti, https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/2698506000257295

Avand in vedere imaginile cu spatiile de depozitare a deseurilor din Cartierul Latin, am revenit cu un nou referat prin care consilierii locali PMP solicita luarea unor masuri urgente:

  1. Realizarea celor 3 puncte solicitate in referatul anterior: prezentarea unui raport de evaluare a activității SALSERV în anii 2018 și 2019, desfasurarea unui control, organizarea unei dezbateri publice pe aceasta tema.
  2. Chemarea reprezentantului SALSERV la sedinta Consiliului Local Bragadiru din luna decembrie 2020.
  3. Impunerea respectarii obligatiilor contractuale pe care SALSERV le are fata de locuitori, asa cum au fost trecute in contractele de prestari servicii( golirea in totalitate a containerelor, ridicarea gunoiului de pe jos, lasand punctele curate, dotarea punctelor de colectare cu containere pentru gunoi menajer si deseuri reciclabile).
  4. Introducerea pe ordinea de zi a sedintei din luna decembrie 2020 a Proiectului de Hotarare privind completarea Regulamentului de Salubrizare astfel incat la acelasi tarif SALSERV sa realizeze 4-5 ridicari pe saptamana ale gunoiului menajer in situatiile unde spatiile de depozitare a gunoiului nu permit dotarea cu un numar corespunzator de pubele corelat cu numarul locuitorilor, care a fost depus de consilierii PMP. 

Mai jos puteti citi textul integral al referatului si al proiectului de hotarare propuse de consilierii PMP Bragadiru.

Nu este posibil ca Primaria si Consiliul Local Bragadiru sa ramana impasibili la situatia generata in Cartierul Latin, in conditiile in care SALSERV se foloseste de faptul ca are monopol pentru serviciul de salubizare in Orasul Bragadiru si astfel asociatiile de proprietari trebuie sa incheie contract cu aceasta firma, dar serviciul prestat este de o calitate indoielnica.  

Mai este mult până departe, dar fiecare dintre noi trebuie să își facă partea pentru a avea un oraș curat!

  • Primăria Bragadiru trebuie să evalueze constant activitatea Salserv și să se asigure că sunt îndeplinite condițiile contractuale, pentru că serviciul de salubritate este foarte important pentru comunitate. Eu susțin investițiile în platformele subterane situate în cât mai multe cartiere, după identificarea unor spații necesare.
  • Salserv trebuie să facă toate demersurile pentru tehnologizare și dotare cu pubele și saci, astfel încât acestea să ajungă la toți locuitorii. Eu susțin că trebuie să plătim doar pentru ce aruncăm.
  • Cetățenii trebuie să fie civilizați și să colecteze deșeurile în mod corect și curat!

#SePoate#BragadiruAltfel #BragadiruOrasCurat

Si continuam demersurile pentru ca ne dorim sa implementam principiul
„plătește pentru cât arunci“ prin cantarirea gunoiului si aplicarea unei reduceri pentru locuitorii responsabili care colecteaza selectiv deseurile reciclabile, generand astfel mai putin gunoi! Vom veni cu un proiect de hotarare in acest sens cat mai curand.

Cu stima,

Teodora Desaga

Valentina Cojocariu

Elena Zamfir

Valentin Scintee

Consilieri locali PMP Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *