Bani avem, dar nu pentru ce trebuie!

In orasul in care avem inundatii in lipsa canalizarii pluviale, avem  strazi de pamant cu gropi, avem doar cateva trotuare si mergem pe carosabil, avem o singura unitate de invatamant in cartierele noi si mii de copii, avem doar locurile de joaca facute de dezvoltatori si mii de copii, avem blocuri intre case si multe probleme, Primaria Orasului Bragadiru considera ca este oportuna cheltuirea sumei de 4.3 milioane de lei pentru achizitia de locuinte sociale!

BANI AVEM, DAR NU PENTRU CE TREBUIE

BANI AVEM, DAR NU PENTRU CE TREBUIEIn orasul in care avem inundatii in lipsa canalizarii pluviale, avem strazi de pamant cu gropi, avem doar cateva trotuare si mergem pe carosabil, avem o singura unitate de invatamant in cartierele noi si mii de copii, avem doar locurile de joaca facute de dezvoltatori si mii de copii, avem blocuri intre case si multe probleme, Primaria Orasului Bragadiru considera ca este oportuna cheltuirea sumei de 4.3 milioane de lei pentru achizitia de locuinte sociale!Va invit sa cititi si sa va spuneti parerea despre proiectul de hotarare privind demararea procedurilor de achziitie a unor imobile de locuinte sociale. http://bragadirumeu.ro/uncategorized/bani-avem-dar-nu-pentru-ce-trebuie/

Publicată de Teodora Desagă pe Luni, 22 iunie 2020

Proiectul de investitii nu este nou, dar este clar ca are prioritate pentru actualul primar, aflat la final de mandat. Asta imi aduce aminte de o poveste din anul 2008, cand fostul primar a distribuit printr-o comisie locuintele ANL unor rude ale oamenilor din primarie, iar povesti de acest gen sunt si mai recente.
https://business24.ro/guvern/stiri-guvern/cine-si-cum-fura-locuintele-anl-1392499

In anul 2019 a fost prima data introdusa suma de 5.516.605 lei pentru achizitia de locuinte, dar nu s-a concretizat obiectivul de investitii.

In 5 februrie 2020 am solicitat Eliminarea  sumei alocate achizitiei de imoblie / locuinte sociale – 4.300.000 lei, dupa ce am consultat proiectul de hotarare privind bugetul pe anul 2020.Bineinteles ca suma a ramas acolo, iar banii au fost alocati din excedentul bugetar de 10 milioane lei, existent la sfarsitul anului 2019.

Desi in programul de investitii avem obiective necesare pentru comunitate, precum 2 propuneri ale mele: achizitia terenurilor pentru scoli in cartierele Independentei si Ghidiceni, si multe alte propuneri respinse( teren pentru gradinite in Independentei si Latin, canalizare pluviala, acostament, trotuare pe Soseaua Alexandriei intre Celofibrei si Pod Centura, trotuare pe principalele strazi din cartiere),in cazul acestora primaria nu s-a grabit sa le realizeze.

In 10 iunie in sedinta Consiliului Local Bragadiru, administratorul public al orasului se vaita ca nu avem bani suficienti la buget pentru alte proiecte, pentru ca instig eu cetatenii sa nu isi plateasca impozitul pe proprietate. Dar se pare ca avem bani pentru ce convine conducerii primariei.

In 17 iunie am transmis o noua solicitare catre primarul orasului in care ceream urgentarea lucrarile la canalizarea pluviala si sa nu se cheltuiasca banii pe obiective mai putin importante, locuinte sociale si constructie cladire SVSU. Dar este clar ca nu conteaza nicio solicitare pentru redirectionarea acestor bani.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Bragadiru din 25 iunie 2020 este un proiect de hotarare privind aprobarea declansarii procedurii de achizitie de pe piata libera a unor imobile de locuinte. Daca se va continua cu acest proiect voi urmari sa vad cine vor fi dezvoltatorii care au convins membrii comisiilor ca sunt ofertanti eligibili, avand in vedere povestile pe care le-am auzit despre practicile in domeniul imobiliar din oras.

Primarul isi argumenteaza proiectul de hotarare pe raportul de specialitate al Serviciului Registrul Agricol, Cadastru, Agricultura, Spatiu Locativ care considera ca este necesara solutionarea celor 162 de dosare privind repartizarea unor locuinte sociale familiilor care au o situatie economica precara. Scopul achizitiei este sansa de a-si creste copiii intr-un mediu stabil si sanatos.

Fara a fi insensibila la situatia precara a unor familii, consider ca nu se justifica in acest an cheltuirea acestor bani, cand sunt atat de multe probleme de rezolvat in orasul nostru. Primarul Orasului Bragadiru si Consilierii Locali ar trebui sa se gandeasca la ceilalti mii de copii care au atat de multa nevoie de gradinite si scoli, de parcuri si locuri de joaca in cartierele noi si sa aloce acesti bani pentru proiecte relevante pentru dezvoltarea comunitatii.

Stimati vecini, va rog sa va transmiteti parerea despre acest proiect de hotarare pana miercuri ora 16.00 pe adresa de mail registratura@primariaorasbragadiru.ro si consilier@bragadirumeu.ro in atentia Consiliului Local Bragadiru. Daca si voi sunteti de parere cu mine, ca nu este oportuna demararea procedurilor in vederea cheltuirii a 4.3 milioane de lei pentru locuinte sociale, cereti respingerea acestui proiect.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *