• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Buget Local 2016

Stimati vecini,
Nu avem Buget Local aprobat! Dar stati linistiti, administratiile publice locale au facut un obicei din acest lucru.
Conform art. 39 din Legea nr. 273/2006 a finantelor publice locale republicata, Primaria Bragadiru a incalcat mai multe prevederi referitoare la procedura de adoptare a bugetului local.
Intai, nu a pus la dispozitie locuitorilor orasului proiectul bugetului local pe anul 2016 pe data de 05 ianuarie pentru ca acestia sa poata formula contestatii pana pe data de 20 ianuarie.
In al doilea rand, proiectul de buget local trebuia aprobat de Consilul Local „în termen de maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I”, adica pana la data de 5 februarie.
Lucru care nu s-a intamplat si a fost utilizat pretextul ca se asteapta intai sedinta Consiliului Judetean Ilfov, care a avut loc pe data de 3 februarie.
In al treilea rand, neavand un buget adoptat, se pot efectua plăti numai în limita celorlalte venituri încasate de Serviciul Impozite si Taxe.
In acest moment, Consiliul Local Bragadiru este pasibil de plata unei amenzi de la 3.000 lei la 5.000 lei, deoarece conform art. 78 alin. 1 lit. c) nerespectarea dispozitiilor mai sus prezentate constituie contraventie.
Din pacate insa, noi contribuabilii nu putem decat sa sesizam organelor abilitate aceasta incalcare a prevederilor art. 39, caci „(3) Constatarea contraventiilor şi aplicarea amenzilor se fac de către persoane împuternicite în acest scop de Curtea de Conturi, Ministerul Administratiei şi Internelor şi Ministerul Finantelor Publice, potrivit legii.”
Asteptam cu nerabdare sedinta Consiliului Local in care se va aproba Hotararea privind bugetul local pe anul 2016!

Stacks of coins with the word BUDGET isolated on white background

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *