• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Raspuns de la RATB

Stimati vecini,

Astazi am primit un raspuns nefavorabil din partea RATB referitor la solicitarea noastra de prelungire a liniilor 302 si 226, care paseaza responsabilitatea in curtea Primariei, de la care inca nu am primit raspuns la petitia noastra. Ca sa avem succes in demersul nostru trebuie sa obtinem un raspuns pozitiv de la Primarie, mai ales ca cel mai probabil trebuiesc facute investitii pentru ca drumul sa indeplineasca anumite conditii tehnice.

Nr. inreg:42957/11.02.2016

Stimata Doamna Teodora Desaga,

 Referitor la solicitarea dumneavoastra adresata RATB, va comunicam ca in ceea ce priveste introducerea transportului public intr-un nou cartier din municipiul Bucuresti este necesara asigurarea unor conditii tehnice care sa permita circulatia autobuzelor in zona respectiva, dintre care enumeram urmatoarele:

–     Infrastructura drumului trebuie sa reziste la o solicitare de peste 10t/osie;

–     Trama stradala trebuie sa dispuna de doua benzi/sens, trotuare pietonale unde sa se poata infiinta statii de imbarcare/debarcare, stalpi de iluminat pentru perioada noptii;

–     Racordarea arterelor trebuie sa fie realizata cu raze de peste 12m, pentru a permite virajul autobuzelor;

–     In conditii climatice nefavorabile, arterele trebuie sa fie curatate si/sau deszapezite;

De asemenea, infiintarea unui traseu sau prelungirea unuia existent impune asigurarea de catre beneficiar a unui terminal, ceea ce implica existenta unei platforme betonate pentru stationarea autobuzelor, situata in afara partii carosabile (dimensiunea acestei platforme fiind impusa de parcul circulant al liniei – minimum 30x40m), precum si amplasarea unei cabine la capat de linie care sa fie racordata la utilitati (apa, canalizare, energie electrica).

 Linia 302, solicitata pentru prelungire, este o linie urbana si nu poate depasi limita administrativa a Municipiului Bucuresti. Ea are punctul terminus in orasul Bragadiru, intrucat nu a existat spatiul necesar de intoarcere pe Sos. Alexandriei, inainte de limita administrativa a Capitalei.

 Conform Hotararii Consiliului General al Mun. Bucuresti nr. 267/29.10.2010, infiintarea unui traseu intre Bucuresti si comunele/orasele din judetul Ilfov se realizeaza prin incheierea unui Contract de transport intre RATB, in calitate de prestator, si comuna/orasul din Jud. Ilfov, ca beneficiar.

 Cu respect,

 Şef Birou Relaţii Publice

Constantin Tobescu

ratb_43825000

 4315-302-1

2 thoughts on “Raspuns de la RATB

  • Author gravatar

   Poate ar fi mai utilă pe termen lung o concentrare pe prelungirea și modernizarea liniei 32 până în Bragadiru, în cadrul PMUD București-Ilfov, împreună cu o prelungire a liniei 41 spre sud, de la Str. Brașov la Șos. Alexandriei. Ar fi de gândit și la o sistematizare a cartierului, astfel încât străzi precum Câmpia Libertății, Armistițiului, Oituz etc. să aibă ieșire la viitoarele stații RATB de pe Șos. Alexandriei.

  • Author gravatar

   Iata ca se adevereste ce am spus eu la inceputul acestei campanii, sa nu credeti ca ma bucur, doar ca sunt constient ca inca nu se poate, iar in conditiile date de RATB, nu cred ca v-a fi posibil vreodata.
   @ Filip: Sa fim seriosi, tramvai nu vom vedea decat, cand Bragadiru o sa fie Bucuresti, iar ca sa prelungeasca linia pana la „granita” este aproape imposibil din cauza infrastructurii. Inca sustin ca ar fi mai bine sa ne concentram pe ce se poate: parcuri si/sau locuri de joaca pentru copii, o gradinita, poate si o scoala, cat mai sunt terenuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *