• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Concluzii audiență 27 iunie 2017

Dragi vecini,

Marți am fost la o nouă audiență la domnul Primar, pentru că i-am promis că îl vom vizita măcar o dată pe anotimp, să ne mai țină la curent cu stadiul investițiilor…

Am aflat câteva informații față de cele scrise în răspunsul de la Primărie:

 • Următoarea ședință a Consiliului Local Bragadiru are loc marți, 4 iulie, de la ora 10.00.
 • Nu este încă încheiat un contract pentru acțiunea de erbicidare a terenurilor publice pe care se regăsește planta – ambrozie, dar preconizează că în iulie-august să desfășoare acțiunea. În perioada următoare, se vor face evaluări pe teren de către Poliția Locală Bragadiru pentru a identifica terenurile private care au această plantă și vor fi emise somații individuale, iar în caz de inacțiune, aceștia vor fi amendați.
 • Referitor la străzile de pe care locuitorii s-au sesizat că nu au fost pietruite în 2016, dl primar a accentuat faptul că nu au fost pietruite în întregime, ci doar reparate și nivelate.
 • Procedura de achiziție publică fiind finalizată, dl Primar ne-a promis că lucrările de asfaltare vor putea începe din luna august, iar primele străzi care vor intra în modernizare sunt: Colinei, Columnelor, Biruinței, Câmpia Libertății, Armistițiului, Oituz, Sidefului, Mugurelui și Ghidiceni.
 • I-am prezentat propunerile noastre pentru locul de joacă, unele deja s-au vândut, iar Primăria deține un teren de 1000 mp la stânga de Str. Celofibrei la intersecția cu Str. Crișul Repede, care e luat în calcul pentru o posibilă unitate de învățământ pe viitor…Primarul ne-a spus că nu renunță la ideea de parc în cartier, dar i se pare nejustificat prețul cerut de proprietari pe terenurile pentru care a purtat până acum discuții.
 • Se lucrează la proiectul de canalizare pluvială care să cuprindă toate străzile din cartierul Independenței, care va costa 4,5 milioane euro, dar pentru care se va căuta o soluție de co-finanțare în viitorul apropiat.
 • I-am cerut dlui Primar să dispună plombarea gropilor de pe străzile Smârdan, Libertății, Eroilor, Speranței, Monumentului.
 • Există  o hotărâre a CL din mai 2017 care intră în vigoare la 1 august 2017 prin care se va percepe o taxă specială pentru accesul pe drumurile publice în funcție de masa totală a autovehiculelor încăcate cu materiale de construcții, pe care Poliția Locală o va pune în executare.
 • Au fost emise 5 amenzi în valoare de 2.500 lei pentru neîngrijirea terenurilor.

Pentru că, din nou, dl Primar s-a declarat depășit de numărul de solicitări de informații publice de către locuitorii nemulțumiți din cartierul Independenței, ne-a rugat să ținem legătura cu el și să îl invităm la discuții în cartier, promițându-ne că ne va onora invitația în weekend.

Urmează 2 luni de arșiță și concedii, motiv pentru care vă propun să îl revizităm în luna septembrie pe dl Primar, între timp putând evalua și noi activitatea desfășurată în sensul promis la această audiență.

 

Cu stimă,

Teodora Desagă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *