• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Ședintele Consiliului Local Bragadiru

Dragi vecini,

Din luna aprilie am observat o practică neloială la Primăria Orașului Bragadiru, și anume – neanunțarea ședințelor CLB pe site-ul Primăriei. 

Deși la audiența din martie am solicitat domnului Primar să ne spună când va avea loc ședința în care urma să fie aprobat și bugetul pe anul 2017, subiect de interes pentru toți cetățenii, ne-a transmis atunci că nu a stabilit data, iar la ora 9.00 în următoarea zi de luni această ședință a avut loc, pe 3 aprilie și încă una pe 27 aprilie.

New Picture (18)

Au urmat alte 2 luni în care nu a fost făcut public niciun anunț privind ordinea de zi a ședințelor CLB, după cum puteți vedea din printscreen-ul de mai sus de azi dimineață, despre care am aflat ulterior citind cu interes hotărârile care se regăsesc pe site, dar care nu sunt ordonate neapărat în funcție de data ședinței în care au fost adoptate, ceea ce face procesul de informare anevoios. Astfel au mai avut loc ședințe pe 15 mai, când a fost aprobată execuția bugetară din 2016, și 07 iunie, când au fost aprobați indicatorii tehnici pentru modernizarea sistemului rutier în cartierele Independenței și Ghidiceni.

Deși am solicitat în scris să îmi fie comunicată de fiecare dată ordinea de zi a ședințelor, acest lucru nu s-a întâmplat din oficiu, iar azi încă o dată am aflat că a avut loc ședința la ora 09.00, deși pe site nu era niciun anunț. Ce-i drept, domnul Primar mi-a spus la audiența de marți că va avea loc ședință, dar logica mea mi-a spus că dacă nu este anuțul pe site, aceasta a fost reprogramată. M-am înșelat.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi este rectificarea bugetului local și a planului de investiții. Făcând o comparație între cele 2 variante, am remarcat următoarele:
– a fost inclusă suma de 476.000 lei pentru reparatii curente drumuri, care înlocuiește lucrările de construcție pasarelă școală,
– au fost majorate sumele alocate pentru pasarela pietonală de la școală cu 360.000 lei,
– serviciile de avizare ISU și lucrările specifice acestora sunt trecute de 4 ori la capitole diferite,
– este majorată suma alocaltă pentru proiectarea și execuția lucrărilor de canalizare pluvială cu 30.000 lei,
– sunt introduse suma de 26.180 lei pentru achiziție și montaj semne de circulație, 35.700 lei pentru achiziție soft contabilitate, 59.500 lei pentru elaborare documentație construcție sediu Poliție Locală și Evidența Populației,
– a fost micșorată suma pentru achiziția terenului pentru locul de joacă în Cartierul Independenței de la 119.000 lei la 100.000 lei, cea de-a doua micșorare, deși domnul Primar s-a plâns că nu găsește teren în suma alocată. În felul acesta nici nu va mai găsi…păcat de copiii din cartierul Independenței,
Găsiți varianta completă pe linkul acesta.
Cu stimă,
Teodora Desagă

New Picture (19)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *