• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

IMPOZITUL PE ANUL 2020

Dragi vecini,

Vă mulțumesc că ați susținut demersul meu privind schimbarea informațiilor false trecute în tabelul de încadrare a străzilor în zone, în funcție de care locuitorilor din Bragadiru le este calculat impozitul pe clădire și teren în anul 2020. Am demonstrat că prin sesizare public putem să dejucăm planurile unei administrații publice locale de a obtine venituri mai mari pe nedrept din buzunarele locuitorilor.

După 2 luni de când am atras atenția în scris Primăriei și Prefecturii Ilfov, dar și verbal în ședințele publice ale Consiliului Local Bragadiru și dezbaterea bugetului local, serviciile de specialitate au făcut o evaluare conform realității. Chiar și acum însă sunt străzi care figurează greșit față de realitatea semnalată de locuitori. Am făcut o nouă comparație între anexa aprobată modificată în ședința din 07.01.2020 ca urmare a sesizării mele și am observat următoarele modificări propuse acum:

 1. 111  Străzi au fost modificate din tabelul cu toate cele 227 de străzi din oraș!
 2. 8  Străzi au trecut din zona inițială de încadrare A în zona B: Armistițiului, Izvorul Mureșului, Ordonanței, Safirului, Soldatului, Trandafirilor, Topaz, Troiței,
 3. 20  Străzi au trecut din zona inițială de încadrare A în zona C: Str. Biruinței, Al. Biruinței, Colinei, Columnelor, Drăganului, Diamantului o parte, Dreptății, Gladiolelor o parte, Independenței, Mugurelui, Parfumului, Păcii, Posada, Răsăritului, Redutei, Renașterii, Rovine, Sipetului, Spătarului, Victoriei,
 4. 48  Străzi au trecut din zona inițială de încadrare B în zona C: Bega, Busuiocului, Cactusului, Caporalului, Citrinului, Cramei, Crișul Repede, Demnității, Dezrobirii, Eliberării, Epocii, Făcliei, Freamătului, Generalului, Granitului,  Gliei, Idealului, Învingătorilor, Jiului, Libertății o parte, Luptătorilor, Intr. Liliacului,  Mărășești, Magnoliei, Mărăcineni, Muniției, Neamului, Ofrandei, Oltețului, Onixului, Opalului, Orizontului, Ortacului, Perlelor, Plugarilor, Pușcașului, Prelungirea Ghencea, Rubinului, Simbolului, Intr. Smârdan, Toamnei, Toporași, Torței, Al. Torței, Tuberozelor, Tunului, Verii, Vitejiei, Voinței,
 5. 8  Străzi au trecut din zona inițială de încadrare B în zona D: Daliei, Intr. Drăganului, Intr. Diamantului, Movilei, Râul Vedea, Al. Simbolului, Văilor, Al. Voinței,
 6. 11  Străzi au trecut din zona inițială de încadrare C în zona D : Crișul Alb, Curcubeului, Drumul de Sonde o parte, Ghindari, Mărțișor, Mărului, Obaie, Piloților, Râul Doamnei, Râul Prahova, Sabarului,
 7. 1 Stradă care a trecut din zona inițială de încadrare D în zona C: Aviatorilor,  
 8. 8  Străzi încă figurează încadrate greșit:  Câmpia Libertății nu are , Eroilor, Iederei nu are apă și canalizare în totalitate, Muzelor o parte nu are nici măcar asfalt, Oituz nu are apă și canalizare, Prelungirea Ghencea are apă și canalizare, Rahovei nu are apă și canalizare, Vidin a fost scoasă din tabel.

Vă reamintesc că, potrivit Codului Fiscal, impozitul se stabilește în funcție de suprafața terenului, de rangul localității în care se află terenul, de zona și de categoria de folosință a terenului conform încadrării făcute de consiliul local.

Cu titlu de exemplificare, pentru un teren de 100 mp situat în intravilanul unei localități de rang III, cum este și Orașul Bragadiru, în funcție de zona în care este încadrat terenul, proprietarul acestuia ar urma să plătească impozit pe venit astfel:

Zona A – 0,01 HA X 5477 LEI = 54,77 LEI

Zona B – 0,01 HA X 3722 LEI = 37,22 LEI

Zona C – 0,01 HA X 1768 LEI = 17,68 LEI

Zona D – 0,01HA X 1029 LEI = 10,29 LEI

Erată: coefientul de corecție se aplică doar terenurilor aflate în intravilan și sunt înregistrate în altă categorie decât teren cu construcții.

Gândiți-vă la impactul bugetar al impozitului calculat inițial greșit pentru mii de proprietari de terenuri care locuiesc pe una dintre cele 102 străzi încadrate greșit, în mod eronat față de realitatea din teren. De aceea veniturile pe proprietate au fost estimate cu 14.000 mii lei mai mult decât anul trecut. Ori această modificare are un impact major asupra proiectului de buget local, pe care îl vom adopta în ședința din 27.02.2020.

Mă bucur să văd că în sfârșit situația se reglează și vă mulțumesc pentru încrederea acordată și susținerea demersurilor mele.

Aici puteți accesa lista străzilor modificată (ce este scris cu verde este ce era trecut în anexă după prima modificare, ce este notat cu roșu încă este greșit).

Cu stimă,

Teodora Desagă

Vocea Ta în Consiliul Local Bragadiru

7 thoughts on “IMPOZITUL PE ANUL 2020

  • Author gravatar

   Întrarea Leordeni NU are apa și canal, de ce este încadrată în categoria A?

  • Author gravatar

   Bună seara. Cei care am plătit majorat în poziții în 2020, ce facem? Se compensează cu impozitul de la 2021? Sau ne-am luat țeapă?

  • Author gravatar

   Situatia nu se regleaza pentru toti!!! Desi avem si noi putere de vot, situatia strazilor adiecente “Margelelor” e inca nerezolvata, in ciuda nenumaratelor sesizari depuse de multi cetateni catre Consiliul Local!!! Strada Margelelor care este denumita si Sidefului ( doar latura dreapta a drumului) a ramas in zona A, in timp ce Sidefului este in zona C! Aceeasi strada, in 2020! Este o rusine sa fii cetatean cu drept de vot in Bragadiru!!! O rusine care merita sa fie mediatizata si inclusiv mers in Instanta!!

  • Author gravatar

   Felicitari pentru initiativa si implicare…doar asa mai stopam erorile voite ale administratiei locale.

  • Author gravatar

   Strada Izvorul Rece pe care locuiesc este încadrată greșit deoarece nu dispune de rețea de apă și canal iar strada din cei 7 m lățime doar 3m are asfalt.

  • Author gravatar

   Prelungirea Ghencea a trecut de la B la C? In anexa aparea C si acum cu verde B. De cand intra in vigoare? Impozitul pe anul 2020 va fi afectat? Multumesc

  • Author gravatar

   Bună seara, în lista strazilor incadrate pe zone, strada Margelelor este trecută la zona A, dar străduțele laterale pe Margelelor nr. 44 B unde locuiesc eu si cele ce urmează de la mine nu au asfalt si lumină stradală , sunt gropi si noroi. Nu este corect să plătești pe ceva ce tu nu beneficiezi. Ca să nu mai spun de apă fără presiune si nepotabila si fără sa beneficiem de contracte individuale la apa si canal pe motiv ca e strada privată si se citeste contorul din strada principală. Asta se întâmpla numai in Bragadiru . Dar avem pretenția de a avea buletin pe Bragadiru. Rușine, mare hoție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *