• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedintei Consiliului Local Bragadiru din 27.02.2020

Sedinta Consiliului Local din 27.02.2020 a fost prezidata de consilierul local PNL, Coada Daniel,  in prezenta a 14 consilieri locali, a dnei secretar, a dnei administrator public, a dnei sef serviciu BCF si a doi cetateni.  Au fost aprobate toate cele 19 proiecte pe ordinea de zi, dintre care 7 au fost adaugate suplimentar pe ordinea de zi.

Am votat pentru aprobarea tuturor proiectelor de hotarari, inclusiv a bugetului local pe anul 2020, a carui analiza am facut-o si poate fi consultata aici https://bragadirumeu.ro/uncategorized/analiza-bugetului-local-pe-anul-2020/ , precum si amendamentele depuse de cetateni care pot fi consultate aici https://bragadirumeu.ro/uncategorized/minuta-dezbatere-publica-buget-local/.

Desi sunt nemultumita de faptul ca nu au fost incluse si alte propuneri ale mele sau ale cetatenilor in planul de investitii pe acest an, ma bucur insa ca suma alocata sectiunii de dezvoltare este cea mai mare de pana acum, ca au fost prevazuti banii pentru achizitia terenurilor pentru constructia scolilor in cartierul Independentei si in zona Ghidiceni ( ca sa fie accesibila locuitorilor din cartierele Scandinavia-Fortuna, dar si Latin), proiecte care au fost propuse de mine in 2019 si incluse in planul de investitii sip e anul precedent. De asemenea, sunt incluse in planul de investitii amenajarea parcului din cartierul Independentei, proiect propus de mine inca din 2016, precum si reabilitarea statiilor de transport, proiect propus de mine din 2019.

In bugetul local au fost incluse 3 proiecte noi de investitii: lucrari constructie biserici – 700.000 lei, proiectare SF sens giratoriu str. Celofibrei – 40.000 lei, SPF  Canalizare Pluviala Cartierul Independentei – 20.000 lei, bani realocati din cheltuielile de functionare. Dna Sef Serviciu BCF ne-a anuntat ca sediul scolii nr. 3 de pe strada Unirii va fi amenajat ca spatiu de carantina, ca masura de preventie in cazul infectarii cu coronavirus, precum si ca la prima rectificare bugetara cel putin un proiect propus de cetateni va fi inclus.

Cred sincer ca primaria nu trebuie sa cheltuiasca 4.000.0000 lei pe achizitia de locuinte sociale, ca cele 2 midibusuri pot fi cumparate la un pret mai mic, iar cu acesti bani pot fi amenajate trotuare pe strazile cel mai circulate (Alunului, Dantelei, Dealului, Libertatii, Monumentului, Parfumului, Safirului, Sperantei), asa cum eu am propus.

La lucrari diverse:

  • Parohia Sf. Andrei a solicitat suma de 6.093.000 lei pentru constructia unei gradinite, a bisericii, a unui centru socio-cultural, lumanarar, suma care sa fie alocata multianual. Consilierii locali au votat un acord de principiu, cu amendamentul alocarii banilor doar daca bugetul permite. Au existat 2 abtineri, dintre care una a mea, tocmai pentru ca eu consider, asa cum am afirmat de multe ori, ca banii trebuiesc cheltuiti cu prioritate pentru alte proiecte, precum noi unitati de invatamant, trotuare.
  • O dna invatatoare de la scoala 1 a solicitat un ajutor pentru acoperirea costurilor de naveta cu autoturismul propriu . Consilierii locali au votat impotriva, neavand un cadru legal pentru a face acest lucru.
  • Eu am semnalat faptul ca iar nu am primit raspuns in scris la propunerile de buget si alte solicitari privind situatia contractelor de asfaltare a strazilor, planul de actiuni de interventie iarna, PUZ-ul din Sos. Alexandriei nr. 122-124.
  • Am solicitat sa fie luate luate in calcul solicitarile mele privind evaluarea activitatii Salserv si organizarea unei dezbateri publice privind serviciul de salubrizare in orasul Bragadiru.
  • De asemenea, am solicitat sa fie aprobat cat mai repede proiectul de hotarare privind modificarea anexei 1 la hotararea 3/2020 privind nivelul taxelor si impozitelor, tinand cont de amendamentele transmise de mine si alti cetateni. Dna Secretar mi-a spus ca se va organiza o sedinta extraordinara dupa 9 martie, ca arhitectul sef sa aiba timp sa modifice din nou anexa.
  • Un cetatean a spus ca vrea sa fie luate in calcul proiectele de achizitionare teren pentru scoala in Independentei si pentru parc in Latin, ca urmare a initiativelor cetatenesti depuse.
  • Celalalt cetatean prezent in sala si-a exprimat nemultumirea fata de acordul pentru alocarea banilor pentru biserica.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

Vecinul Tau, Vocea Ta in Consiliul Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *