• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Repartizarea locuințelor de stat

O scurtă istorie ne arată că la Bragadiru încă din 2007 până în prezent, locuințele din fondul locativ de stat ( blocurile D5, D7, D8) au fost repartizate cu dedicație. Daca inițial am crezut că sunt coincidențe de nume, numărul prea mare de coincidențe m-a făcut să îmi schimb părerea.

În timp ce persoanele vulnerabile, care ar fi avut nevoie de o locuință cu o chirie modică și posibilitatea achitării în timp a acesteia, au stat la rând și le-au fost respinse dosarele, angajații din Primărie și rudele acestora au avut prioritate. Chiar au fost privilegiați, unii și-au putut schimba apartamentul în alt bloc, nemulțumiți fiind de condițiile din cel primit initial, iar pentru alții s-au modificat inclusiv criteriile de acces la locuințe cu chirie din blocul D8, ca să devină eligibili.

Am mai scris despre acest subiect și vara trecută, dar odată ce am primit, dupa insistențe, listele cu beneficiarii apartamentelor din D8 și locuințelor sociale, am avut dovada că bănuielile mele se adeveresc. A fost o mare urgență repartizarea acestor apartamente în ultima ședință a Consiliului Local Bragadiru înainte de alegerile din 27 septembrie 2020 și ascunderea identității beneficiarilor.

stanga bloc D7, fata bloc D8

În anul 2007 prin HCL nr. 76/12.12.2007, 78 de apartamente au fost repartizate cu chirie tinerilor in blocul D7. O parte dintre locuintele ANL au ajuns la rudele unor angajati din Primarie, fiind subiectul unui reportaj de investigatii din 2008, disponibil AICI. Mai exact 11 persoane sunt în această situație, despre care am cunostinta si se poate dovedi cu usurinta ca au legatura de rudenie cu consilieri locali sau angajați în Primărie.

În anul 2016, 14 apartamente de 3 camere din blocul D5 scara A erau libere, motiv pentru care s-a adoptat HCL nr. 148/2016 prin care au fost constituite ca parte din fondul locativ pentru tineri destinate inchirerii, în vederea cumpararii.

În anul 2017:
Prin HCL nr. 43/2017 5 apartamente au fost atribuite, 2 dintre ele catre 2 angajate din Primarie, iar in cazul a alte doua persoane exista dovada cu privire la calitatea de ruda a unui angajat din primarie. Una dintre persoane a fost mutată din D7, deși nu mai avea dreptul căci se consideră că a refuzat apartamentul repartizat.
Prin HCL nr. 60/2017 se stabilea lista solicitantilor care au acces la locuintele pentru tineri destinate inchirierii, cuprinzand 8 persoane, una dintre ele posibilă rudă a unui consilier local.
Prin HCL nr. 61/2017 alte 7 apartamente din D5 au fost atribuite, 3 dintre ele catre 3 angajati din Primarie, iar in cazul unuia exista banuiala cu privire la calitatea de ruda a unui angajat din Primarie. Una dintre persoane a fost mutată din D7, deși nu mai avea dreptul căci se consideră că a refuzat apartamentul repartizat.
Prin HCL nr. 84/2017, un alt apartament din D5 a fost repartizat unui angajat al Primariei.

În anul 2018:
Prin HCL nr. 45/2018 s-a aprobat lista solicitantilor care au acces la locuintele pentru tineri destinate inchirierii, cuprinzand 9 persoane, dintre care 2 angajate in Primarie.
Prin HCL nr. 151/2018 ultimul apartament neocupat a fost repartizat unei persoane, cu un punctaj mai mic decat o alta persoana care era pe lista de prioritate din anul 2017, dar care este angajat in Primarie.

În anul 2019, prin HCL nr. 111/10.06.2019 s-a aprobat o noua lista a solicitantilor care au acces acces la locuinte pentru tineri care cuprinde 10 persoane, care preia doar 5 dintre cei din listele anterioare, dintre care unul este angajat al primariei, iar in cazul unuia exista banuiala cu privire la calitatea de ruda a unui angajat din Primarie.

În anul 2020:
Prin HCL nr.87/2020 s-a aprobat o noua lista a solicitantilor care au acces la locuinte pentru tineri care cuprinde 12 persoane, dar preia doar 6 dintre cei din listele anterioare, iar in cazul unuia exista banuiala cu privire la calitatea de ruda a unui consilier local.
Prin HCL nr. 122/2020 s-au aprobat listele pentru repartizarea celor 28 de apartamente din D8, dar lista cuprinde in anexa 1 27 de persoane, dintre care 12 sunt angajati si/sau sunt rude cu angajati din Primaria Bragadiru și consilierii locali.
Prin HCL nr. 122/2020 s-au aprobat listele pentru repartizarea celor 22 de apartamente sociale, de necesitate si convenabile, pentru care s-a declansat procedura de achitiei de pe piata libera in maxima urgenta si confidentialitate. Dintre acestia 2 sunt angajati sau sunt rude cu angajati din Primaria Bragadiru. În mod total bizar, o persoană cu 50 puncte nu a mai prins un apartament în D8 și a fost repartizat un apartament către o persoană angajată în Primărie.
Pe ordinea de zi a sedintei CLB din 25.02.2021 exista un proiect privind incetarea aplicabilitatii HCL nr. 108/2020, deoarece ofertele transmise au fost neconforme.

Sunt convinsă că sunt și alți privilegiați pe listele de beneficiari, despre care nu am informații la acest moment. Deoarece se aplică prevederile GDPR privind protecția datelor cu caracter personal începând din anul 2018, nu voi publica listele cu numele și prenumele acestora, dar parte dintre informatiile de mai sus pot fi verificate pe site-ul primariei la fiecare hotarare de consiliu.

Oameni buni, nu este suficient să fim conștienți de funcționarea perfectă a sistemului PCR( Pile, Cunoștințe și Relații) în Primăria Bragadiru, dacă alegem să închidem ochii și să girăm în continuare reprezentanții acestei administrații publice locale care au pus interesele unui grup mai presus de interesele comunității.

Cu stimă,

Teodora Desagă

Consilier Local Bragadiru

2 thoughts on “Repartizarea locuințelor de stat

  • Author gravatar

   Verificati si cu ani in urma. Sunt salariati ai primariei care au salarii f.mari si au primit apart.pt.care platesc o chirie f.mica.Astia sunt din gasca lui Vasile. Toti neavenitii sunt angajati ai primariei pe salarii colosale. Restructurari pe competente si necesitatea postului nu defilari de moda in primarie pe banii contribuabililor.

   • Author gravatar

    Datele prezentate sunt din 2007 in prezent, iar informatiile au la baza hotararile de consiliu gasite pe site-ul primariei si cele primite de mine, la solicitarea mea expresa. Posibil sa mai fie si alte repartizari de care sa nu am habar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *