Reabilitarea termică a blocurilor

În acțiunile noastre pe teren, mai mulți locuitori ai blocurilor din zona centrală a orașului ne-au adus la cunoștință în repetate rânduri nemulțumirile legate de lucrările de reabilitare termică efectuate în anul 2009, în mod special, care vizează:

  • lucrările la acoperișuri au fost realizate cu materialele de proastă calitate, iar la ultimul etaj plouă în locuințe,
  • burlanele s-au desprins, astfel apa de ploaie nu mai este colectată corespunzător, prelingându-se pe fațada blocului, care pe alocuri stă să cadă,
  • scara blocului este o sursă de pierdere a căldurii, nefiind izolată cum trebuie,
  • trotuarele de jur împrejurul blocurilor nu au fost realizate corespunzător, motiv pentru care există infiltrații la baza blocului.

De asemenea, în urma deplasărilor pe teren, am identificat blocuri care nu au fost niciodată reabilitate, unul dintre acestea fiind blocul P 39 din imagini.

În baza OUG nr. 18/2009 am propus demararea procedurilor necesare desfășurării Programului Local de Realibitare Termică a blocurilor de locuințe din Orașul Bragadiru de către COORDONATORUL LOCAL, care are o serie de atribuții în etapele de pregătire, pentru ca apoi CONSILIUL LOCAL să aprobe Programul Local, indicatorii tehnico-economici, alocarea bugetară.

Știm că o parte din blocuri nu au nici asociațiile de proprietari înființate, sau acolo unde există, sunt probleme în colectarea banilor. Am înțeles situația economico-financiară a locuitorilor și că nu s-ar strânge banii necesari într-un timp scurt, de aceea am propus ca din bugetul local să fie acoperită inclusiv cota de 10% care revine proprietarilor/ asociațiilor de proprietari, cu recuperarea sumelor prin taxa lunară de reabilitare termică pe o perioadă de 3 ani.

Vrem ca banii din bugetul local să fie folosiți cu responsabilitate în beneficiul comunității. Apreciem că este oportună alocarea în anul 2021 a sumei necesare acoperirii cheltuielilor din acest an pentru Programul Local de reabilitare termică din cele 4,3 milioane de lei alocate obiectivului de investiții achiziție a 22 de apartamente.

Fiind în perioada de întocmire a proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2021, am solicitat să fie luate în calcul propunerile care vizează alocarea financiară pentru realizarea Programului Local de Reabilitare Termică.

Mai jos puteți găsi textul integral al referatului transmis de consilierii PMP.

Mai jos găsiți imagini extrase din broșura ministerului, cu informații utile despre Programul local de reabilitare termică.

Sperăm ca propunerile noastre să fie luate în calcul de conducătorul Primăriei și majoritatea din Consiliul Local Bragadiru și să înceapă toate procedurile pregătitoare, astfel încât să putem remedia problemele semnalate de cetățenii orașului.

Cu stimă,

Teodora Desagă

Consilier Local Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *