• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

AVEM BANI DAR NU PENTRU CE TREBUIE COMUNITATII!

Astazi in sedinta Consiliului Local Bragadiru mi-am sustinut punctul de vedere impotriva demararii procedurii de achizitionare a locuintelor sociale, asa cum am explicat deja. Au fost depuse 21 de pozitii impotriva ale cetatenilor, care nu au fost luate in calcul.

Am accentuat ca avem nevoie de acesti bani pentru achizitionarea terenurilor pentru constructia scolilor in Cartierul Independentei(3 milioane lei) si Ghidiceni(0,7 milioane lei), proiecte pentru care nu s-a facut niciun demers, asa cum mi-a confirmat si administratorul public al orasului, desi sunt trecute inca din luna februarie ca incepere a procedurilor in programul de investitii aferent bugetului local, iar banii alocati obiectivelor de investitii locuinte sociale si teren pentru scoala in cartierul Independentei sunt din excendentul bugetar de 10 milioane lei pe care il aveam la inceputul anului, asa cum puteti vedea in imaginile de mai jos!

Va reamintesc, achizitia terenului pentru scoala in Independentei este un proiect propus de mine in anul 2016 prin Grupul Civic Initiativa pentru Bragadiru si inclus in programul de investitii, care a disparut ulterior la rectificare si a mai fost introdus in programul de investitii aferent bugetului local din 2019, tot la propunerea mea, preluat in 2020 fara sa se fi facut vreun demers in sensul identificarii terenurilor desi primaria a primit propuneri de la cetateni.

Peste 300 de locuitori au semnat in luna noimebrie petitie pentru achizitionarea terenului din strada Dealului-Vailor-Simbolului-Ortacului in suprafata de 17.000 mp in continuarea terenului de 3000 mp achizitionat pentru cresa si parc, iar acest subiect a fost dezbatut in sedinta Consiliului Local Bragadiru din 28.11.2019, cand s-a concluzionat sa fie trimise propunerile la Serviciul Urbanism si sa inceapa procedurile de evaluare, asa cum puteti citi in imaginea de mai jos, precum si in postarea mea dupa sedinta respectiva
https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/photos/a.1747190195388885/2587845037990059/?type=3&theater

I-am amintit toate aceste detalii dnei administrator public azi, iar raspunsul ei a fost ca nu s-a facut niciun demers pentru ca nu sunt bani, ca mai sunt si alte terenuri propuse in mijlocul cartierului, ca terenul propus de mine si cetateni nu poate fi cumparat din cauza existentei unei conducte de gaze care face ca terenul sa nu se preteze la o astfel de constructie.

Dar ma intreb eu in mod legitim, cand s-a cumparat terenul pentru cresa si parc, nu s-a stiut de conducta de gaze de pe strada Ortacului? Cand s-a aprobat PUZ pentru incadrarea terenului in zona M3 – regim de inaltime P+10 E si aprobata constructia a 11 blocuri de P+4E+M nu s-a stiut de conducta? Atunci se preta terenul la constructie? Intre timp oricum conducta a fost mutata mai spre strada Ortacului, desi proprietarii caselor de pe partea cealalta a acesui teren au construit tinand cont de distant de protectia fata de conducta de gaze intr-o anumita pozitie, iar in urma cu 2 ani a fost mutata de proprietarul terenului.

“Pe masura ce se completeaza bugetul cu sumele necesare, proiectele isi vor urma cursul exact cum au fost aprobate in lista de investitii!”, a spus administratorul public. Astfel a evidentiat  exact ce am argumentat eu mai sus: prioritatile sunt altele, pentru scoli nu exista interes.

Bineinteles, pentru achizitia de locuinte sociale(4,3 milioane lei) lucrurile se vor misca intr-un ritm rapid, asa cum s-a intamplat si in cazul reparatiilor la scarile si acoperisul primariei(1,2 milioane lei), prioritati ale administratiei publice locale condusa de PNL. Desi, conform spuselor dnei administratorului public al orasului in alte 2 sedinte ale consiliului: nu avem bani la buget!

La observatia mea privind numarul de apartamente care vor fi cumparate din cei 4,3 milioane lei. dna secretar a spus ca nu putem face o estimare a numarului de locuinte inainte de negocierea pretului apartamentelor. Tocmai asta este si problema: nu vom rezolva problema locuintelor sociale pentru cei nevoiasi, ci doar pentru cativa alesi prioritar, asa cum s-a facut si alta data, plasand suspiciuni asupra corectitudinii alocarii acestor locuinte.

Concluzia este clara: BANI AVEM PENTRU LOCUINTE SOCIALE, NU PENTRU SCOLI!

Eu imi doresc alocarea financiara pentru unitati de invatamant, asa cum am propus si la inceputul anului: gradinita si scoala in Cartierul Independentei, (astfel incat sa fie utilizata de copiii care locuiesc in zona cuprinsa intre km8 -cartierul Mihai Eminescu – Sos. Alexandriei – Str. Dunarii), in acelasi loc langa cresa si parc, din motive sustinute de parinti si pentru binele copiilor, gradinita in Cartierul Latin, scoala in zona Ghidiceni, (astfel incat sa poata fi utilizata de copiii care locuiesc in zona cuprinsa intre Prelungirea Ghencea si Sos. Alexandriei).

In sedinta din 28.11.2019 am transmis chiar si o propunere grafica despre cum ar putea arata acest centru educational din Independentei,, la care nu am primit nici in ziua de azi un raspuns in scris.

Ne ramane doar sa ne sustinem punctele de vedere si sa le implementam de dupa ce se schimba conducerea Primariei si majoritatea politica din Consiliul Local!

Cu stima,

Teodora DESAGA

Consilier Local PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *