• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov
2024
Padurea Urbana Bragadiru

Padurea Urbana Bragadiru

REAMENAJARE PARC DE AGREMENT INTRE STRADA POVERNEI SI RAUL CIOROGARLA

Iti place sa iesi la picnic la iarba verde cu toata familia?
Abia astepti sa te urci pe bicicleta si sa te plimbi printre copaci intr-o zi calduroasa de vara?
Vrei sa iti iei copiii si sa mergeti impreuna pe trasee prin copaci?
Adori sa mergi pe malul raului sub ramurile copacilor?
Iti place sa te plimbi cu hidrobicicleta pe lacul de agrement?
Si noua! Si putem avea toate acestea ACASA, IN BRAGADIRU!

Situatie actuala: Terenul a fost candva amenajat pe o parte din el, dar in rest nu este amenajat, vegetatia spontana a crescut haotic, iar o mica parte din teren este folosita pentru depozitarea deseurilor vegetale stranse de primarie.

Argumentare: Inca din anul 2020, am lansat ideea amenajarii zonei din dreapta de strada Povernei a parcului de Agrement si am reluat-o de fiecare data cand a fost posibil. A existat in 2022 in planul de investitii realizarea unui studiu de fezabilitate privind amenajarea zonei de pe dreapta a Parcului de Agrement, dar care nu a ajuns pana acum in fata consilierilor locali, asa ca nu stim ce anume este propus a se amenaja. Zona mentionata este formata din terenurile in suprafata de aproximativ 100.000 mp cu  numere cadastrale 135470 si 112010, care sunt incadrate in V1-spatii verzi in UTR 12, conform PUG-ul orasului Bragadiru din 2015, asa cum se poate vedea in imaginile de mai jos.

Propunere amenajare: Spatiul este extrem de generos pentru a fi amenajat ca o padure urbana cu posibilitati de agrement precum: trasee de biciclete off-road, zona de picnic, trasee in copaci, alei pentru promenade recreative pe malul raului Ciorogarla, cale navigabila cu hidrobiciclete pe malul Raului Ciorogarla. Toate acestea ar urma sa faca din Parcul de Agrement din Bragadiru un punct de atractie pentru locuitorii ilfoveni si bucuresteni, contribuind astfel la suplimentarea veniturilor locale. In prezent, zona amenajata a Parcului de Agrement este frecventata si de locuitorii localitatilor din jurul orasului Bragadiru.

Finantare: Documentatia trebuie platita din bugetul local. Avand in vedere ca ne dorim accesarea fondurilor europene pentru a face acest lucru, propunem pregatirea cererii de finantare pentru apelul de proiecte 3.5.Crearea, îmbunătățirea, extinderea spațiilor și infrastructurilor verzi din Programul Operational Regional Bucuresti-Ilfov, care urmeaza a fi deschis in iunie 2024.

Conform POR BI se finanteaza ca actiuni:

-de baza: „modelarea cu pământ a terenului terasei, gazonarea suprafețelor sau plantareacu vegetație/arbuști, completarea/replantarea/plantarea suprafeţelor verzi existente cu vegetaţie„

-complementare: „mobilier urban confecționat din materiale prietenoase cu mediul, alei, trasee pentru biciclete, dotari necesare colectării selective a deșeurilor în interiorul parcurilor urbane, crearea/modernizarea de trasee/alei recreative cu structură semi/ non-invazivă destinate plimbărilor în interiorul spațiilor verzi.

Cheltuielile neeligibile ar urma sa fie acoperite din bugetul local al anului 2025.

Pasi: Este important ca studiul de fezabilitate sa descrie in detaliu proiectul avand in vedere amploarea terenului si complexitatea planului de amenajare a zonei verzi cu posibilitati de agrement. Ulterior aprobarii documentatiei prin hotarare de consiliu este necesara pregatirea cererii de finantare si depunerea ei in apelul deschis in lunile iunie-iulie 2024. Totul trebuie facut extrem de rapid, de aceea este importanta includerea in planul de investitii aferent bugetului local pe anul 2024, intocmirea studiului de fezabilitate si a documentatiei tehnice.

Sustii proiectul?

SEMNEAZA PETITIA!

https://campaniamea.declic.ro/petitions/padure-urbana-si-centru-de-agrement-in-bragadiru?source=whatsapp-share-button&utm_source=whatsapp&share=f8947324-0abb-4c75-85cb-2f050b622805

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *