• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov
2024
CENTRUL EDUCATIONAL SI DE AGREMENT CIOROGARLA

CENTRUL EDUCATIONAL SI DE AGREMENT CIOROGARLA

SCHIMBAREA FUNCTIUNII TERENULUI BALASTIEREI DIN STRADA SALCIEI

Iti place sa iesi la picnic la iarba verde cu toata familia?
Abia astepti sa te urci pe bicicleta si sa te plimbi printre copaci intr-o zi calduroasa de vara?
Vrei sa iti iei copiii si sa mergeti impreuna pe trasee prin copaci?
Adori sa mergi pe malul raului sub ramurile copacilor?
Iti place sa te plimbi cu hidrobicicleta pe lacul de agrement?
Si noua! Si putem avea toate acestea ACASA, IN BRAGADIRU!

Situatia actuala: Orasul Bragadiru detine un teren de 32.200 mp format din 2 parti in tarla 3 Parcelele 3 si 12- numar cadastral 137453 reprezinta lacul format in urma exploatarii balastierei si  celalalt lot care nu are inca numar cadastral care in prezent este platforma balastierei, din strada Salciei pe malul raului Ciorogarla, peste drum de Padurea urbana propusa concomitent. Din punct de vedere urbanistic, terenurile sunt incadrate in V1 – spatii verzi si M1- mixt locuire individuala, servicii si comert, cu interdictie clara pentru exploatare si sortare agregate, dupa cum se poate vedea si mai jos.

Argumentare: In zona respectiva, care s-a dezvoltat din punct de vedere rezidential, balastiera este o sursa foarte mare de poluare, care nu aduce niciun beneficiu localitatii, deoarece chiria pe care o plateste firma care are contract de inchiriere este nesemnificativa. Contractul este in vigoare pana in 2046, dar, conform art. 14 “contractual poate fi reziliat unilateral de catre proprietar, cu o notificare prealabila, in cazul realizarii unor investitii de interes local.”  

Propunere amenajare: Propunem schimbarea functiunii terenurilor apartinand domeniului privat al orasului Bragadiru, in :

-V1 – SPATIU VERDE PUBLIC, unde sa fie amenajat un centru de agrement avand in centrul sau lacul de agrement folosit pentru plimbari cu hidrobiciclete/barci, zona spatiu verde, zona de comercializare produse alimentare si non-alimentare, zona de parcare si accese pietonale,  si

-IS6 – INSTITUTII SI SERVICII-INVATAMANT, unde sa fie construite o cresa/o  gradinita/ o scoala/o sala de sport/ un bazin de inot, in functie de posibilitatile de finantare care vor mai fi disponibile la momentul finalizarii procedurilor.

Finantare: La acest moment exista disponibilitate de bani prin Programul Operational Regional Bucuresti-Ilfov, dar nu stim daca vor mai fi bani disponibili la momentul finalizarii documentatiei. Proiectul poate fi realizat si din fonduri proprii si in parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov.

Pasi: Este necesara includerea in planul de investitii a serviciilor de intocmire PUZ pentru a fi schimbate functiunile din V1 si M1 In V1 si IS6. Practic cele 2 parcele ar fi alipite si dezlipite astfel incat suprafata cea mai mare sa fie alocata Centrului de Agrement – aproximativ 22.200 mp, iar restul de 10.000 mp sa fie alocati Centrului Educational. Odata aprobata documentatia ar urma si rezilierea contractului, chiriasul fiind notificat inca de la includerea costurilor documentatiei in planul de investitii aferent anului 2024.

Sustii proiectul?

SEMNEAZA PETITIA!

https://campaniamea.declic.ro/petitions/padure-urbana-si-centru-de-agrement-in-bragadiru?source=whatsapp-share-button&utm_source=whatsapp&share=f8947324-0abb-4c75-85cb-2f050b622805

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *