• 0724.959.100
 • consilier@bragadirumeu.ro
 • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedinta 28.07.2022

Sedinta ordinara a Consiliului Local Bragadiru din 28 iulie 2022 a fost prezidata de consilierul local PNL, Nevoe Nicolae, in prezenta a 18 consilieri, dna secretar general, primarul, dna contabil sef, dl sef serviciu gospodarire si dna Istrate Florentina, ASPA IVETS, precum si 3 angajati ai Primariei si 2 cetateni.

Pe ordinea de zi s-au aflat initial 23 de proiecte de hotarare, din care punctul 8 a fost retras de primar, si s-au adaugat inca 2 proiecte. Au fost adoptate toate cele 24 de proiecte de hotarare.

Cele mai importante discutii au fost purtate pe marginea urmatoarelor proiecte:

23. Rectificarea bugetara s-a facut ca urmare a suplimentarii veniturilor la bugetul local, iar sume de bani au fost mutate de la cap 70 – canalizare pe strada 13 Decembrie – 1.075.000 lei catre alte capitole bugetare 65 – invatamant – gradinita modulara in curtea gradinitei nr. 3 pentru a acoperi necesarul de clase pentru grupele nou infiintate, cap 84 – transporturi – majorarea sumei alocate restului de lucrari pe strada Intrarea Diamantului. Noi ne-am abtinut.

22. Actualizarea Regulamentului de Salubrizare s-a facut ca urmare a nemultumirii SALSERV fata de textul introdus la art. 21 alin. 2 prim, solutia propusa de consilierii PMP cu privire la mai multe ridicari ale gunoiului, fara costuri suplimentare, pentru asociatiile de proprietari unde pubelele sunt subdimensionate in comparatie cu numarul de locuitori declarati in contract. Am scris aici mai multe https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/pfbid02gwSdhNkQqRDTMLTp25ubtGmCiCM1qddXUhu2CcEeFb42CR4wfx46gJx2aBVu51d8l si am sustinut si in sedinta aceleasi argumente. Seful de la Serviciul de Gospodarire a recunoscut ca sunt multe solicitari din partea cetatenilor si ca SALSERV nu vrea sa isi asume costurile de personal si transport si a cerut scoaterea acestui text pana cand se gaseste o alta solutie. Noi am votat impotriva adoptarii.

9. Revocarea HCL nr. 113/31.05.2022 privind suspendarea din ASPA IVETS a fost discutata ca urmare a plangerii prealabile inaintate de ASPA IVETS, deoarece suspendarea nu este legala, ci iesirea din asociatie, daca asta se decide. Dna Istrate a sustinut ca a facut treaba buna la Bragadiru, dar la intrebarea mea privind campaniile de sterilizare si informare a cetatenilor cu privire la obligatiile legale a recunoscut ca nu a demarat niciuna, dand vina pe reprezentantii UAT care nu au implementat proiectul Indexul animalelor si pe medicii veterinari care au cerut un pret de 400 lei/sterilizare, mult prea mare.

1.Statutul Orasului cuprinde o serie de anexe din care aflam tot felul de informatii despre oras (istoric, structura functiunilor economice, componenta CL din 1992, 123 km retea strazi locale), chiar si Inventarul Bunurilor aflate in Patrimoniu neactualizat din 2002. Am solicitat in scris si am mentionat si in sedinta ca nu este normal sa votam in 2022 un inventar neactualizat de 20 de ani. Dna secretar general ne-a spus ca inventarul este actualizat, doar ca lipsesc valorile de inventar si se asteapta dupa evaluatori ca sa fie initiata procedura de actualizare.

3.Registrul Agricol contine 22916 roluri pe persoane fizice, 736 roluri pe persoane juridice si 23.449 constructii in Bragadiru. Din aceste date putem trage concluzia ca suntem peste 70.000 locuitori, daca punem o medie de 3 persoane per constructie. Nu uitati ca doar 32.000 au buletin de Bragadiru si doar 22.000 au drept de vot! Nu uitati sa va faceti buletin de Bragadiru, sa faceti parte din comunitate si legal!

10. Actualizare devizului Rest de executie la Intrarea Dimantului ca urmare a rezilierii contractului cu firma care a castigat licitatie si a avut contractul atribuit la valoarea 1,18 mil lei. Am solicitat informatii privind stadiul lucrarilor efectuate si neefectuate, dar nu am primit acest raspuns. Din ce se vede la fata locului, mai sunt de pus straturile de piatra si covorul asfaltic, realizarea trotuarelor si am aflat ca si canalul de deversare a apei pluviale in str. Jadului. Problema noastra a fost fata de pretul mai mare cu 500.000 lei decat pretul initial al contractului pentru un rest de lucrari neclarificate, motiv pentru care ne-am abtinut.

11. Scoaterea la licitatie a unui teren de 587 mp – platforma betonata din Parcul de Agrement de langa terenul sintetic. Eu am propus un amendament ca pretul minim de pornire la licitatie sa fie de 10 lei in loc de 7,42 lei, plecand de la comparatia cu tariful aprobat pentru inchirierea spatiului din Parcul de Agrement de 1 leu/zi/mp, deoarece diferenta de bani obtinuti pe luna ar fi de 4 ori. Amendamentul a fost respins, motiv pentru care ne-am abtinut.

15. Trecerea in domeniul public a terenului de 2754 mp – crearea unei strazi Turcoaz intre strazile Dimantului si Safirului undeva in zona cuprinsa intre strazile Perlelor si Gladiolelor.

21.Modificarea organigramei presupune infiintarea celor 7 locuri de ingrijitor pentru cele 7 noi grupe create la gradinite, pentru a putea functiona, precum si retrogradarea a 3 posturi vacante, pe care oricum nu se vor mai face angajari, avand in vedere interdictia guvernamentala de la 1 iulie.

24. Participarea orasului la Programul privind cresterea eficientei energetice a infrastructurii d eiluminat public presupune asumarea depunerii cererii de finantare la AFM pentru valoarea eligibile de 2.979.921 lei, sustinerea contributiei proprii de 774,980 lei si a cheltuielilor neeligibile de 62.623 lei pentru AIL plus sistem de telegestiune si schimbare becuri LED.

25. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Lucrari de amenajare parcare zona blocurilor D7 si D8 in valoare de 254.760 lei. Am considerat ca este alocata o suma prea mare pentru o suprafata prea mica si nestiind numarul de locuri care vor fi realizate, ne-am abtinut.

La lucrari curente, dna secretar general ne-a prezentat urmatoarele cereri:

 • Referat primar – trecerea din domeniul privat al Clinceni in al Bragadiru a terenului de 529 mp pentru fluidizarea in zona strazilor Maracineni si Iernii pentru crearea unui drum public – Admis unanimitate
 • Cerere inchiriere teren 17 mp la intersectia strazilor Florilor si Sos. Alexandriei – Respins unanimitate deoarece este parte din spatiul verde aferent unui bloc
 • Cerere cumparare teren de 207 mp pe care si-a construit casa- Respins unanimitate momentan deoarece nu a inscris imobilul si are debite la bugetul local
 • Cerere C.O.S. Bragadiru de folosire a bazei sportive – Respins unanimitate deoarece are debite la bugetul local in valoare de 20.000 lei
 • Cerere SC ALADIN COMP IMPEX SRL de inchiriere spatiu in curtea scolii pentru desfasurare comert – Respins unanimitate
 • Cerere SC IDEAL MCM SRL de incetare contract inchirerie a unui teren – Admis unanimitate
 • Cerere coordonator centru de vaccinare de redeschidere a centrului – Admis unanimitate, dar cu solicitarea unui punct de vedere din partea DSP ILFOV, daca este necesara redeschiderea, inainte de inceperea procedurii
 • Raportul de activitate al asistentilor personali ai persoanelor cu handicap de la Directia de Asistenta Sociala
 • Cerere SC ACTIV AQUA SRL pentru concesionare/inchirere teren de 2,4 ha pentru amenajare parc fotovoltaic Respins unanimitate deoarece primaria are in strategia de dezvoltare acest proiect
 • Cerere cumparare apartament in blocul D7 – au fost discutii pe marginea acestui subiect deoarece dna a fost prezenta la sedinta sa caute o explicatie pentru respingerea proiectului de hotarare si sa ne prezinte situatia dumneaei. Am amintit logica pentru care am votat impotriva cumpararii apartamentelor, existand dubii cu privire la corectittudinea procedurii, in conditiile in care au ajuns la angajati din Primarie si rudele lor, precum si faptul ca inca este o cercetare penala in desfasurare. Am solicitat sa ni se prezinte raportul cost-beneficiu, sa fie invitati la sedinta si ceilalti chiriasi care vor sa cumpere si am amintit ca doar primarul poate pune pe ordinea de zi aceste proiecte.

Deoarece primarul refuza sa puna la dispozitia cetatenilor sedinta, noi am inregistrat-o si o gasiti aici https://youtu.be/FLnzfRp0OtY . Speram sa aveti rabdare sa o priviti pentru a va convinge de cele spuse!

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider Grup Consilieri Locali PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *