• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov
2022
Regulament privind stabilirea si incadrarea imobilelor in categoria cladiri/terenuri neingrijite

Regulament privind stabilirea si incadrarea imobilelor in categoria cladiri/terenuri neingrijite

In fiecare an avem probleme din cauza terenurilor neconstruite, virane, neingradite si necuratate, pe care creste vegetatie spontana, printre care si ambrozie, cu efecte daunatoare asupra populatiei. Cetatenii fac sesizari, noi facem sesizari, dar prea putine se schimba si rar vedem cate un teren curatat.

Pentru noi, ca si consilieri, care am propus si cu alte situatii solutii pentru a nu mai ajunge in fiecare vara la acelasi peisaj dezolant este si mai frustrant decat pentru restul locuitorilor. Dar cum nu ne lasam, revenim cu solutiile care pot fi aplicate:

-curatarea terenurilor private ale caror proprietari refuza in mod continuu sa le curete, de catre o firma in baza unui contract cu Primaria, cu recuperarea costurilor de la proprietar – conform procedurii din HCL nr. 183/2019, pe care Primarul refuza, cu rea-credinta, sa o puna in aplicare, iar amendamentele noastre de alocare a unei sume au fost respinse si in 2021 si in 2022.

– incadrarea terenurilor in categoria terenuri neingrijite si aplicarea majorarii impozitului de 500% – conform procedurii din Anexa 6 din HCL nr. 138/2021, care este insa anevoioasa si necesita verificarea timp de 3 ani consecutivi, motiv pentru care nu avem nicio astfel de majorare aplicata pana acum in orasul Bragadiru.

Pentru ca am primit raspunsul de mai jos de la Politia Locala cand am solicitat din nou verificarea terenurilor si luarea unor masuri eficiente, astazi am transmis un proiect de hotarare pentru a veni in sprijinul politistilor locali.

Proiectul de hotarare de modificare a Anexei 6 – Regulamentul privind stabilirea si incadrarea imobilelor in categoria cladiri/terenuri neingrijite din Hotararea Consiliului Local Bragadiru Nr. 138/2021 prevede modificarea art 7 – Procedura de incadrare a terenurilor in categoria celor neingrijite in sensul inlocuirii verificarii anuale cu trimestriale pentru a grabi procedura si a obtine rezultatele dorite de populatie de curatare a terenurilor, reducerea efectelor negative asupra comunitatii, obtinerea de venituri la bugetul local.

Intregul text este disponibil mai jos:

Daca si dumneavoastra considerati utila modificarea va rog sa ne spuneti asta in comentarii. De asemenea, daca aveti si alte sugestii, le asteptam.

Cu stima,

Teodora Desaga

Lider Grup Consilieri Locali PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *