• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Minuta ședinței Consiliului Local Bragadiru din 09.09.2019

Ședința a fost prezidată de consilierul PNL, Serban Magdalena, în prezența tuturor consilierilor locali, dnei secretar, dnei administrator public, sefului adjunct al Politiei Locale, sefului punctului de lucru Salserv Bragadiru și 8 cetățeni.
Au fost aprobate toate cele 6 proiecte. Eu am votat pentru la 4 dintre proiectele de hotărâre, m-am abtinut la 1 si am votat impotriva la 1. Mi-am susținut punctul de vedere la pozițiile 1 și 4.
La proiectul privind regulamentul de salubrizare și eigienizare a terenurilor virane, au fost citite amendamentele propuse de mine, a căror necesitate am explicat-o consilierilor plecând de la faptul că regulamentul nu respectă normele de tehnică legislativă.
De asemenea, mi-am expus îngrijorările privind legalitatea acestui regulament, după ce am cerut mai multe păreri avizate:
– Oug. 21/2002 vorbește despre supunerea la referendum local a obiectivului de curățare și amenajare a locurilor virane, acțiuni realizate prin contribuția directă a cetățenilor prin taxă specială, ceea ce nu se va face,
– Hotărărea va putea fi atacată în contencios administrativ de proprietarii terenurilor pe care se intervine pe motivul încălcării inviolabilității proprietății private,
– Nu vor putea fi recuperate sumele cheltuite pentru plata lucrărilor făcute pe terenurile private săptămâna trecută, în cazurile unde s-a intervenit în interiorul terenului, nu doar pe marginea drumului, care se consideră a fi domeniul public și în sarcina autorităților publice locale să asigure curățenia și combaterea ambroziei.
– Hotărârea va putea fi atacată în contencios administrativ de proprietarii terenurilor pe care se intervine dacă nu vor primi o somație cu privire la această acțiune contracost din oficiu pe care autoritatea publică locală o permite, în care să se precizeze costurile în cazul neîndeplinirii obligației de curățare a terenurilor.
Subiectul a aprins spiritele deoarece consilierii PNL își schimbă părerea în funcție de interese și nu pot accepta opinia minorității. În stilul caracteristic, dl consilier local Dumitru Adrian mi-a reproșat că s-a ajuns în această situație din cauza mea și care deodată și-a amintit că viețile celor afectați de ambrozie sunt importante. I-am mulțumit pentru această recunoaștere, dar trebuie să adăugăm meritul cetățenilor care au înțeles că doar prin multe sesizări și reclamații se poate schimba ceva.
La acest proiect de hotărâre m-am abținut. Deși sunt de acord cu acțiunile, nu pot accepta că scopul scuză mijloacele când vorbim despre acțiuni care pot fi considerate ilegale, și nu pot vota pentru un proiect care este scris fără respectarea normelor de thenică legislativă, mai ales când am venit cu amendamente care puteau îmbunătăți textul. Acesta este stilul populist specific administrației publice locale de la PNL în orașul Bragadiru.
La proiectul privind PUZ-ul din strada Toamnei nr. 37 am expus din nou motivele pentru care nu trebuie să fim de acord cu construcția a 2 imobile colective într-o zonă de case și am reamintit că, deși am fost de acord în ședința din iulie să se organizeze o ședință de dezbatere publică pe acest subiect, aceasta nu a mai fost anunțată. Responsabilul de relația cu societatea civilă ne-a informat că arhitectul șef a decis că nu mai este necesară această dezbatere pentru că documentația a fost postată la avizierul primăriei în luna noiembrie 2018.
La lucrări curente, dna secretar ne-a adus la cunoștiință un memoriu tehnic din partea Salserv, care conține și o notă de fundamentare pentru justificarea modificării prețului.
La solicitarea consilierilor PSD, a fost prezent în sală dl Mihai Zaharia, șeful adjunct al Poliției Locale, care a răspuns la întrebările acestora privind numărul de angajați care fac patrulare.
Cetățenii prezenți în sală au atras atenția asupra unor probleme precum: perturbarea liniștii publice de către o gașcă de motocicliști care circulă cu viteză noaptea, avertizarea unui cetățean cu amendă pentru contactarea poliției într-un caz de folosire a domeniul public pentru un eveniment privat, hotărârile vizează banii publici și afectează calitatea vieții locuitorilor și consilierii ar trebui să permită intervențiile cetățenilor interesați, reespectarea legii privind construcțiile.
Din cauza unor discuții aprinse, ședința s-a terminat brusc.

Cu stimă,
Teodora Desagă
Consilier Local PMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *