Minuta sedintei Consiliului Local Bragadiru din 10.07.2019

Ședința a fost prezidată de consilierul PNL, Ancu Marius-Iulian, în prezența tuturor consilierilor locali, dnei secretar, dnei administrator public și 6 cetățeni.
A fost introdusă pe ordinea de zi aprobarea modificării bugetului local, 25 proiecte fiind aprobate, iar 1 amânat.
Eu am votat pentru la toate proiectele de hotărâre și mi-am susținut punctul de vedere la poziția 4.
La punctul 4 privind puz-ul din strada Toamnei am spus din nou că sunt împotriva oricăror derogări urbanistice și am explicat că un bloc pe o stradă de case are un impact negativ asupra condițiilor de trai ale locuitorilor, intensificându-se traficul. L-am întrebat pe dl Gheorghe Alexandru, responsabilul de relația cu societatea civilă, dacă există contestații. Răspunsul a fost negativ, în schimb ne-a informat că există o solicitare din partea USR privind organizarea unei dezbateri. Pentru ca această solicitare să fie luată în considerare în ședință, am cerut organizarea unor dezbateri, propunere supusă la vot de președintele de ședință, astfel proiectul a fost amânat până luna viitoare, timp în care trebuie să se organizeze această dezbatere. Menționez că în sală a fost prezent un locuitor din zonă, care a afirmat că nu a aflat în timp util despre posibilitatea de a transmite contestații. Dna administrator public m-a întrebat dacă nu consider că este un abuz cererea de organizare a unei dezbateri publice atâta timp cât nu sunt contestații în termen. I-am spus că nu, deoarece trebuie să luăm în calcul faptul că zona cartierului latin este ruptă de Bragadiru și oamenii nu au aflat în timp util.
Ca de fiecare data când un cetățean încearcă să discute cu consilierii în timpul dezbaterii s-a invocat regulamentul în vigoare care nu permite cetățenilor să intervină. Dacă ar fi fost votat proiectul de hotărâre propus de mine, cetățenii ar fi avut posibilitatea să vorbească.
La lucrări curente ne-au fost prezentate 3 rapoarte: privind expertiză extrajudiciară în cazul imobilului din terenul situate în strada Simbolului intersecție cu Ortacului/Torței, privind evaluarea asistenților personali ai persoanelor cu handicat și privind controlul efectuat de Curtea de Conturi.
De asemenea, am discutat și am decis asupra unor cereri privind: închiriere spațiu pentru chioșc, preluare contract închiriere teren, modificare program de utilizare a sălii în Casa de Cultură, anularea plății chiriei pe luna aprilie pentru 3 asociații sportive care își desfășoară activitatea în Casa de Cultură, donație teren pentru lărgirea străzilor Dumbravei și Iederei, închiderea balconului și montarea centralei proprii într-un apartament închiriat, închiriere teren pentru florărie pe Șos. Alexandriei intersecția cu Smârdan,
Deși președintele de ședință a declarant ședința închisă, fără să ne mai întrebe dacă avem ceva de adăugat, am cerut să iau cuvântul, dorind să lămurim situația trotuarului de pe strada Cristalului, având în vedere evenimentele recente. Dl viceprimar m-a informat că proprietarul terenului pe care s-a staționat în timpul protestului a cerut datele mele de contact pentru a îmi depune plângere penală pentru tulburare de posesie. Dl consilier local PNL Dumitru Adrian a spus din nou că trotuarul va fi gata în 2 săptămâni. Am constatat că problema juridică a terenului nu este rezolvată, căci nu a fost nici donat, nici achiziționat prin hotărârea consiliului în ședința de azi. Dna administrator public mi-a reproșat că am pus în pericol viețile oamenilor chemându-i la protest și făcându-mi campanie electorală de pe urma acestui subiect. I-am răspuns că nu a înțeles din această mobilizare spontană că locuitorii din cartierele noi s-au săturat de lipsa de respect din partea administrașiei publice locale față de nevoile lor urgente.
Unul dintre cetățenii din sală a intervenit în discuție spunând că Primăria Bragadiru pune în pericol viețile oamenilor de atâta timp, lăsând strada aceea atât de circulată fără un trotuar.

Cu stimă,
Teodora Desagă
Consilier Local PMP
Vocea Ta în Consiliul Local Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *