Minuta sedintei Consiliului Local Bragadiru din 29.08.2019

Ședința a fost prezidată de consilierul PNL, Ancu Marius-Iulian, în prezența a 15 consilieri locali, dnei secretar, dnei administrator public și 7 cetățeni.
Au fost aprobate 25 de proiecte, iar unul a fost respins. Eu am votat pentru la 24 dintre proiectele de hotărâre, m-am abtinut la 1 si am votat impotriva la 1. Mi-am susținut punctul de vedere la poziția 16, unde a fost aprobat amendamentul propus de mine.
La lucrări curente dna secretar ne-a prezentat principalele modificari aduse de Codul Administrativ referitoare la functia de secretar al u.a.t. care este redenumit secretar general cu atributii de conducere si coordonare a serviciilor de specialitate ale primarului. Dna secretar ne-a atras atentia asupra faptului ca ea nu isi poate duce la indeplinire aceste atributii deoarece organigrama primariei este constituita in asa fel incat ea are in subordine doar 2 servicii: registratura si agricol. Pentru a realiza atributiile legale are nevoie de un compartiment tehnic in subordinea sa. In prezent exista acest compartiment care se ocupa de consiliul local cu 1 singur post de consilier care este remunerate mai putin decat aceeasi functie din alt serviciu, motiv pentru care nimeni nu vrea sa il ocupe si este vacant, persoanele care o ajuta in prezent pe dna secretar fiind detasate prin dispozitia primarului. Pentru ca nu este prima data cand se discuta acest subiect, chiar eu am atras atentia asupra lipsei personalului care sa deserveasca activitatea consilierilor locali, am pripus sa mai fie alocate inca 2 posturi, toate 3 cu salariu la fel, sis a fie prinse in urmatoarea organigrama care trebuie realizata pana la sfarsitul lunii septembrie. In unanimitate consilierii au decis sa fie transmisa aceasta solicitare Serviciului Resurse Umane.
Am discutat si despre 2 dintre solicitarile mele privind asfaltarea unor portiuni de drumuri si evaluarea activitatii de colectare selectiva a deseurilor reciclabile, pentru care am solicitat prezenta sefilor de servicii achizitii publice si gospodarire. Am aflat cu aceasta ocazie ca interpelarea mea nu a ajuns la seful serviciului de gospodarire, motiv pentru care nu mi-a raspuns in termenul de 10 zile, de altfel si raspunsul primit in sedinta nu a fost satisfacator. Pe scurt, nu acesta se ocupa de monitorizarea activitatii salserv desfasurata pentru persoanele fizice si juridice, el avand in atributii monitorizarea activitatii salserv desfasurata pe domeniul public. Directorul Salserv va fi chemat la urmatoarea sedinta.
Seful de la Achizitii Publice mi-a raspuns propunerii mele de includere in proiectul de reparare a covorului asfaltic pe 4 portiuni de drum. Am aflat cu aceasta ocazie ca lucrarile s-au finalizat pe toate cele 17 strazi si au fost receptionate, fara a se intra in suma de cheltuieli neprevazute. IKn schimb mai este gata o documentatie pentru alte strazi care vor intra in reparatii, intre care si 2 dintre strazile semnalate de mine: Eroilor, Smaraldului, Independentei, Parcului, trotuar Grivitei, trotuar DN6 in fata statiei Smardan, Leordeni, Draganului, Celofibrei( de la Crisul Repede spre Dunarii), Anotimpului. Voi relua propunerea pentru strada Gloriei. In cazul in care mai sunt si alte situatii de strazi asfaltate care necesita plombari, astept fotografii in comentarii.
De asemenea, am discutat și am decis asupra unor cereri privind: servicii de mentenanta la cladirea in care functioneaza Gimed, renuntarea la dreptul de proprietate, modificarea programului de folosire a unor Sali din Casa de Cultura Mihai Eminescu, reesalonarea datoriilor Clubului Sportiv Orasenesc, inchirierea unui spatiu in zona km 8 pentru serviciul taxes i impozite locale, stabilirea reprezentantilor in Consiliul de Administratie al Scolii nr. 1.
Cetatenii prezenti la sedinta au supus atentiei consilierilor locali urmatoarele probleme:
– AMBROZIA si solutii pentru a se interveni pe terenurile private ale proprietarilor care nu dau curs somatiilor si nu isi respecta obligatiile legale de indepartare a ambroziei: concluzia este ca primaria si-a indeplinit obligatiile legale de identificare a terenurilor si transmitere catre prefectura. Raman insa multe cazuri in care nu pot fi identificati proprietarii. Comisia speciala trebuie sa aplice sanctiunile.
– SPATIU pentru infiintarea unui post de POLITIE in CARTIERUL LATIN,
– TERENURI NEINGRADITE SI NECURATATE: sunt impozitate cu 500%,
– Programul comisiilor de specialitate,
– Curatenia stradala ( pe langa ronduri si pe DN6),
– Desfintare trecere de pietoni pe strada Diamantului,
– Achizitionarea terenului pentru construirea unei scoli in cartierul Latin: nu se va face din lipsa de fonduri.
Informatii de interes public obtinute in urma acestei sedinte de la dna administrator public:
– Dupa stabilirea propunerii tehnice de prelungire a traseului liniei 185 pentru care s-au facut deja teste cu autobuzul pe ruta Dantelei- Margelelor- Safirului-Topaz-Ghidiceni-Margelelor-Parfumului, se vor face si treceri de pietoni.
– Receptia constructiilor se face de ISC, reprezentantul de la Urbanism avand un titlu onorific.
– Pentru montarea limitatoarelor de viteze este nevoie de acordul proprietarilor locuintelor in dreptul carora ar urma sa fie montate, in caz contrat IPJ Ilfov nu da avizul.
– Sunt suspendate audientele pana in luna ianuarie 2019 din cauza alegerilor prezidentiale.

Cu stimă,
Teodora Desagă
Consilier Local PMP
Vocea Ta în Consiliul Local Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *