• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Minuta ședinței Consiliului Local Bragadiru din 13.05.2019

Ședința a fost prezidată de consilierul PNL, Daniel Coadă, în prezența tuturor consilierilor locali, dnei secretar, dnei administrator public, dnei sef serviciu buget și 7 cetățeni.
A fost introdusă pe ordinea de zi aprobarea regulamentului pentru acordarea voucherelor de vacanță pentru Direcția de Asistență Socială, 10 proiecte fiind aprobate, iar 1 amânat.
Eu am votat împotrivă la proiectele de hotărâre de la pozițiile 1,2 și m-am abținut la punctul 7. Mi-am susținut punctul de vedere la pozițiile 1,2, 6, 7, 8, 10.
Înainte de începerea ședinței, dna contabil șef mi-a răspuns la 2 întrebări adresate săptămâna trecută:
– Valoarea contractului cu firma de pază Shinobi in 2017 – 1.354.924 lei, în 2018 – 1.409.958 lei, dar nu mi-a spus și perioada de desfășurare a serviciilor și nici obiectivele protejate.
– Valoarea chiriei pentru secțiile de votare în 2018 pentru spațiile private: cu excepția grădiniței private din str. Smârdan, pentru celelalte 5 locații s-a achitat pentru fiecare câte 2000 lei. Pentru cele 3 spații private în care se vor organiza secții de votare pe 26 mai sunt încă în negocieri.
La punctele 1 și 2 privind puz-urile am cerut organizarea unor dezbateri având în vedere numărul de contestații. Am avut o discuție cu dl Arhitect Șef, relatată deja într-o postare pe facebook, iar cetățenii din cartierul Mihai Eminescu și-au spus părerea și au cerut să nu se aprobe puz-ul din str. Ciocârliei.
La punctul 6 privind tariful Salserv am spus cî sunt de acord cu micșorarea contribuției pe economie circulară, dar am exemplificat cum includerea acestei contribuții în tariful pe persoană nu este corectă, mai ales pentru cei care colectează selectiv în proporții mari, căci aceștia vor plăti în continuare mai mult decât aruncă. Am spus că operatorul de salubritate a ales varianta cea mai ușoară în loc să se doteze cu utilaje speciale care să câmtărească cantitatea de gunoi, iar plata să se facă exact conform principiului Plătești cât arunci! De asemenea, am atras atenția asupra faptului că Salserv nu a dotat blocurile cu pubele, deși la ședința din luna martie a spus că va face asta până la sfârșitul lunii aprilie, și că sunt în continuare multe străzi unde nu au primit niciodată un sac albastru sau galben pentru colectarea selectivă.
La punctul 7 privind lucrările de întreținere a străzilor am cerut președintelui de ședință să îl cheme pe șeful serviciului achiziții publice, dar a refuzat, spunându-mi să mp adresez în scris pentru lămuriri, deși am dreptul în calitate de consilier să îmi primesc răspunsul în timpul ședinței. Am vrut să știu cum au fost selectate străzile, ce lucrări se vor face pe ele, dacă vor fi decopertate complet și realizate și trotuare, pentru ca sumele sunt destul de mari. Am atras atenția că unele dintre străzi au fost incluse și anul trecut la reparații și lucrările au fost de proastă calitate. Și am spus că sunt alte străzi într-o stare mai proastă care necesită reparații. Dna administrator public mi-a spus că aceste străzi se vor regăsi în fiecare an în planul de investiții, deoarece sunt cuprinse în acordul cadru cu Viarom. Conform celor spuse, lucrările vor începe în aproximativ o lună.
La punctul 8 privind taxa specială am atras atenția asupra faptului că sunt asociații de proprietari care au contract cu Rebu și Gad, deși Salserv este singurul operator de salubritate cu contract de concesiune în orașul Bragadiru. Am cerut ca serviciul de gospodărire să înștiințeze aceste asociații de proprietari asupra obligației de încheiere a contractului cu Salserv, astfel încât acestea să nu fie sancționate prin plata taxei speciale de salubrizare, care este mult mai mare decât tariful normal.
La punctul 10 am vrut să știu valoarea totală a voucherelor de vacanță pentru toți angajații, dar nu mai era în sală dna contabil șef.
La lucrări curente ne-au fost prezentate o serie de cereri privind: comisie de supraveghere a demolării școlii în vederea valorificării unor obiecte precum calorifere, uși și geamuri termopan, fier, cărămidă, închiriere teren, verificare immobile pentru achiziții terenuri pentru unități de învățământ, organizarea grupei mici la grădinița nr. 3.
Cetățenii prezenți în sală au cerut informații suplimentare despre procedura în cazul organizării ședinței de dezbatere publică pentru puz-ul din str. Ciocârliei.

Cu stimă,
Teodora Desagă
Consilier Local PMP
Vocea Ta în Consiliul Local Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *