Minuta ședinței Consiliului Local Bragadiru din 18.03.2019

Ședința a fost prezidată de consilierul PNL, Daniel Coadă, în prezența tuturor celor 17 consilieri locali, dnei secretar, dnei administrator public. Au participat de asemenea, 2 reprezentanți de la Salserv și 10 cetățeni.
Din cele 22 de proiecte, unul singur nu a fost adoptat – pozitia 19.
Eu am votat împotrivă la proiectele de hotărâre de la pozițiile 2, 3, 7, 8. M-am abținut la proiectele de hotărâre de la pozițiile 12, 16.
Mi-am exprimat punctul de vedere și mi-am exprimat astfel votul la proiectele de hotărâre de la pozițiile 2, 3, 6, 7, 8, 12, 14, 15, 16.
La proiectul de hotărâre de la poziția 18, al cărui inițiator sunt, am explicat consilierilor locali de ce este important să transmitem în direct ședințele consiliului. Am aflat cu această ocazie că doamna secretar întâmpină probleme în a asigura activitatea consiliului, deoarece în compartimentul din subordinea sa se află doar un post de consilier juridic, al cărui salariu este ca cel al unui referent principal din aparatul de specialitate al primarului. Aceasta este o discriminare clară, motiv pentru care am cerut celorlalți consilieri să rezolvăm problema și să mărim numărul de posturi din acest compartiment plătiți corespunzător.
La lucrări curente s-au aprobat sau respins o serie de cereri privind închirierea unor spații, rezilierea unor contracte, sprijin financiar pentru construire anexe, prelungire contract de inchiriere, scoaterea la licitație a unui teren, dezbatere publică pe tema donației drumurilor de servitute de pe Crișul Repede, Celofibrei, Bega, eșalonarea ratelor la apartament, ștergerea datoriilor la apartament, închiriere teren de sport, atribuire spațiu în Casa de Cultură, schimbare titular contract de închiriere.
A fost prezentata și adresa de înaintare a notelor de fundamentare pentru cele 16 obiective de investiții noi și 1 obiectiv de investiții în continuare.
De asemenea, am luat cuvântul și am transmis consilierilor locali problemele cu care se confruntă locuitorii din cartierele Fortuna, Scandinavia, Smart City, cu care m-am întâlnit zilele trecute: trotuar pe strada Cristalului între Penny și Mega Image, stradă nouă între strada Diamantului și șoseaua Alexandriei, școală nouă în zonă, întreținere locuri de joacă, prelungirea programului la grădinița nr. 3, introducerea unui microbuz școlar în zonă, nivelare strada Jadului, prelungire traseu 185, curățare li spălare pe străzile principale din zonă, sancționarea celor care parchează pe trotuar.
La finalul ședinței cetățenii au avut dreptul la cuvânt. Aceștia au semnalat probleme precum:
– Locuitorii din Cartierul Latin se simt excluși și marginalizați de Primăria Bragadiru,
– Străzile Toamnei și Alunului trebuie asfaltate, făcute trotuar și iluminat public,
– Patrulă a Poliției Locale Bragadiru,
– Soluții pentru fluidizarea traficului,
– Curățarea terenurilor cu ambrozie,
– Schimbarea orei ședinței consiliului,
– Respectarea legii transparenței prin care cetățenilor să li se dea cuvântul pe subiectele de pe ordinea de zi,
– Asfaltarea străzii Gladiolelor,
– Trotuarul între Penny și Mega Image pe strada Cristalului,
– Pietruire strada Dezrobirii stricată de un dezvoltator,
– Punerea la dispoziție a contractului de salubrizare,
– Puz-ul stației de carburanți presupune pierderea a 500 mp de spațiu verde,
– Breteaua nefuncțională de ieșire pe centură,
– Plan pentru străzile care nu sunt cuprinse în extinderea rețelei de apă-canal și nici asfaltare,

Promisiuni exprimate în această ședință:
– Consilier PNL Dumitru Adrian – propunerile mele de obiective de investiții se găsesc în planul de investiții pe anul 2019; în septembrie 2019 încep lucrările la extinderea rețelei de apă-canal pe cele 60 de străzi din Bragadiru; după ce se termină construcțiile, în toamnă se va face trotuarul pe Cristalului; exproprierea proprietarului terenului de la Exalco se va face de Guvern când se ajunge cu lărgirea centurii,
– Consilier PNL Șerban Cleopatra – urmează o grădiniță pe un teren al lui Lupulescu,
– Administrator public Feny-Cornelia Tabacu – se va face o situație pentru a verifica existența containelor pe șantiere, iar Poliția Locală va sancționa dezvoltatorii,
– Viceprimar Grigore Marian Dumitru – în maxim o lună după dezmembrarea terenului se va face trotuarul pe strada Cristalului

Cu stimă,
Teodora Desagă
Vocea Ta în Consiliul Local Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *