• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Colectarea selectivă a deșeurilor

Dragi bragadireni fiti responsabili! Colectati selectiv!

Deși avem obligația de a colecta selectiv deșeurile produse în gospodării și instituții publice, vedem că suntem repetenți la acest capitol. Ne place sau nu, totul pleacă de la nivelul de educație civică al populației, iar responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi!

Văd saci cu deșeuri reciclabile în fiecare zi de luni la casele din jurul locuinței mele, ceea ce demonstrează că oamenii fac asta. Dar cum sunt și situații în care lipsește interesul , fac un apel la toți. Dragi bragadireni, haideți să fim responsabili cu mediul și să îl poluăm mai puțin prin deșeurile pe care le producem!

Cum sortam deseurile

În urmă cu 2 ani, SC SALSERV ECOSISTEM SRL a început colectarea selectivă a deșeurilor, deși eu îi întrebam din 2017 despre acest lucru, iar în această perioadă am fost unul dintre principalii critici ai modului de gestionare a situației în Bragadiru, dintr-un singur motiv: pentru un BRAGADIRU CURAT trebuie o colaborare eficientă între locuitori, primărie, operator.

Așa cum am înțeles și am susținut nemulțumirile cetățenilor, am capacitatea să înțeleg și situațiile cu care se confruntă operatorul de salubritate. Cum am văzut un anunț pe grupul de facebook Cartierul Independenței, Bragadiru, am adresat o solicitare de informații și am purtat o discuție telefonică pe acest subiect cu reprezentantul SALSERV, dna Florentina Popa.

  1. VOR DA MAI MULȚI SACI COLORAȚI, dar culoarea depinde de stocul pe care îl are furnizorul de saci.
  2. VOR RIDICA SACII CU DEȘEURI RECICLABILE AMESTECATE, pentru că le sortează ei înainte de a le duce la reciclat!
  3. VOR CONTROLA PE TEREN SACII SI VOR NOTIFICA LOCUITORII UNDE GASESC SACI CU ALTE DESEURI, acesti saci fiind ulterior ridicati de masina de gunoi menajer.
  4. LA SOLICITAREA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI, MAI POT DOTA CU PUBELE DE 1,1 L pentru deseuri reciclabile, atata timp cat asociatiile de proprietari pun la dispozitie spatiul.
  5. VOR INCEPE DISTRIBUTIA DE RECIPIENTI PENTRU DESEURI BIODEGRADABILE, dupa ce proiectul de hotarare la care lucreaza in prezent va fi aprobat de Consiliul Local Bragadiru
  6. IN SEPTEMBRIE vor derula o campanie de COLECTARE A DESEURILOR ELECTICE SI ELECTRONICE.
  7. IN PREZENT RIDICA CU TRACTORUL DESEURILE VEGETALE CONTRACOST, LA SOLICITAREA LOCUITORILOR.

Apelati la SALSERV șos. Alexandriei, nr. 249, oraș Bragadiru, județ Ilfov; tel. 021.448.08.99, tel. 0752.310.260, bragadiru@salserv.ro. Dacă sunteți nemulțumiți de serviciile prestate, semnalați-le telefonic și pe mail.

Conform Eurostat, România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, ultima fiind Malta, în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale. Pe primele trei locuri se află Germania, Slovenia, respectiv Austria. În plus, de la 1 ianuarie 2021, România este nevoită să plătească o taxă către UE pentru cantitatea nereciclata de plastic pe care o introduce pe piață.

În prezent reciclam 14% din totalul deșeurilor generate la nivel național. Până în 2025, în România ar trebui să reciclăm 50% din ambalajele de plastic și aluminiu și 70% din cele de sticlă.

Mai mult, în noiembrie 2020, Comisia Europeană a cerut României să închidă, să sigileze şi să refacă ecologic 15 depozite de deşeuri ilegale care au beneficiat de o perioadă de tranziţie și să remedieze deficiențele privind tratarea apelor urbane reziduale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *