• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

CURATENIE IN ORAS

OPERATORUL DE SLAUBRIZARE IN ORASUL BRAGADIRU ESTE SC SALSERV ECOSISTEM SRL, in baza contractului de delegare a serviciului de salubrizare incheiat in anul 2010 pe o perioada de 20 ani.

ASTA INSEAMNA CA SALSERV PRESTEAZA URMATOARELE SERVICII:

  • COLECTARE DESEURI MENAJARE
  • COLECTARE DESEURI RECICLABILE
  • COLECTARE ALTE TIPURI DE DESEURI (din constructii, voluminoase, vegetale)
  • CURATENIE STRADALA (intretinere cai publice, maturat manual, matural mecanizat, stropit mecanizat, spalat mecanizat)
  • DEZAPEZIRE, COMBATEREA POLEIULUI

Toate serviciile sunt platite, conform TARIFELOR APROBATE DE CONSILIUL LOCAL.

????Tot mai mulți locuitori ai orașului au semnalat probleme în activitatea operatorului de salubrizare.

✅Eu mi-am exprimat părerea DE-A LUNGUL ANILOR, cel mai recent am cerut în sedinta Consiliului Local Bragadiru din 27 aprilie ca Primarul sa medieze conflictul dintre locuitori și operator, apărând interesele oamenilor și chemarea reprezentanților SALSERV la sedinta următoare.

Pe 31 mai, a avut loc o dezbatere cu avocatul SALSERV, pe care o puteti urmari aici https://www.youtube.com/watch?v=2rp2GDnwGuY .

????Bineînțeles, am sesizat și ANRSC, care a cerut Primariei verificarea aspectelor semnalate și aplicarea masurilor, care sunt la indemana Primarului.

????COLECTAREA DESEURILOR RECICLABILE♻️

????În sedinta Consiliului Local Bragadiru din 27 aprilie am ridicat problema noului grafic de ridicări ale deșeurilor reciclabile aplicabil de la 1 mai, deoarece cred ca va produce scăderea gradului de colectare selectiva a deșeurilor reciclabile, capitol la care stam foarte prost.

‼️Mai mult de atât, având în vedere că blocurile mici nu sunt dotate cu pubele pentru deșeuri reciclabile, devine o adevărată corvoada sa stai cu 3 saci pe balcon ca sa aștepți sa treacă luna pentru a fi ridicați.

????Puteți urmări interventia mea pe https://youtu.be/Qs3-JBIrUkg

CURATENIE STRADALA

✅La sfârșitul lunilor aprilie și mai am solicitat graficul de curățenie stradala și pentru ca nu l-am primit la timp, am revenit cu solicitarea.

➡️Din păcate, calitatea documentului primit este destul de slaba, dar sper sa va găsiți in tabel strada pe care locuiti și sa urmăriți dacă într-adevăr se respecta graficul.

????Chiar va rog sa verificați camerele de supraveghere video în zilele programate pentru strada dvs și sa trimiteți dovezile pe registratura@primariaorasbragadiru.ro și consilier@bragadirumeu.ro!

????Va reamintesc ca am mai postat și în ceilalți ani acest grafic și datorita dvs am putut sesiza faptul ca nu se respecta.

????Este foarte important sa se efectueze la timp și corespunzător aceste acțiuni de curățenie deoarece in cartierele noi, din cauza lucrărilor în desfășurare, praful este o problema îngrozitoare!

????Anul trecut s-au cheltuit 5 milioane lei din bugetul local pentru toate activitățile de salubritate!

Pe 21 iunie am primit acest răspuns de la Primărie cu privire la problemele identificate privind activitatea operatorului de salubritate.

Numai ca sesizările de la cetățeni continua, semn clar ca nu au fost rezolvate:
– încă nu emit facturi,
– locuitorii care nu au stickere pe pubele rămân cu gunoiul neridicat,
– nu este ridicat tot gunoiul din pubele,
– nu ridica sacii cu deșeuri reciclabile dacă sunt de alt tip, decât cel din tabel, descurajam astfel oamenii sa mai colecteze selectiv,
– coșurile de gunoi de pe strazi sunt adesea pline pana la refuz, semn ca nu au mai fost golite de ceva timp,
– strazile nu sunt maturate și spalate conform graficului, aspect sesizat de foarte mulți cetățeni la o postare anterioara.
‼️Fac apel la cetățeni să colecteze selectiv, sa își plătească facturile, sa declare corect numărul de persoane.
‼️Fac apel la operator sa își respecte obligațiile contractuale și sa presteze servicii de calitate!
‼️Fac apel la reprezentanții Primariei sa verifice prestarea serviciilor plătite către operator și sa medieze conflictele în interesul locuitorilor orasului!
✅Pentru un ORAS CURAT, toti cei de mai sus trebuie sa își facă treaba cu responsabilitate!

Cu stima,

Teodora DESAGĂ

Liderul consilierilor locali PMP BRAGADIRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *