• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

TERENURI NEINGRIJITE SI AMBROZIE

????Din păcate, an de an, locuitorii din Bragadiru întâmpină aceeași problemă cu proprietarii care își ignoră obligațiile, nu își îngrădesc și îngrijesc terenurile.

????Până când se fac controalele și se aplică măsurile contravenționale, alergicii la ambrozie si alte graminee au viață grea, simptomele fiind grave la unii dintre ei.

‼️Fac apel la reprezentanții Primăriei să se asigure că ambrozia este înlăturată de pe domeniul public, de pe marginea trotuarelor și a strazilor, din locurile de joacă, din parc.

‼️Fac apel la cetățenii care au terenuri să și le curețe.

‼️Fac apel la simțul civic al locuitorilor: smulgeți ambrozia pe unde o vedeți și sesizați terenurile pline de vegetație pe registratura@primariaorasbragadiru.ro!

????3 ANI la rand am cerut aplicarea HCL 183/2019, care era soluția de curățare a terenurilor acoperite de vegetație, unde proprietarii nu raspund somatiilor!

????3 ANI la rand mi s-a spus ca nu sunt bani alocați, dar când le-am propus au respins alocarea banilor, mi-au spus ca nu mai este oportună aplicarea hotararii, și astfel a scăpat de amenda primarul.

➡️ACUM au ajuns la concluzia mea: trebuie intervenit pe terenurile neîngrijite și recuperați banii pentru defrisare/erbicidare! Pe 29 iunie a fost adoptata HCL nr. 85/2023.

POLITIA LOCALA BRAGADIRU trebuie sa aplice prevederile art. 1 lit. g) din HCL nr. 95/2022, disponibil aici https://www.primariaorasbragadiru.ro/downloads/hcldelib/95_page-0001.pdf.

⚠️Dacă ar fi aprobat și propunerile noastre de introducere a terenurilor in categoria celor neîngrijite dupa 3 controale anuale, am fi avut și mai mulți bani la buget din aplicarea supraimpozitarii de 500%. Mai e timp sa preia și aceasta propunere, despre care puteti citi aici https://bragadirumeu.ro/administratie-locala/proiecte/regulament-privind-stabilirea-si-incadrarea-imobilelor-in-categoria-cladiri-terenuri-neingrijite/

????SOLUȚII exista, trebuie sa fie și VOINTA POLITICA!

Cu stima,

Teodora DESAGĂ

Liderul consilierilor locali PMP BRAGADIRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *