• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Epopeea inceputului de mandat I

Alegerile locale au avut loc pe 27 septembrie, in urma cu 3 saptamani, dar tot avem in functie primarul si consilierii din mandatul 2016-2020. Ce-i drept legea spune ca validarea trebuie sa se faca in maxim 60 de zile, asa ca nu-i graba, ar zice unii.

Desi avem acelasi primar, alegerile locale din 27 septembrie ne-au adus in fata unei situatii la limita in ceea ce priveste formarea unei majoritati care sa colaboreze in Consiliul Local Bragadiru in folosul comunitatii. Dupa 12 ani de putere absoluta, primarul ales pentru al 4-lea mandat nu are majoritate in consiliu, deci exista sansa de a avea un viceprimar din alt partid si o majoritate in consiliu din randul altor partide.

Sunt cetateni care ma intreaba in privat daca sunt viceprimar sau altii care ma felicita deja. Dragi vecini, va multumesc pentru entuziasmul pe care il exprimati cu privire la posibilitatea de a ocupa aceasta functie, pentru ca asa vi se pare normal ca cel care a iesit pe locul 2 in cursa pentru primarie sa ocupe functia de viceprimar.
Numai ca lucrurile sunt putin mai complicate.

In primul rand, sunt erori in procedura de validare a mandatelor de consilier local. Mai jos detaliile.

In al doilea rand, totul tine de votul consilierilor locali, care au sansa sa respecte votul cetatenilor, sa constate ca a existat un numar suficient de oameni care si-au dorit schimbarea si au votat cu alti candidati inafara de actualul primar si partidul pe care il reprezinta si sa voteze in consiliu pentru sustinerea unui viceprimar din alt partid.

Fiind candidatul care a fost votat de cetateni mai mult decat altii, clasandu-ma astfel pe locul 2, am avut discutii imediat dupa alegeri cu reprezentantii partidelor care au intrat in Consiliul Local, cu exceptia PNL.  Dintre consilierii locali declarati alesi ai acestor partide sunt singura care a mai detinut aceasta functie, chiar si doar pentru jumatate de mandate, si am desfasurat o activitate de consilier local in opozitie fata de majoritatea PNL –PSD din consiliul local, deoarece consilierii locali PSD au candidat de la PNL la aceste alegeri.

Am considerat ca toti cei care au candidat la alegerile locale si-au dorit sa fie parte a schimbarii, deoarece nu sunt multumiti de modul in care a fost condus acest oras, si vor sa faca parte din echipa care sa demonstreze ca administratia publica locala se poate face pentru oameni, de catre oameni constienti de problemele si prioritatile de dezvoltare ale vecinilor lor.

Am gasit la USR-PLUS sprijinul pe care, din pacate, nu l-am obtinut inainte de inscrierea in competitia electorala, care ne-ar fi oferit sansa reala de a schimba primarul orasului. Asa cum am afirmat si in campanie, vom colabora, sustinand proiecte pe care le consideram necesare dezvoltarii comunitatii.

Ramane de vazut ce va face fiecare, pentru ca votul pentru viceprimar este secret. Asteptam convocarea la sedinta de constituire a consiliului local de catre prefect si sper ca pana la aceasta prima sedinta sa va informam care este majoritatea care se va forma.

Eu si echipa mea avem insa o mare responsabilitate fata de toti cei care ne-ati acordat votul de incredere si suntem recunoscatori pentru fiecare dintre dumneavoastra, mai ales ca stim ca ne sustineti mai multi, care nu ati avut domiciliu sau resedinta pe 27 septembrie. Am creat un program cu propunerile noastre de dezoltare a acestui oras si vi l-am prezentat in campanie, asa ca vrem sa ne tinem de el. Va garantam ca vom avea propuneri in Consiliul Local Bragadiru pentru proiectele si actiunile importante pentru comunitate.

In democratie majoritatea decide, chiar si atunci cand majoritatea nu este reprezentativa pentru populatie, asa ca vom vedea in ce masura ceilalti consilieri locali vor vota pentru implementarea unor proiecte bune!

In imagine este informarea de la Judecatoria Cornetu.

Judecatoria Cornetu a emis o sentinta civila, desi trebuia sa emita o incheiere judecatoreasca si nici nu a transmis-o la timp Secretarului Orasului si Prefectului Judetului. Dupa indreptarea erorii materiale, am mai sesizat alta: numele unui dintre consilieri este trecut gresit, lipseste o litera, dar poate fi motiv de invalidare pentru carcotasi, mai ales ca acel consilier local este din echipa mea. Dupa ce se va face si aceasta indreptare de eroare materiala, trebuie sa asteptam alte 3 zile ca sa devina definitiva incheierea. Apoi Prefectul Judetului emite un ordin de convocare a seidntei de constituire a Consiliului Local, Secretarul Orasului ne transmite invitatia la aceasta sedinta, in care depunem juramantul si atat. Pentru ca avem 2 supleanti care trebuie sa fie validati de judecatorie, vom fi convocati in prima sedinta ordinara a Consiliului Local, dupa ce devine definitiva incheierea judecatoriei in ceea ce ii priveste pe acestia. Primarul va face convocarea Consiliului, cu respectarea celor 5 zile inainte, cu o propunere de ordinea de zi. In aceasta prima sedinta a Consiliului Local vom alege un presedinte de sedinta pentru urmatoarele 3 luni, vom alege prin vot secret viceprimarul, vom stabili comisiile si repartizarea in comisii, vom adopta regulamentul de organizare si functionare si vom dezbate si adopta hotarari de consiliu.

Cum v-am obisnuit, va vom consulta, ne vom intalni pe teren si in sediu pentru audiente, vom discuta online, va vom indruma si va vom prelua problemele pentru a le discuta in consiliu, vom veni cu propuneri bune pentru rezolvarea unor probleme ale comunitatii, care sunt de multi ani ignorate.

Va invit sa va alaturati echipei mele, pentru ca la urmatoarele alegeri locale sa nu mai ratam sansa de a face schimbarea in orasul nostru!

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *