Comunicat de presa 04.11.2020

Consilierii locali aleși și validati din partea Partidului Mișcarea Populară și Alianței USR-PLUS au înaintat dnei Secretar al Orașului Bragadiru, convocarea de îndată a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Bragadiru, precum și un proiect de hotărâre privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a consiliului.

Luni a avut loc sedința de constituire a Consiliului Local Bragadiru, în care 17 din cei 19 consilieri locali și primarul au depus jurământul în fata prefectului și președintelui Consiliului Judetean Ilfov.

Având în vedere că a trecut mai bine de o lună de la alegerile locale, timp în care nu a avut loc o ședință ordinară a consiliului, pentru buna funcționare și îndeplinirea rolului stabilit prin Constituție, considerăm necesară convocarea unei ședințe extraordinare în care să fie luate decizii privind organizarea comisiilor de specialitate și modificarea și completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local.

Pentru că transparența și dialogul eficient cu membrii comunitătii sunt principii fundamentale pentru o bună guvernare locală, susținem cu tărie o serie de modificări și completări ale Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Bragadiru, în sensul transmiterii în direct și înregistrării ședințelor publice ale consiliului.

Totodată, propunem permiterea luărilor de cuvant ale cetățenilor pe marginea punctelor de pe ordinea de zi, cu respectarea unei proceduri care vizează înscrierea prealabilă la președintele de ședință, cu obligația respectării subiectului și a timpului alocat.

Ne exprimăm speranța că și consilierii locali ai celorlalte partide vor susține propunerile noastre, pentru că acestea vin în urma consultării cetățenilor, astfel încât activitatea în mandatul 2020-2024 să se desfășoare sub auspiciile respectului, transparenței și comunicării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *