• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

LICITATIE PUBLICA TEREN PENTRU SCOALA SI GRADINITA

Terenurile pentru „Scoala si Gradinita in Cartierul Independentei”,”Scoala in Cartierul Ghidiceni” “Gradinita si Cresa in Cartierul Latin”, “Parc in Cartierul Latin” ar trebui obtinute prin EXPROPRIERE pentru cauza de UTILITATE PUBLICA de INTERES LOCAL, pentru a garanta un pret corect platit din bugetul local.

Mai sunt 22 de ore pana cand pot fi transmise oferte de vanzare a terenurilor de aproximativ 10.000 mp pentru ca UAT Bragadiru sa cumpere in vederea construirii unei scoli generale si a unei gradinite cu program prelungit.

Stim prea bine ca lipsa unitatilor de invatamant este una dintre principalele probleme semnalate de locuitorii din zona noua de-a lungul anilor si un domeniu in care Primaria Bragadiru nu a investit.

Exista o singura unitate de invatamant in zona noua, gradinita nr. 3 construita in 2018 din fonduri de la Consiliul Judetean Ilfov, cu un aport de 300.000 lei din bugetul local, pe un teren donat inca din 2014 de catre dezvoltatorul complexului imobiliar WRP-Scandinavia-Fortuna. Gradinita este insuficienta, iar terenul pe care a fost construita cladirea s-a dovedit prea mic, avand in vedere spatiul exterior redus unde pot fi scosi copiii in pauze la activitati fizice.

Revenind la scoala, propunerile mele pentru achizitionarea terenurilor in cartierele Independentei si Ghidiceni sunt in planul de investitii din anul 2019, dar nu s-a facut nimci in acest sens, pana inainte de alegeri, cand s-a aprobat hotararea de declansare a procedurii de achizitie publica.

Desi sustin cu tarie ca trebuie sa cumparam cat mai repede terenurile pentru constructia unitatilor de invatamant, cred ca nu trebuie sa fie inca un moment de satisfacere a unor interese financiare.

Este cunoscuta petitia sustinuta de mine si de cateva sute de cetateni din zona, pentru achizitionarea terenului din strada Dealului pentru construirea gradinitei si scolii, dar vreau sa fie facuat la un pret corect, pentru ca terenul are unele avantaje, precum:

1. Asigurarea accesului la invatamant pentru copiii din cartier. In imediata apropiere este zona blocurilor de pe strazile Nazuintei-Neamului- Monumentului, unde locuiesc foarte multe familii tinere care zilnic fac naveta cu copiii spre/de la Bucuresti. Distanta dintre aceste zone intens populate pana la locatia propusa este de cca 7-8 minute pe jos.

2. Creearea unui centru educational. Cresa care urmeaza sa se construiasca pe o latura a terenului respectiv si parcul-loc de joaca deja amenajat sunt 2 dintre elementele unui centru educational, mai lipsesc gradinita si scoala. Parintii cu doi sau mai multi copii pot lasa in aceeasi locatie copilul mic si copilul mai mare.

3. Terenul are mai multe cai de acces, unde ar trebui amenajate trotuare si asfaltate strazile, care le sunt incluse in planul de asfaltare, strada Vailor fiind asfaltata in anul 2020.

4. Accesul facil din cartier catre terenul propus se poate face prin strazile Libertatii, Monumentului, Dealului, care sunt asfaltate, iar conectatea la utilitatile publice apa si canal a noii scoli se va face pe strada Dealului.

5. Transport public in comun. Recent a fost inaugurata linia R 481, care are o statie in fata terenului, linie care face conectarea locuitorilor din cartierul Indendentei cu cei din km 8/Cartierul verde.

Nu stiu in acest moment daca proprietarul terenului a transmis o oferat Primariei Bragadiru, dar va spun ca eu as fi inceput de mult procedura de EXPROPRIERE PENTRU CAUZA DE UTILITATE PUBLICA DE INTERES LOCAL, asa cum permite Legea nr. 255/2010 la art. 2 alin. (2) lit. j). In felul acesta ne asiguram ca pretul platit pe mp este unul CORECT!

Si ca sa va faceti o idee, de ce insist pe achizitionarea terenului pentru unitati de invatamant la un pret bun, in anul 2018 Primaria Bragadiru a expropriat 3 proprietari pentru 3 terenuri pe strazile Libertatii, Plevnei si Gliei in suprafata totala de 2758 mp la pretul de aproximativ 40 euro/mp. Diferenta pana la 115 euro/mp, cat s-a platit pentru terenul pentru parc si cresa, sau la 110 euro/mp si 110 euro/mp, cat s-a platit pentru terenul pentru strada si trotuar pe Diamantului si Cristalului, este mare!

Din punctul meu de vedere ar trebui sa intocmim documentatia necesara si sa procedam in acest fel pentru obiectivele de investitii „Scoala si Gradinita in Cartierul Independentei”, „Scoala in Cartierul Ghidiceni” , “Gradinita si Cresa in Cartierul Latin”, “Parc in Cartierul Latin”, proiecte importante pentru comunitate.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *