Intalnire publica cu cetatenii 13.11.2020

Deoarece in prima intalnire publica cu cetatenii in noul mandat am discutat cu locuitorii din Cartierul Latin despre o serie de probleme specifice pe care le au si am promis ca revenim cu modele de adrese, am organizat cea de-a doua intalnire invitandu-i pe locuitorii din cartierele Independentei si Latin.

Am dat celor prezenti un set din adresele care pot fi descarcate de mai jos, pentru ca majoritatea celor care locuiesc la blocuri in Orasul Bragadiru intampina probleme privind eliberarea cartii tehnice. De asemenea, am amintit dezvoltatorilor care nu au cedat drumurile catre domeniul public ca au obligatia intretinerii cailor de acces pe care le au in proprietate, deoarece sunt clasificate ca fiind drumuri de utilitate privata deschise circulatiei publice, avand in vedere prevederile OUG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

Pentru ca am primit mesaje privind obtinerea unor documente de urbanism, precum si raspunsurile primite de la Primaria Bragadiru, va las mai jos un model de solicitare de certificat de urbanism si autorizatie de constructie, pentru ca sunt documente publice, inclusiv cu anexe.

Am mai discutat la intalnire despre autorizarea functionarii unor unitati comerciale de mica productie in cartierele rezidentiale in imobile lipite, caci un cetatean ne-a semnalat o astfel de situatie care aduce grave deservicii familiei. Conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 994/2018, aceste unitati pot functiona doar in cladiri individuale la o distanta de minim 15 metri de ferestrele locuintelor si fara sa produca o presiune fonica mai mare de 55 db in intervalul orar 07-23. Plimbandu-ne prin cartiere ne dam seama ca sunt cateva unitati de tipul fast fooduri care nu respecta aceasta prevedere legala.

Din nou subiectul apei a fost adus in discutie, din cauza calitatii acesteia care se vede la filtrele schimbate des la un complex imobiliar de locuinte colective si problemelor legate de pierderile mari- consumul comun, precum si situatia pe un drum privat unde, din cauza faptul ca este incheiat un contract aferent contoarului general de pe domeniul public pe numele unei persoane care nu e intereseaza de situatia, fiind in necunostinta de cauza si din cauza neplatii sumelor corespunzatoare, mai multi locuitori risca sa ramana fara apa.

In ceea ce priveste problema calitatii apei, situatia va fi remediata dupa finalizarea lucrarilor din proiectul de realizare a aductiunii prin legarea cartierului independentei la reteaua apa nova, proiect care are termen luna septembrie 2021, dar imi pun speranta ca se va finaliza mai devreme. In ceea ce priveste situatia de pe drumul privat, solutia cea mai usoara ar fi ca proprietarul drumului sa il doneze primariei, mai ales ca vorbim de Crisul Repede nr. 34 unde jumatate din drum este in domeniul public si poarta numele de Gloriei, iar cealalta jumatate a ramas Crisul Repede, situatie identica cu cea din Str. Margelelor si Sidefului, unde locuitori cu aceleasi utilitati publice platesc impozit diferit pe nedrept.

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *