Minuta sedintei CLB 26.11.2020

La sedinta prezidata de consilierul local PNL, Dumitru Adrian, au participat toti cei 19 consilieri locali. Pe ordinea de zi au fost 30 de proiecte de hotarari, toate fiind adoptate. Noi,  cei 4 consilieri ai PMP, am  votat PENTRU 23 de hotarari, IMPOTRIVA la 4 hotarari si ABTINERE la 3 hotarari. Am luat cuvantul la 11 proiecte si am avut propuneri la 8 dintre acestea, astfel:

 • La punctele 1 si 2 despre trecerea in domeniul public a trotuarului de pe strada Cristalului, facut in urma presiunii cetatenilor prin protest la fata locului, mediatizat de PRO TV, Elena Zamfir si-a exprimat curiozitatea referitoare la timpul scurs (11 luni) de la cumpararea terenului si introducerea lui in domeniul public.
 • La punctul 3 privind desemnarea reprezentantilor in Consiliul de Administratie si comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii invatamantului in Scoala nr. 1, Valentina Cojocariu s-a propus impreuna cu Valentin Scintee. Propunerea noastra, completata de Daniela Cozmeci de la USR, a fost sustinuta doar de 8 voturi, in timp ce propunerile lui Ilie Silviu de la Pro Romania – Dumitru Adrian, Patachia Valentin si Lazar Andrei- au obtinut 11 voturi.
 • La punctele 4 si 5 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind obiectivele de investitii sala de sport – 7.614.310 lei pentru 1108 mp suprafata construita desfasurata- si cresa – 11.025.810 lei pentru 1930 mp suprafata construita desfasurata – , ne-am abtinut, iar Valentin Scintee si Teodora Desaga au luat cuvantul pentru a argumenta obiectile referitoare la costurile estimate mult prea mari, care denota o iresponsabilitate in cheltuirea banilor. Chiar daca suntem de acord cu investitiile, consideram ca nu se justifica un pret de 740 euro/mp, respectiv 974 euro/mp pentru constructii si instalatii, fara de pretul de referinta de 375 euro/mp.  Aceeasi situatie este in cazul pretului pentru proiectare si asistenta de aproximativ 40 euro/mp, fata de pretul de referinta de 25-30 euro/mp. Consideram ca de diferenta aceasta se puteau aproba alte proiecte. Despre acest subiect gasiti detalii https://www.facebook.com/105759257840580/posts/198080518608453/
 • La punctul 8 privind desemnarea reprezentantilor in Consiliul de Administratie si comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii invatamantului in Gradinita nr. 1, Teodora Desaga s-a propus impreuna cu Andrei Mozara de la USR, numai ca propunerea a fost sustinuta doar de 8 voturi, in timp ce propunerile lui Dumitru Adrian de la PNL – Ilie Silviu, Ancu Iulian- au obtinut 11 voturi.
 • La punctul 18 privind acordarea de mandate special ADITPBI pentru semnarea contractului pe 10 ani privind serviciul public de transport in comun, Teodora Desaga a sustinut ca in prezent necesitatile de transport public in comun ale cetatenilor nu sunt satisfacute, de aceea am propus sa fie sustinute si solicitate de primarie prelungirea traseului liniilor 226 si 185, precum si evaluarea liniei R481 pentru a o eficientiza prin prelungirea traseului. Despre acest subiect gasiti detalii https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/3523849747722912
 • La punctul 19 despre acordarea de mandat special ADITPBI pentru forma revizuita a studiului de oportunitate privind delegarea serviciului public de transport public ne-am abtinut, deoarece nu am primit studiul pana la momentul votului si nu putem vota in alb.
 • La punctul 20 despre nominalizarea unor membri in Consiliul pentru Dezvoltarea Regionala Bucuresti-Ilfov am votat impotriva, iar Teodora Desaga a luat cuvantul explicand de ce nu suntem de acord cu cele 2 persoane propuse si propunandu-se impreuna cu Claudiu Bita. Mitroi Vichi Vasile, inspector Compartimentul de Protectie Civila, a fost condamnat fără acord de recunoaştere de Judecatoria Sectorului 6 in anul 2018 si condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti pentru conflict de interese, deoarece pe vremea cand era directorul Ro-Armycatering, filiala a Companiei Nationale Romtehnica, cu actionar unic MApN, si-a angajat sotia. De asemenea, a mai facut si fals in declaratii pentru ca a omis sa treaca in declaratia de interese calitatea de actionar 50% la o firma impreuna cu sotia lui, dar a fost absolvit de aceste fapte. Detalii despre dosar gasiti pe http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000287188&id_inst=2 Cat il priveste pe Paun Alexandru-Marius, referent Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, am avut ocazia sa il cunoastem personal si sa ne dam seama ca nu are competentele necesare pentru a reprezenta orasului nicaieri. Avand in vedere istoricul si lipsa competentelor, consideram ca nu au ce cauta in CDR, un for deliberativ, fara personalitate juridica, dar care adopta hotarari cu scopul coordonarii activitatilor de elaborare si monitorizare a politicilor de dezvoltare regionala, avand in coordonare Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti Ilfov, organism intermediar in Programul Operational Regional, care gestioneaza fonduri europene de coeziune dedicate regiunii. Din acest motiv, vom sesiza de nelegalitate hotararea catre Prefectul Judetului Ilfov.
 • La punctul 21 despre Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului Local Bragadiru, ne-am abtinut, iar consilierii PMP si USR PLUS au depus amendamente, pe care Valentina Cojocariu le-a citit, propunerile noastre vizand transmiterea si inregistrarea sedintelor consiliului, permiterea luarilor de cuvant ale cetatenilor. Inca o data, consilierii PNL-PSD-ALDE-PRO ROMANIA au votat impotriva transparentizarii activitatii consiliului, sfidand inca o data cetatenii.
 • La punctul 24 despre incetarea aplicabilitatii HCL nr 115/2020 privind achizitia terenului pentru constructia unei scoli si gradinite in Cartierul Independentei, am votat impotriva, iar Teodora Desaga a explicat ca nu este cazul sa pierdem timpul cu o alta hotarare, ci ar fi mai bine sa o modificam pe aceasta, in sensul ca pretul minim pe mp sa fie scos, sa fie extinsa suprafata pana la 15.000 mp, sa fie facuta o informare directa proprietarilor de terenuri mai mari din cartie, astfel incat sa fie in cunostinta de cauza, caci ne temem ca nu s-a stiut despre licitatie sau au fost alte interese ascunse la mijloc. In situatia in care propunerile noatsre nu au fost acceptate, am adus in discutie exproprierea pentru cauza de utilitate publica de interes local, la care vom lucra. Despre acest subiect gasiti detalii https://www.facebook.com/TeodoraDesaga/posts/3524383521002868

La lucrari curente, am prezentat referatul privind activitatea Salserv in Cartierul Latin, acolo unde sunt mai multe problem din cauza faptului ca drumurile au proprietari diferiti: Orasul Bragadiru, dezvoltatorii, proprietarii din blocuri. Puteti sa cititi referatul aici http://bragadirumeu.ro/uncategorized/activitatea-salserv-in-cartierul-latin/ . Dna administrator public a afirmat ca vina pentru problemele din cartier o reprezinta faptul ca locuitorii mint cu privire la numarul de persoane. La finalul discutiei au fost de acord toti consilierii cu propunerea de a organiza o dezbatere publica la care sa fie chemati reprezentantii Salserv.

Tot la lucrari curente, au mai fost niste cereri controversate la care am votat impotriva:

 • Concesionarea unui teren de 2000 mp de pe malul Sabarului, cu intrare pe langa statia de epurare, unei firme pentru parcarea tirurilor. Consideram ca circulatia tirurilor de mare tonaj va avea un impact negativ asupra solului si apei.
 • Inchirierea unui teren de 9 mp in spatele Primariei, vis-a vis de noul sediu al Serviciului de Eliberari Permise si Inmatriculari Auto( fostul sediu Salserv) pentru 20 de ani pentru amenajarea unui ghiseu pentru asigurari auto. Nu a existat niciun aviz, nici plan de amplasament, dar a fost un interes clar ca acea persoana din Clinceni sa primeasca aceasta aprobare.
 • Scutirea de la plata redeventei aferente contractului de concesiune pe care SC PIETE BRAGADIRU SRL il are incheiat cu Primaria Bragadiru pentru targul de pe strada Unirii, pe perioada starii de urgenta si alerta. A mai fost discutata aceasta cerere, de fiecare data m-am opus, argumentand ca nu exista baza legala pentru aceasta scutire. De aceasta data punctul de vedere al Serviciului Juridic i-a convins si pe ceilalti consilieri sa voteze impotriva.

Ne-a fost adus la cunostinta si un raspuns din partea Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov ca urmare a sesizarilor facute in 08.09.2020 de consilierii locali PNL impotriva dlui Dobre Ionut, Sef Rutiera de la Politia din Bragadiru, prin care se constata ca acest a actionat regulamentar in sanctionarea unor cetateni pentru oprirea/stationarea neregulamentara. Daca acest raspuns nu ar fi fost adresat Consiliului Local Bragadiru, nu am fi aflat despre fapta consilierilor, care au transmis o plangere impotriva unui politist care si-a facut treaba si au insinuat ca acesta ar fi comis abuz de putere in exercitiul functiei. De fapt acestia au facut un abuz cand au transmis acea plangere in calitate de consilieri si nu de cetateni, in conditiile in care faptele la care se refereau il includea inclusiv pe unul dintre ei. Dupa spusele lui, Adrian Dumitru a fost unul dintre cei sanctionati „pe nedrept”, iar acesta a considerat de cuviinta ca trebuie sa ii arate el politistului in cauza cine este seful, asa ca l-a reclamat la superiori.. Incredibile ni se par aceste episoade, pe care oricat de detaliate ar fi scrise, tot nu pot reda expresia faciala si discutiile din sedinta pe acest subiect.

Teodora Desaga a incercat sa sustina referatul privind transportul public in comun, subiect despre care a apucat sa vorbeasca si la punctul 18, dar deoarece referatul nu era in mapa de lucrari curente, presedintele de sedinta a refuzat sa ii dea cuvantul inchizand sedinta, desi mai erau aspect pe care consilierii PMP vroiau sa le semnaleze in baza art 225 din Codul Administrativ in urma intalnirilor publice cu cetatenii.

A fost o sedinta care a durat aproape 2 ore, in care au fost multe puncte de vedere exprimate, dar care din pacate nu au influentat votul, proiectele unde am avut propuneri sau obiectii au fost oricum votate de cei 11 consilieri locali ai majoritatii politice din Consiliul Local Bragadiru.

Continuam sa va informam, pentru ca cetatenii au dreptul sa stie ce fac consilierii locali in sedinte.

Cu stima,

Consilierii Locali PMP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *