• 0724.959.100
  • consilier@bragadirumeu.ro
  • Bragadiru, Ilfov

Minuta sedintei CL 09.11.2020

Luni 09.11.2020 a avut loc  sedinta de organizare a Consiliului Local Bragadiru, care a avut cateva puncte definitorii pentru modul de desfasurare a activitatii consiliului in urmatorii 4 ani. 

  1. Sedinta a inceput cu depunerea juramantului de 2 consilieri locali supleanti de la PNL si ALDE.
  2. Am propus ca presedinte de sedinta pentru urmatoarele 3 luni pe Cristian Dimache din partea Aliantei USR – PLUS. 
  3. Am propus viceprimar pe Teodora Desaga din partea PMP,  candidatul care a obtinut al doilea numar de voturi in competitia pentru functia de primar. 
  4. Am propus constituirea a 5 comisii de specialitate mai bine creionate in functie de domeniile de activitate, nu grupate in mod ineficient foarte multe domenii diferite in doar 3 comisii, ca in mandatul trecut.
  5. Am propus inregistrarea si transmiterea in direct a sedintelor consiliului, permiterea luarilor de cuvant din partea cetatenilor in timpul dezbaterilor proiectelor de hotarare, precum si la sfarsitul sedintei, tocmai pentru a arata respectul cuvenit cetatenilor!

In conditiile in care a fost anuntata alianta si constituirea unui singur grup de consilieri PNL+PSD+PRO+ALDE in Consiliul Local, toate propunerile noastre au fost respinse prin votul majoritatii, 11 voturi.

Presedinte de sedinta este Dumitru Adrian de la PNL, iar Viceprimar este in continuare Grigore Marian Dumitru de la PNL. Pentru a treia oara in 2 ani, majoritatea consilierilor locali PNL se opune transparentizarii activitatii consiliului si refuza clar transmiterea in direct si inregistrarea sedintelor.

Sedintele ordinare ale consiliului vor avea loc in ultima zi de joi din luna, la ora 10.00, pentru ca anterior sa se intruneasca sedintele de specialitate. Am propus ora 16.30 pentru a fi o ora la care sa poata ajunga si cetatenii care au ceva de spus consilierilor, iar desfasurarea sedintelor sa fie in sala de spectacole din Casa de Cultura pentru a putea respecta masurile de distantare sociala pe perioada pandemiei, dar unde cetatenii pot participa.

Concluzia este clara: in urmatorii 4 ani vom fi vocea cetatenilor in Consiliul Local Bragadiru din opozitie!

Va invitam sa fiti proactivi, sa semnalati probleme, sa faceti solicitari si propuneri in atentia Consiliului Local Bragadiru pe registratura@primariaorasbragadiru.ro si consilier@bragadirumeu.ro , pentru a le putea dezbate in sedintele consiliului si a face tot posibilul ca acestea sa fie luate in considerare de Primaria Prasului Bragadiru.

Cu stima,

Consilierii Locali PMP Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *