Comunicat de presa 09.11.2020

Astăzi consilierii PMP și USRPLUS, cu speranța unei schimbări binevenite în Consiliul Local Bragadiru în mandatul 2020-2024, ne-am prezentat la ședința extraordinară a consiliului.

Am propus, am susținut și am argumentat schimbările vitale pentru deblocarea problemelor cunoscute ale orașului:

  • Desemnarea președintelui de ședință in persoana d-lui Cristian Dimache din partea Alianței USRPLUS,
  • Nominilizarea d-nei Teodora Desagă in functia de viceprimar,
  • Creșterea profesionalismului comisiilor de specialitate prin creșterea numărului acestora la cinci și alocarea conform art. 124 alin (5) din Codul administrativ (pe baza pregătirii profesionale și a domeniului în care își desfășoară activitatea),
  • Corectarea Regulamentului de organizare și funcționare (referințe circulare ce prevedeau că organizarea în comisii se face conform ROF),
  • Transparentizarea ședințelor CL prin transmiterea lor live pe Internet, înregistrarea lor, prezența online și în sala de ședințe a publicului cu drept de a se adresa consiliului în timpul ședinței.

Din păcate, se pare că avem de-a face cu o reeditare locală a USL-ului, consilierii PNL, PSD, Pro România și ALDE au format un grup majoritar ce dorește păstrarea staus-quo-ului, conservator în gândire și acțiuni, complet opac în decizii, mașinărie de vot împotriva voinței cetățenilor.

Deși tema transparenței a fost clamată de toate formațiunile în timpul campaniei electorale, în practică doar consilierii USRPLUS și PMP o doresc pusă în practică. Deși tema profesionalizării este indicată drept vitală, doar consilierii PMP și USRPLUS o văd drept pilon al dezvoltării durabile a Orașului Bragadiru.

Avem astfel două tabere: una conservatoare – opacă, din păcate majoritară la momentul de față, și un grup de consilieri cu viziune reformatoare și transparentă, capabili de schimbare și performanță.

Bineînțeles, așa cum sună jurământul consilierilor, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru locuitorii Orașului Bragadiru: vom veghea ca legea să fie respectată și ne vom lupta pentru fiecare inițiativă ce crește calitatea vieții locuitorilor, și nu pentru privilegii sau funcții proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *