Epopeea inceputului de mandat II

Alegerile locale din 27 septembrie ne-au adus in fata unei situatii la limita in ceea ce priveste formarea unei majoritati care sa colaboreze in Consiliul Local Bragadiru in folosul comunitatii.

Am considerat ca toti cei care au candidat la alegerile locale si-au dorit sa fie parte a schimbarii, deoarece nu sunt multumiti de modul in care a fost condus acest oras, si vor sa faca parte din echipa care sa demonstreze ca administratia publica locala se poate face pentru oameni, de catre oameni constienti de problemele si prioritatile de dezvoltare ale vecinilor lor. De altfel, asa au si spus in campania electorala si de aceea au si primit voturi de la cetateni.

Am discutat cu reprezentantii PRO ROMANIA si ALDE, stiind deja de la candidatul PSD la functia de primar ca nu avem ce discuta cu dna consilier local de la PSD, deoarece deja a a batut palma cu primarul PNL.

Intrucat semnalul initial a fost de colaborare, am organizat o intalnire de lucru pentru a discuta pe marginea unui protocol de colaborare pe care sa il facem public, ca cetatenii sa stie care sunt principiile, proiectele si prioritatile pe care ni le asumam pentru comunitate in desfasurarea activitatii consilierilor locali pentru urmatorii 4 ani. Numai ca cei doi consilieri locali de la ALDE si PRO nu au venit, fiind prezent doar Presedintele PRO Romania Bragadiru.

Pentru ca motivele neparticiparii au fost unele personale, cu buna-credinta am reluat discutiile cu acestia pentru a organiza o noua intalnire,  numai ca nu au mai raspuns invitatiei.

De la vorbe la fapte este cale lunga si tine de caracterul omului, iar ceea ce am banuit a fost confirmat astazi in sedinta Consiliului Local, caci cei doi nu au dat dovada de fair play incat sa ne anunte ca nu doresc formarea unei majoritati impreuna.  

In democratie majoritatea decide, numai ca este un derapaj democratic cand majoritatea ignora propunerile minoritatii, mai ales in conditiile unei majoritati fragile ca la Bragadiru (8 PNL+1PSD+1ALDE+1PRO vs 4PMP+4USR-PLUS).

Cum v-am obisnuit, va vom consulta, ne vom intalni pe teren si in sediu pentru audiente, vom discuta online, va vom indruma si va vom prelua problemele pentru a le discuta in consiliu, vom veni cu propuneri bune pentru rezolvarea unor probleme ale comunitatii, care sunt de multi ani ignorate.

Va invit sa va alaturati echipei mele, pentru ca la urmatoarele alegeri locale sa iesim la vot in numar mai mare si sa nu mai ratam sansa de a face schimbarea in orasul nostru!

Cu stima,

Teodora Desaga

Consilier Local PMP Bragadiru

One thought on “Epopeea inceputului de mandat II

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *