RESPECTĂM DREPTUL COPIILOR LA EDUCAȚIE!

EDUCAȚIA ESTE PRIORITATE PENTRU MINE!

Eu respect dreptul copiilor la educație, la unități de învățământ în apropierea casei și vorbesc despre nevoia de noi unități de învățământ încă din 2015, ca simplu cetățean, și apoi din 2018, din calitatea de consilier local, am făcut demersuri în acest sens!

Nu spun acest lucru doar în campanie, cum o fac alții, fără să creadă cu adevărat că trebuie să facem investiții.

În februarie 2016, propuneam Consiliului Local si Primarului Bragadiru să introducă în planul de investiții achiziționarea unui teren suficient de mare încât să poată fi construit un centru educațional în Cartierul Independenței: creșă, grădiniță, școală, precum și achiziționarea unui teren pentru amenajarea unui parc. 2 dintre propunerile mele privind școala și parcul au fost incluse în planul de investiții în 2016, înainte de alegeri.

Din păcate proiectul cu școala a dispărut ulterior la rectificarea din vară și a mai fost introdus în programul de investiții aferent bugetului local din 2019, tot la propunerea mea, preluat în 2020 fără să se fi făcut vreun demers în sensul identificării terenurilor, deși primăria a primit propuneri de la cetățeni.
De asemenea, am propus în 2019 achiziționarea unui teren pentru construcția unei școli în cartierul Ghidiceni, preluat în planul de investiții, precum și achiziție teren pentru construire grădiniță în cartierul Latin, care nu a fost luată în calcul de actuala administrație publică locală.
Peste 300 de locuitori au semnat in luna noiembrie 2019 o petiție pentru achiziționarea terenului din strada Dealului-Văilor-Simbolului-Ortacului în suprafață de 17.000 mp în continuarea terenului de 3000 mp achiziționat pentru creșă și parc, iar acest subiect a fost dezbătut în ședința Consiliului Local Bragadiru din 28.11.2019, când s-a concluzionat să fie trimise propunerile la Serviciul Urbanism și să înceapă procedurile de evaluare, așa cum puteți citi în postarea mea după ședința respectivă
https://www.facebook.com/…/a.17471…/2587845037990059/….

Propunerea pentru amenajarea parcului, cresa, gradinita si scoala pe terenul de 20.000 mp!

La începutul anului 2020 am propus din nou proiectele privind unitățile de învățământ propuse în 2019, așa cum puteți vedea din adresele de înaintare si notele de fundamentare de mai jos.

Am reluat acest subiect și în sedinta din 25 iunie 2020 cand Consilierii Locali ai PNL si PSD au decis ca este oportuna cheltuirea a 4,3 milioane de lei pe locuinte sociale cumparate de la dezvoltatori, în loc să se cumpere terenurile pentru școli. În aceeași perioadă, peste 188 de copii erau respinși la grădinițele de stat din oraș, iar părinții lor căutau soluții disperate pentru înscrierea copiilor în alte localități. Puteti citi mai multe detalii aici https://bragadirumeu.ro/…/avem-bani-dar-nu-pentru-ce…/ si puteti vedea dovezi in acest sens. Cu nonșalanță, dna administrator public îmi recunoștea că nu s-a făcut nimic pentru a fi realizate cele 2 obiective privind achiziționarea de terenuri pentru construcția de școli.

De multe luni de când mi-am anunțat candidatura am vorbit despre educație și proiectele pe care eu le susțin, despre care puteți citi mai multe pe
https://bragadirumeu.ro/uncategorized/candidez-pentru-functia-de-primar-al-orasului-bragadiru/ .
In concluzie, pentru mine EDUCATIA este o prioritate, si am facut demersuri in acest sens in tot acest timp.

De câteva zile, Primarul Orașului Bragadiru de 12 ani, care mai vrea încă 4 ani, ne vorbește despre cum susține el educația și cum va contrui noi unități de învățământ.

În ședința de joi, 27 august a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind licitația deschisă pentru achiziționarea unui teren pentru construcția unei grădinițe și școli în cartierul Independenței. Doar doar mai păcălește pe cineva cu promisiuni!

Și nu este singurul subiect de laudă al dlui primar preluat din propunerile mele.

Am propus încă din 2019 realibitarea tuturor stațiilor de transport existente și amenajarea unora noi acolo unde nu există refugii. Propunerea mea a fost inclusă în planul de investiții din 2019 și nu s-a făcut nimic în acest sens până în această primăvară când au început cu stațiile de la Smârdan și Primărie. Acum, primarul se laudă cu propunerea mea!

De asemenea, primarul preia chiar și ideile mele privind modul de funcționare al administrației publice locale.

Despre ADMINISTRATIE

REDAM PRIMARIA CETATENILOR!Sunt multe de rezolvat in Bragadiru pentru ca s-au pierdut ani importanti in dezvoltarea acestui oras din cauza lipsei viziunii de dezvoltare a actualei conduceri a administratiei publice locale. Puteti citi mai multe detalii despre programul de candidat pe https://bragadirumeu.ro/uncategorized/candidez-pentru-functia-de-primar-al-orasului-bragadiru/ BRAGADIRU, reusim impreuna sa facem schimbarea!#SePoate #BragadiruAltfel #BragadiruMeu #VoceaTaInConsiliulLocal #TeodoraPrimar

Publicată de Teodora Desagă pe Duminică, 16 august 2020

Domnule primar, dacă ați fi implementat proiectele propuse de mine la timp, acum nu ați mai fi avut cu ce să vă lăudați sau să promiteți în campanie, după 12 ani în care puteați face foarte multe investiții necesare dezvoltării armonioase a comunității! Dar ați avut alte priorități!

Din acest motiv și multe altele, alegerile locale din 27 septembrie 2020 sunt extrem de importante pentru viitorul orașului Bragadiru, iar cetățenii de bună credință vor merge la vot !

BRAGADIRU, reușim împreună să facem schimbarea!

Cu stimă,

Teodora Desagă

Consilier Local

Candidat la funcția de Primar al Orașului Bragadiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *